Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zmyć szampon koloryzujący dziecku

Polecane posty

Gość gość
ciemny blond ten róż trzyma się na grzywce i niektórych pasemkach bo one są jaśniejsze od pozostałych włosów

Gość gość
najlepsza radą jak do tej pory była propozycja rozmowy z dyrektorka szkoły......wypadki sie zdarzaja,a nauczyciele to też ludzie:)

Gość gość
a ja bym jednak rozważyła tę krótszą fryzurkę... dyrektorka dyrektorką, ale dzieciaki w klasie mogą się śmiać, albo co gorsza może to jej zepsuć opinie do końca szkoły. Ja pamiętam jak w podstawówce( mam 19 lat) dziewczyna zrobiła sobie blond pasemka i wszyscy wytykali ją palcami i szeptali że menelica, patologia (w dodatku była z biedniejszej rodziny)

Gość gość
musiałaś mieszkać na zabitej wsi dechami

Gość gość
rozważać to sobie możecie na jaki kolor paznokcie pomalować.jak chcesz obciąć włosy 7 latce,skoro ona tego nie chce?zlejesz ją po d***e i będziesz trzymać jak wariatka,czy do krzesła przywiążesz?7 latka to nie niemowlę

Gość gość
kup czarna farbe czarne wlosy sa piekne

Gość gość
Co to za "przyjęcie". Do czego? Że nie możesz jej ściąć włosów.

Gość gość
Dzieci mają dość szorstkie i delikatne włosy, ponieważ łuski włosa są rozchylone. Farba wniknęła na amen i raczej szybko się nie pozbędziesz tego. Pozostaje specjalistyczny szampon oczyszczający i potem dobra odżywka. Jeśli nic to nie da a mała jest blondynką, to można kupic dobra farbę i pod okiem fryzjera podfarbować. najlepiej jedno pasmo i zobaczyć efekt. Ale farba, nie rozjaśniacz!! Moja koleżanka z pracy, tez blondynka lat prawie 30 zaszalała kiedyś i na imprezie ufarbowała włosy szamponetka na rózowo :)). Pomógł fryzjer, ale ten szampon oczyszczajacy tez sporo zmył.

Gość gość
Co to za "przyjęcie". Do czego? Że nie możesz jej ściąć włosów.

Gość gość
komunia

Gość gość
moja fryzjeka mowila mi ze najgorszym szamponem do farbowanych włosów jest head and sholders bo szybko zmywa kolor, spróbuj jej myc glowe tym szamponem

Gość gość
idź do fryzjera na dekoloryzacja 300 zł od komunii potem jej to odliczysz

Gość gość
Nie ma swojej skarbonki? Ja bym obcięła, kazała zapłacić za farbowanie albo w zamian nie kupiła czegoś na co czekała- na pewno jest coś na co liczy. Bez jaj żeby siedmiolatka chodziła z rózowymi włosami... Jak nie chcesz różowych włosów, to tylko fryzjer. Ewentualnie spróbuj domowo- płukanki z octu, z całkiem prymitywnych działa woda utleniona ale po tym będzie miała siano. Sama miałam włosy za pas w jej wieku, przed komunią obcięłam i jakoś nie wspominam tego jako traumy.

Gość gość
Wytłumacz wychowawczyni sytuacje i popros zeby nie robila uwag . U nas w podstawówce za włosy czy nawet blyszczyk ladowalo sie u dr i nagana..

Gość gość
zostawię ją z tym kolorem mam nadzieję że obejdzie się bez nagany zresztą to 1 klasa

Gość babka z piasku
W końcu ten kolor zejdzie. To musiał być szampon do 24 myć i chyba jeszcze z Palette, albo co gorsza zwykła farba. Po co niszczyć dziecku włosy dekoloryzatorami i powodować traumę ścięciem włosów do pasa na chłopaka? Ja bym puściła normalnie do szkoły, zresztą wyjścia nie masz bo jest niedziela. U syna w szkole na rozpoczęciu roku była taka sytuacja, że dziewczynka miała lekko różowe włosy ( pamiątka z wakacji jak u ciebie) i nauczycielka powiedziała matce : -Ona ma różowe włosy. A matka odpowiedziała: -No i ? To zgasiło...

Gość gość
ale z ciebie mamuśka nieźle córkę wychowujesz że w wieku 7 lat robi co chce

Gość prawnikwariat

...alo was? Robic z siebie potwora obcinajac dziecku wlosy. Miej wy...e bedzie ci dane - w tym wypadku na zacofana opinie publiczna w polsce pelna chorobliwe zazdrosci I zawisci oraz falszywosci. Wedlug prawa masz prawo wychowywac dziecko wedlug wlasnych fiziow miziow I przekonan. Kodeks szkolny to tylko hippteza a nie regula bo dziecko jako czlowiek ma tez swoje prawa I wolna wole jak I ty jako matka. Mi by zalezalo na opinii dziecka jak mnie widzi niz jakiejs starej baby. Rozowe wlosy to nie zagrozenie zycia czy niewiadomo jaki wybryk w szkole nauczyciele I dzieci robia gorsze rzeczy jak np. Wysadzanie kibli pedtarda I bijatyki czy wyzwiska. Wiec ciesz sie ze twoje dziecko jest grzeczne I ma tylko rozowe wlosy.

Gość pwb

Hipoteza*

Gość pwb

Dziecko chce sie dobrze czuc z soba lepiej nauczyc dziecko ze rozowe wlosy to nic zlego czy kolczyk lub czarne rokowe ubrania ... bo jak to nawet bedzie zle to zrobi bunt I.bedzie robic gorsze rzeczy rowniez zakazane ktore juz nie beda takie lajtowe.. nie mozna histeryzowac I przeginac, no dziecko bedzie myslec ze rozowe wlisy to to samo conajmniej jakby zaczelo chlac wòde czy ćpac. Wlosy rozowe - ok.  Ćpanie - nie ok I konsekwencja leczenie.

Gość pwb

Nie ok*