Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula234

BetaHCG

Polecane posty

Gość gość
to trzymam kciuki:) powodzenia:)

Gość Paula234
Caly czas sie ludze, ze skoro 2 dni przed spodziewna miesiaczka beta wyszla 12.12 to teraz 2 dni po ta beta bedzie wieksza. No zobaczymy jak to bedzie.

Gość Paula234
No i załamanie jest:( dzisiejszy wynik bety 4,93:(:(

Gość gość
paula a brałaś lek na podtrzymanie ciąży od lekarza? to mi wygląda a wczesne poronienie. nie martw się. trzymam kciuki żeby nastepnym razem sie udało.

Gość Paula234
Nie brałam, lekarz kazał mi zacząc brać jak będę miec wiekszy ten wynik, z racji wcześniejszego poronienia. Okresu dalej nie dostałam.

Gość Westa i Hestia
Paula - z tego co piszesz to już drugie poronienie na tak wczesnym etapie - więc raczej to sygnał, że coś nie tak się dzieje w Twoim organizmie. Doradzam kontakt ze specjalistą, żeby zlecił listę koniecznych badań (na pewno możesz zacząć od tarczycy i hormonów). Raz może zdarzyć się każdej kobiecie - ale dwa następujące po sobie przypadki - to ewidentny znak alarmowy...:(

Gość gość
Niestety to chyba prawda:-( juz sie tak cieszylam a tu znowu:-( lekarz napisal mi ze jezeli nie bylabym w ciazy to musze zrobic badania napisal mi jakie ale tez mam je zrobic 22 dni po okresie. No nic jedyne co mi zostalo to poplakac:-(

Gość gość
przykro mi :-(

Gość Westa i Hestia
Paula - na pewno Ci smutno - ale nie martw się - najważniejsze to zidentyfikować o co chodzi. Być może wystarczą jakieś dodatkowe tabletki np. na tarczycę i kolejna próba będzie już udana!

Gość gość
strasznie mi przykro, ale wszystko na to wskazywało:( zrób w pierwszej kolejności badania na tarczycę: TSH (powinno być mniej więcej 1) ft3 ft4 anty TG anty TPO oraz progesteron (7 dni po owulacji) od tego należy zacząć, bo to dwa najbardziej częste powody wczesnych poronień

Gość Paula234
Dziekuje wam za wsparcie. Napewno wykonam wszystkie badania zeby dojsc do tego co jest przyczyna tych poronien. Przy pierwszej ciazy mialam straszne uplawy ale to doslownie jakby woda ze mnie splywala, a od wczoraj mam doslownie to samo. Tego nawet sluzem nie mozna nazwac. Wyglada jak woda, bez koloru bez zapachu i zadnej konsystencji. Poki co okresu brak

paula bardzo mi przykro z tej sytuacji. Niemniej jednak trzeba pamiętać, ze takie mikroporonienia (jak to się fachowo nazywa) wcale nie muszą i najczęściej nie wskazują na jakieś problemy zdrowotne. Zdarzają się cały czas u wielu kobiet, które nawet sobie nie zdają sprawy z tego, ze "poroniły". Organizm kobiety jeszcze na etapie rozwoju embrionu dokonuje jego selekcji - być może coś było znów nie tak i brzydko mówiąc pozbył się intruza. Moim zdaniem najlepsza rada dla Ciebie to wrzucić na luz i przede wszystkim nie robić tak wcześniej testów/badań BetaHcg. Milion razy lepsze jest kilka dni oczekiwania na okres, niż potem życie ze świadomością, że się poroniło. Niemniej na pewno warto się przebadać - Ty sprawdź tarczycę jak dziewczyny piszą (często jest powodem poronień), a męża nie zaszkodzi wysłać na badanie nasienia - bo może problem nie leży po Twojej stronie. Trzymam mocno kciuki za Wasze staranka! Będzie dobrze, na pewno :) My z mężem staraliśmy się rok i w cyklu, w którym miał być miesiąc przerwy na wszelkie możliwe badania okazało się, że zaskoczyliśmy :) Także spokój ducha i wrzucenie na luz to połowa sukcesu!

Gość Paula234
cały czas sie łudze że to może jakiś bład w labolatorium, wiem że to smieszne:( a może miał ktoś tak, że chociaż hcg spadło ciąża sie ''uchowała''?

Gość gość
niestety przy dobrze rozwijającej się ciąży beta rośnie.możesz zrobic bete jeszcze raz dla pewnosci. ale radzę się nie łudzić :-(

Gość Paula234
no nic, zostaje mi jedynie wykonać wszytskie potrzebne badania, męża tak samo wysyłam i się okaże co jest przyczyna tego wszystkiego. Trzeba być dobrej myśli, że w końcu sie uda:( i wszystkim staraczkom tego życze:* Dzisiaj dostałam okres:/ ból okropny i leje się jak ze świni:/

Gość gość
nie chciałam krakać ale tak właśnie pomyślałam gdy wcześniej pytałam o daty robienia testów oraz o czułość. Widać beta spadała już wtedy. No nic, nos do góry i powodzenia w staraniach. :)

Gość gość
zyczę ci żebyś szybko zaszła w zdrową, prawidłową ciążę. ja też raz miałam takie wczesne poronienie a teraz jestem w 8 miesiącu ciąży. zrobiłam badania i okazało sie ze wszystko u mnie ok. lekarz powiedział, że widocznie coś z zarodkiem było nie tak i natura w takich sytuacjach wie co robi. bez problemu zaszłam w kolejną ciąże i czekam na moją córeczkę. tego i tobie życze. nie poddawaj się...