Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zarabiajac w usa

Polecane posty

Gość gość

Czy zarabiajac ( mlode malzenstwo) bezdzietne 80 Tys $ na rok to duzo?narazie mieszkamy w malej miescinie ale chcemy sie przeniesc do Bostonu albo NYC.

Gość gość
Nie duzo - malo wrecz na duze miasto. Ratuje was tylko to, ze nie macie dzieci ale jezeli je planujecie, to bedzie bardzo ciezko przezyc za 80k. My mamy 110k na dwoje doroslych i dziecko i jest zawsze za malo. Dziecko jest juz w szkole wiec wydatki sa mniejsze, bo jak jest male to przedszkole/niania to jest straszny wydatek. Moj syn przez cale lato byl w "summer camp" za kroty zaplacilam $3600 (moja szefowa zaplacila za swoja corke $6000 tak dla porownania). Jezeli macie dobry fach, to pewnie po jakims czasie w NY lub Bostonie bedziecie mogli znalezc lepiej platne prace. Tzn ja teraz przedstawiam normalne zycie, nie na kupie, nie w polskiej dzielnicy - my mieszkamy w ladnym mieszkaniu, dobrej dzielnicy i nie jemy nalesnikow i plackow ziemniaczanych co drugi dzien.

Gość gość
Nie chcemy miec dzieci wiec bedzie ok;)jeden big wydatek z glowy;)macie 110 tys I nie macie nawet wlasnego domu z ogrodem basenem itd?? Woow.. Widzisz wydac te 3600$ na dziecko a nie miec go I nie wydac to ogromna roznica..ja mysle ze sie mylisz te 80 Tys bedzie w Sam raz na nie odmawianie sobie wszystkiego zycia;)

Gość gość
good luck then :)

Gość gość
ja zarabiam 46 tys rocznie, jestem singlem, tz. mam faceta i razem mieszkamy,/co wychodzi taniej/ z tego jeszcze sporo odkladam. Mysle ze jak macie 80tys. na dwie osoby to nie jest zawrotna suma, ale calkiem dobrze mozna za to zyc i jeszcze odlozyc.

Gość Aga1111111111
Zalezy w jakim stanie mieszkasz i w jakiej dzielnicy. DLa dwóch osób to jest super, wystrczajaco na mieszkanie, jedzenie i opłaty. I jeszcze na ywjście do restauracji bedzie.