Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka polka od siedmiu boleści

zmiana łóżeczka na łóżko

Polecane posty

hej. moja córka ma 13 m-cy i wierci się tak, że w nocy budzi się kilka razy - a to walnie głową w szczeble, a to noga jej utkwi między dwoma... ma dwa wyjęte, ładnie wychodzi i wchodzi... ile miały Wasze dzieci kiedy wymieniłyście łóżeczko na większe? myślałam o takim:

kto coś? :)

Fajne to łóżko ;] My przenieśliśmy zdecydowanie później, jak miał dwa lata i dwa miesiące, ale nasz się nie wkręcał w szczebelki ;] też mamy barierkę przy dużym łóżku, jednak i to nie przeszkodziło się Młodemu zwalić z wyra w środku nocy ;p I czasami przywali w ścianę głową to płacz jest. Także pozbędziesz się problemu ze szczebelkami, ale uderzanie nogą, ręką, głową pozostanie :)

Gość gość
Skoro mała ma wyjęte szczebelki i i tak wychodzi to chyba już żadna różnica. Ja swojemu zdjęłam bok i założyłam niską barierkę jak miał 15 mcy, ale to dlatego że wychodził górą.

Gość gość
moj ma 17msc i nie wyobrazam sobiezeby spał w taki łózku... :/ napewno jeszcze pośpi w łóżeczku do 2lat ..tym bardziej,ze śpi w nim bardzo ładnie :) nie ma nóżek w szczebelkach raczej ;P

Gość grudniowa2013
Mój syn zaczął spać w łóżku gdy skończył dwa lata. Łóżko bez jakichś specjalnych zabezpieczeń, co najwyżej z jednej strony oparcie trochę wyższe. Nie zdarzyło się żeby spadł, ale to chyba zależy od temperamentu dziecka :-)

Gość gość
syn ma dwa lata, niecaly miesiac temu zmienilismy mu lozeczko na duze lozko z duza wyjmowana barierka. Tez zaczal juz uderzac glowa w szczebelki, no i tez mialam nadzieje ze wieksze lozko pomoze-u nas niestety nie pomoglo

Gość gość
a nie lepiej dać jej duży ochraniacz na całe łóżeczko?

Gość gość
Moja córka ma 2,5 roku i dopiero za 2 miesiące kupujemy jej większe łóżko.

Gość tata coreczek
Nasza corka identycznie zachowywala sie w lozeczku . Sprobowalismy klasc ja do normalnego lozka tj dla doroslych i w nim juz spala spokojnie. Miala 11,5 miesiaca.

ochraniacz odpada - miała swego czasu po jednym z każdej strony, ale się wycwaniła i wychodziła/wylatywała? górą. także został jeden najniższy przy poduszce. dzięki za odpowiedzi, chyba spróbuję zmienić na takie "normalniejsze". miłego weekendu ;)

Gość gość
synek śpi w normalnym łóżeczku, bez szczebelek, od kiedy skończył 1,5 roku

Gość gość
Witam. Moja siostra kupiła swojemu małemu identyczne łóżeczko niestety często uderza się o poprzeczkę, więc lóżko naokoło jest obłożone poduchami. Ja swojemu małemu kupiłam łóżko tanie sosnowe 90/200 cm z materacem ale było niskie. Teraz Mateusz ma 8 lat i nadal w nim śpi. Zmieniłam łóżeczko na łóżko jak miał 16 m-cy.

Gość gość
Moja corka miała 1,5 roku jak przeszla do zwyklego tapczanika 140 x 70 bez jakichkolwiek zabezpieczen, barierek etc - spadla z lozkda 2 razy i spala na dywanie :D nawet się nie obudzila :) teraz ma ponad 2 lata więc już ponad pol roku tak spi i jest zadowolona

Gość gość
nie mogę, pani która wypowiada się na tmt ochraniacza na całe łóżeczko hahaha padłam Mój syn miał 5 mcy jak mu właśnie owy ochraniacz kupiłam gdyby nie to że mamy psa-nie miałby żadnego ochraniacza, bo nawet to bożyszcze na całe g**** daje-zarzucał nóżki i już ochraniacz na dole...