Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula234

BetaHCG

Polecane posty

Gość Paula234

Witam, wiem, że tych tematów już sporo jest na Kafetrii:) ale opisze moja sytuacje: Staramy sie z mężem o dziecko, w czerwcu w 4 tyg poroniłam, dlatego teraz strasznie sie denerwuje. w tym miesiacu 2 dni przed okresem zrobilam sobie test ciazowy ( coś podejrzewałam) i wyszły 2 kreski co prawda druga blada ale widoczna, odrazu pojechałam zrobic badanie z krwi w tym samym dniu dostałam wynik 12.12 ( opis z labolatorium; do 5.00 brak ciazy od 5.00 do 22500 1-10 tydzien ciazy) według tego wyniku można wnioskować, że ciąża jest. Wczoraj byłam u ginekologa ale jest jeszcze za wczas zeby mozna było zobaczyc cos na USG. Aczkolwiek zastanawiam sie cały czas czy to ciąża czy nie. Chce podkreślić ze mam małego torbiela na jajniku dokladnie ma 2,8cm, ginekolog powiedział ze napewno taki wynik BHCG nie wynosi z powodu tego torbiela.

Gość Paula234
nie wie ktoś co taki wynik 12.12 moze oznaczać?

Gość gość
Kiedy robiłaś tą betę?

Gość Paula234
2 dni temu.

Gość gość
No to dobrze byłoby dziś powtórzyć beta hcg -po 48godz.

Gość Paula234
Muszę czekać do poniedziałku, niestety w sobote labolatorium zamknięte. Dlatego sie cały czas zastanawiam.

Gość gość
za dużo się nie zastanawiaj, bo to i tak nic nie da

Gość gość
Jak długie masz cykle i czy regularne oraz w którym dniu robiłaś tą betę?

Gość Paula234
Myślalam, że moze ktoś miał podobny wynik do mojego:) No trudno zostaje mi jedynie czekać do poniedziałku.

Gość Paula234
Raczej mam regularne cykle i sa one co 28 dni. Betę robiłam w 26 dniu bo juz wtedy miałam 2 kreske na teście. Dzisiaj powinnam dostać okres, ale poki co go nie ma. W poniedziałek cały dzień wymiotowałam ale miałam przy tym gorączke 38stopni, nie wiem czy to jakieś zatrucie było czy nie. Gin powiedział mi ze moje endometrium jest takie jak na poczatku ciąży ale też takie jak przed okresem. I bądz tu człowieku mądry i zrozum coś:):)

Gość gość
A jakiej czułości test robiłaś i ile przed zrobieniem bety?

Gość gość
Nawet jakby inna miała taki sam wynik to przecież każda kobieta ,ciąża, organizm jest inny. Dumać możesz ale po co? Zrobisz bete i się dowiesz. Kafeteria nie wiele wymyśli w tej kwesti.

Gość Paula234
test miał czułość 20mlU/ml. Powiem Wam że jak zrobiłam pierwszy test to ta druga wyszła mi moze koło 5 minuty. A jak powtórzyłam dzisiaj test to wyszła kreska chyba juz po 2 minutach i była widoczna gołym okiem ale i tak jest blada. Ale to już nawet nie chodzi o ten test ciążowy a o ta betę:)

Gość gość
ja miałam dzień przed terminem @ wynik BHCG 10... moje 10 ma teraz 14 miesięcy. Powodzenia. Powtórz betę w pn i bądź dobrej myśli

Gość Paula234
Nawet nie wiesz jak taka jedna odpowiedz potrafi mnie podnieść na duchu:) Odrazu mi lepiej, chociaż wiem, że każda kobieta ma inaczej to mimo wszytsko jestem bardzo dobrej myśli:)

Gość gość
Poczekaj do poniedziałku i zrób powtórną betę. Do lekarza póki co nie ma sensu powtórnie iść.

Gość Paula234
Lekarz sam mi powiedział, że jeżeli beta sie powiększy mam przyjść za 2 tyg, ale już przepisał mi Luteine na podtrzymanie żeby nie poronić 2 raz.

Gość gość
Jak to poroniłaś w 4 tygodniu??? 4 tydzień ciąży, to 4 tydzień od 1 dnia okresu i ok 2tygodni od owulacji.. często to za wcześnie na pozytywny wynik testu, a Ty mówisz, ze poroniłas?? Skąd to wiesz? Po drugie.. taka beta sugeruje oczywiście ciążę, ale powinna systematycznie wzrastać, jeśli beta nie rośnie.. albo przyrosty są niewielkie, to może sugerować np. ciążę pozamaciczną, obumarcie płodu itp. Powtórz betę w poniedziałek, jak nie wierzysz, że ciążą zrób sobie jeszcze jeden test (innej firmy). W każdym razie wg wyniku ciąża jest.. oby tylko się dobrze rozwijała.

Gość gość
Prawie pewne że ciąża, to bardzo wczesna ciąża, więc nic dziwnego że kreska blada.

Gość gość
do goscia 14.08 juz sie tak nie wymadrzaj, moze in vitro miala i wie dokladnie kiedy sie zarodek zagniezdzil, a moze w dniu spodz @ poszla na bete, ktora wskazala ciaze i niestety zaczela krwawic???takie masz ograniczone myslenie??? popatrz takie cuda mozna wiedziec w 4 tyg ze sie jest w ciazy!!! :P autorko oby beta byla w poniedzialek bardzo wysoka, powodzenia, ja tez kiedys mialam 1 bete niska, a jednak bylam w ciazy:)

Gość gość
Wiesz co, ja też czułam, że jestem w ciąży.. w dodatku dziecko "robione" 6 i 9 dnia cyklu, czyli wcześnie.... owulacja 10-11 dc.. i co? Beta na początku 4 tygodnia wykluczyła ciążę, dopiero ostatniego dnia 4 tygodnia pozytywny był test. A w innej ciąży (poroniłam w 6 tygodniu), test też wyszedł dopiero jakoś w 5 tygodniu. Jednak gdybym zrobiła go wcześniej (27-30dc) to raczej uznałabym, że dostałam okres, a nie poroniłam.. ale ok.. jak uważacie...

Gość Paula234
Ja też wiedziałam dokladnie kiedy mogło dojść do zapłodnienia i w dzień spodziewanego okresu zrobiłam test ciązowy i wyszły 2 kreski zrobiłam chyba z 4 testy bo nie wierzyłam ze to w końcu a 4 dni pózniej dostałam strasznego krwawienia. W szpitalu powiedzieli że to było wczesne poronienie. Teraz żyje nadzieją, mam nadzieję że w końcu nam sie udało i życze to każdej staraczce z całego serca. Tak to już dziewczyny jest że kto nie chce i sie nie stara to dziecko ma a kto tego pragnie to zawsze ma pod górke

Gość gość
No wynik raczej pokazuje ciaze;-)

Gość gość
przecież to co najmniej dziwne, że test z moczu, który jest dużo mniej dokładny niż ten z krwi i który ma czułość dopiero od 20mlU/ml pokazuje ciążę, która w teście z krwi pokazuje, że jest zaledwie 12 i to w 26 dc

Gość Paula234
Tez mnie to wlasnie zastanawia, ale no wyszly mi 2 kreski na tescie co prawda ta kreska jest bladsza ale widoczna.

Gość gość
a ten kolejny test z moczu, który zrobiłaś to jak wyszedł? druga kreska jest mocniejsza niż na tym teście z 26 dc?

Gość Paula234
Dokladnie to bylo tak 26 dnia zrobilam test i wyszla 2 kreska widzialam ja pod swiatlo pojechalam na bete wynik 12.12 na nastepny dzien zrobilam znowu test i 2 kreska wyszla juz chyba po 2 minutach widoczna na gole oko, napewno ciemniejsza jak na tym pierwszym tescie. Dzisiaj znowu powtorzylam test i 2 kreska wyszla taka blada jak przy pierwszym tescie ktory zrobilam 26 dnia. Wczoraj mialam dostac okres poki co go nie ma , jutro ide na bete i sie dowiem dokladnie co i jak

Gość gość
no to z całego serca życzę Ci by beta urosła, ale dobrze to nie wygląda

Gość Paula234
Jestem dobrej mysli, jutro napewno napisze jaka ta beta wyszla