Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona39ona

wzdęty brzuch

Polecane posty

Gość ona39ona

Mam probelm od pól roku, a własciwie od operacji na wyrostek robaczkowy , i własciwie nie wiem czy on jest tego sprawca czy po prostu taki wiek-39lat. NIgdy nie byłam chuda , ale tez nigdy nie byłam gruba, ostanio przytyłam , ale własciwie tylko ten brzuchol mi urósł do takich rozmiarów , że inni przygadują mi że jestem w ciązy( hehe jeden taki rozniósł plotke że juz w 7 miesiącu) ale nie, aż takiego wielkiego brzucha to nie mam, sporo przesadził. Ale problem mam , znacie może jakieś herbatki, coby ten brzuch zaczał wyglądać normalnie?, jakaś konkretna dieta? Pracuje fizycznie więc ruch mam, jem tyle co wczesniej , Poradzcie coś, może ktos miał podobny problem i sobie z nim poradził.

Gość gość
sprawdz, czy nie robia Ci sie zrosty, czy droznosc jelit jest prawidlowa, cos mi tu nie gra

Gość gość
herbatka z koperku lub miety ew jakas mieszanka na wzdecia w aptece lub sklepie zielarskim jedz czesciej a male porcje,powoli nie pij gazowanych napojow moze kup sobie jakas'flore' tzn probiotyk

Gość ona39ona
nie pije napojów gazowanych , nie czuje sie jakbym miała wzdety brzuch , ze mi zoładek nie trawi, a jednak brzuch sporo wystający jest

Gość ona39ona
czylico udać się do lekarza rodzinnego i powiedzeic że od tamtego momentu mam wzdety brzuch zeby dalej gdzie pokierowała?

Gość gość
to moze warto do lekarza pojsc? skoro byla operacja to moze jest zwiazek?

Gość gość
Tak, to trzeba zbadać jeżeli zmiana jest bardzo widoczna, moim zdaniem może być coś z jelitami nie tak. Zwykłe USG powinno dać jakiś pogląd, a jak nie to pewnie kolonoskopia, którą wbrew obiegowym opiniom da się spokojnie przeżyć. Ale niech zdecyduje lekarz co najpierw

Gość gość
dokładnie,najlepiej poradż sie lekarza

Gość ona39ona
Do tej pory nie mysłałam o lekarzu , Wydawało mi się, że po prostu mi się tyje. Ale widzę , że ten brzuch mi coraz bardziej rośnie,

Gość gość
a sa powody do tycia?bo moze dietak niewlasciwa i po prostu sie tam tluszczyk odklada? jesli nie ,i nie wiadomo po czym to to ten lekarz bedzie wskazany

Gość ona39ona
parę mieisecy temu zaczełam tez brać tabletki na migrenę flunarizinum, tam w działaniach niepoządanych jest wymienione przybieranie na wadze. Myslałam ze może tyję własnie od tych tabletek, no ale głównie wielki to mam brzuch , ręce , nogi, biodra wydaje mi sie ze są bez zmian

Gość gość
to moze ma zw z operacja ktora przeszlas,nie zaszkodzi pojsc do lekarza i przy okazji o tych tabletkach wspomniec

Gość ona39ona
nie bez powodu ludzie przygadują mi o tej ciąży , bo ten brzuch tak własnie wyglda, juz sama nie wiem jak sie ubierać., Staram się ograniczać, nie jem wcale więcej niz wcześniej. Pracuje fizycznie więc potrzebuję też zjeść. Tak się zastanawiam czy aby nie wróciłam za wczesnie do pracy po operacji, ale lekarz dał mi zwolnienie tylko na trzy miesiące,

Gość gość
a w ciązy nie jesteś? bo wiesz...róznie to bywa:o

Gość ona39ona
hehehe nie , tak się składa ze w między czasie odwiedzałam też ginekologa

Gość ona39ona
Te wzdęcia są zwyczajnie niebezpieczne bo raz głośno pierdłam w pracy akurat jak przechodził prezes z jakąs delegacją zagraniczną. I potem moja kierowniczka miała przeze mnie op...dol ;(

Gość ona39ona
czytałaś co pisałam ? chyba nie. Bo gdybyś czytała to byś wyczytała że nie czuję wzdętego brzucha, ja ten brzuch z wyglądu tylko taki mam

Gość gość
a sam brzuch jest miekki? potrafisz go wciagnac? bylas na badaniu gin plus usg?