Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to moga byc obiawy ciazy

Polecane posty

Gość gość

Mam do was pytanie, ostatni okres miałam 10/11 sierpnia a mam cykle ok 28dniowe czyli owulacja wypada ok 24sierpnia... W ten dzień właśnie kochałam się z partnerem i zastanawiam się jaka jest szansa na zajście w ciąże za pierwszym razem.. dodam że po 7dniach od współżycia zrobiłam test ciążowy (ponieważ nie mogłam wytrzymać z ciekawości) ale niestety wyszedł negatywny. Co prawa kreseczka świadcząca o teście negatywnym była bardzo blada ale była. Wiem, że to za szybko na test, ale np po 10dniach od współżycia jest szansa na to że test coś pokaże?? Ogólnie żadnych obiawów ciążowych nie mam...pobolewa mnie od 4 dni podbrzusze ale nie wiem czy to nie jest zapowiedź zbliżającej się miesiączki, która ma wystąpić 7września.. Dodatkowo ciągle mi mokro, śluzu za dużo raczej nie mam ale ten, który mam jest raczej wodnisty.. Pragnę również wspomnieć że nigdy wcześniej nie mierzyłam sobie temperatury w pochwie ale od 3 dni zaczęłam to robić i rano zaraz po przebudzeniu miałam temp. 1) 36,6 2) 36,6 3 36,7 a wieczorami temperatura dochodzi do 37,7/8. Czy taka temperatura nie jest za niska aby świadczyć o ciąży? Proszę o wasze opinie i pozdrawiam

Gość juls92
hej. mysle,ze na objawy jest jeszcze za wcześnie, na test towniez.. podobno na dwa dni przed okresem można wykonać taki tescior ale nie wcześniej:p w ulotkach pisze ze wykrywa nawet 6cio dniowa ciaze, nie szesc dni po stosunku ale szesc dni od zapłodnienia:p zagniezdzenie się zarodka trwa od 6-12dni, tak wiec bierzemy pod uwagę ten najdluzszy czas 12u dni dodajemy 6 i wychodzi wynik:) mysle ze już wtedy moglabys go wykonać... chyba nic nie popaprałam. ale tak na mój rozum to w dzień przewidywanej miesiączki powinien wyjść już wynik miarodajny bądź jak mowia lekarze ginekolodzy tydzień po mniemanym okresie:) ewentualnie betahcg:) twój objaw to ten sluz?? js tski miewam prawie zawsze, nie sadze ze mogłabym być w ciąży:) a jeśli zaczelas mierzyc tempke to uważam ze musisz mieć 18 miarodajnych tempek tych na wyższym poziomie....dokładnie się na tym nie znam...ale z tego co wiem to mierzy się od owu jeśli utrzymuje się caly czas i nie spada to jest dobrze...jeśli ma nastapic @ temp spada o 0.3 uszy do góry:) będzie dobrze

Gość gość
Dziękuje za odpowiedź :)) i czekam na kolejne

Gość gość
Mozesz byc w ciazy. Oczywiście ze tak skoro kochalas sie w dni plodne. Tylko niestety musisz poczekać. Ja przy temperaturze 36.6 w pochwie mierzonej rano byłam juz w ciazy więc to o niczym nie świadczy. Wieczorem nie mierz temperatury bo to i tak nie ma najmniejszego znaczenia. Trzeba to robic odrazu po przebudzeniu zanim wstaniesz nawet na siku. No i musi byc ich trochę wiecej zeby cos określić. Ja miałam chyba z 10 wyższych ale nie jakos strasznie wysokich temp. I 3 dni przed miesiaczka zrobiłam test wyszła bladzienka 2 kreska prawie jej nie było. Maz powiedział mi jak mu pokazalam, ze nic nie widac i ja wymyslam. Następnego dnia zrobiłam test w środku dnia kreska juz była widoczna. No a kolejnego dla potwierdzenia zrobiłam jeszcze raz i wyszła bledsza z porannego moczu niz ta z dnia wcześniejszego. Wkurzylam sie i pojechałam na BHCG do laboratorium. Nie długo rodze więc poczekaj jeszcze trochę i moze będziesz juz mogła sie cieszyć :)

ja miałam owulacje 6 października i stosunek test zrobiłam 15października i już na teście było widać cień cienie kreski. robiłam testem quick view on jest najlepszy i to popołudniu robiłam. jak ci nie wykryje spróbuj za dwa dni

Gość gość
hmmm nie wiem czy to może mieć znaczenie ale kupiłam sobie jakieś taniutkie testy na allegro bez nazwy...ale dużo było sprzedanych więc stwierdziłam, że są dobre...

Gość gość
pyska jak tylko zrobie test a mam zamiar zrobić w środe albo czwartek to napiszę :) może ten quik będzie dobry :D

Gość gość
Te tanie testy na allegro tez dobrze wskazuja na ciaze lub jej brak. Ja takie robilam i wyszla ciaza raczej sa dosyc czule jak bobo test, a cienia nie ma. Jak jest ciaza to na pewno Ci ja pokaze.

Gość gość
Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi,były bardzo pomocne :)

Gość kachalkr
witam,mam do was kobietki pytanie,bo juz swiruje dosłownie :) ostatnia miesiaczke mialam 10 sierpnia,pozniej kilkakrotnie współzyłam zze swym partnerem,ale w dni ,,niby,, niepłodne, 24-25 sierpnia dostalam dosc obfite krwawienie,wystraszylam sie polecialam do ginekologa ona powiedziala ze to plamienie okołoouwulacyjne i to ,,ten,,czas kiedy mozna dzialac! wiec tez tak zrobilismy ! zadzialalismy na całego!! ale chce podkreslic ze od tego czau mineło juz kilka dni a ja to krwawienie mam dalej,boli mnie dolna czesc podbrzusza,i czuje sie zmeczona,senna...nie wiem czy sama sobie to wkrecam czy nie ale czy mozliwe zeby to była ciaza??prosze kobietki pomózcie!

Gość kachalkr
przeczytalam juz chyba wszystkie fora jakie moglam :( i szczerze juz sama nie wiem co mam myslec ...niby do spodziewaznej miesiaczki jeszcze tydzien,ale ja mam takie wrazenie jakby sie ,,tam,, cos działo...a najbardziej martwi mnie to krwawienie..jestem taka senna,od 3 dni nie chce mi sie wychodzic z domu,co na weekendy bardzo chetnie spotykalam sie ze znajomymi...

Gość kachalkr
czy ktos moze mi cos powiedziec jakies zdanie na temat mojego pytania?? :( prosze!

Gość gość
jestem autorem pytania, czy któraś z pań ma jeszcze jakieś obiekcję??

Gość kachalkr
włąsnie ja mialam identycznie jak Pani,tego samego miesiaczka i wogóle wszystko tak samo...i nie wiem co mam dalej myslec ..

Gość kachalkr
dzis zastanawiam sie pojsc na izbe,bo w nocy mialam straszny ból podbrzusza..zaczynam sie martwic ...

Gość kachalkr
Kobietki pomózcie!

Gość gość
Może ty po prostu dostałaś miesiączkę tak szybko.Może tak być.Nie nakręcaj się na ciążę. A jakby to była miesiączka to z hormonami coś nie tak i ciąży nie będzie.Nie ma potrzeby jechać na pogotowie.Zapisz się do ginekologa zrób badania.

Gość kachalkr
ale ja bylam u ginekologa we wtorek,powiedziala mi ze to plamienie okołoowulacyjne,i zeby wlasnie teraz ,,działac,, i tak zrobilismy,sex bez zabezpieczenia z koncem we mnie,i dlatego sie zastanawiam czy to moga byc oznaki ciazy...

Gość gość
Wiem że byłaś :) umiem czytać. Ale powiedz mi jak to może być oznaka ciąży jak to zaczęło się wcześniej przed stosunkiem?? Tak nie wyglądają ani objawy ciąży ani plamienie około owulacyjne.Zmień lekarza.

Gość kachalkr
wczesniej rowniez był stosunek,ale tamtym razem raczej nie ma opcji zajscia w ciaze,wystraszylam sie tego plamienia wiec poszlam do lekarza,gdyz zdarzyło mi sie to pierwszy raz,P.Doktor powiedziala mi ze to plamienie owulacyjne i ze teraz mam szczyt dni płodnych,wiec zadziałąlismy,i do dzis mam krwawienie..czytam te fora i czytam i powiem szczerze ze juz całkowice zgłupialam :/ jedne panie twierdza ze to oznaki ciazy,a Pani znowu uwaza ze nie...sama nie wiem co myslec,zaczynam fiksowac tak bardzo chcemy miec dziecko :(

Gość gość
Nie wiem naprawdę kto ci nagadał że tyg krwawienie to oznaka ciąży. A powiedz mi jak twoja lekarka poznała że masz w tym momencie owulację?Robiła ci usg?Czy na oko powiedziała sugerując się tym krwawieniem?

Gość kachalkr
badała mnie normalnie,nie robila USG,wiec wychodzi na to ze na oko,i wyliczyla z mojego cyklu chyba...wiec moje wszelkie watpliwosci zostały rozwiane :(

Gość gość
CZY KTOS JESZCZE ODPOWIE AUTOROWI PYTANIA?

Gość gość
kobiety..nie wkrecajcie sobie objawow ciazy..a tymbardziej gdy od stosunku minelo dopiero pare dni... :O

Gość gość
_Autorka tematu_ Słuchajcie kochane wczoraj spadła mi temperatura 36,7 do 36,3 no i dostałam lekkiego brązowego plamienia, następnie dziś temperatura podskoczyła do 36,5 ale mam już lekkie krwawienie. Okres powinnam dostać dopiero w sobote..I teraz się zastanawiam czy cykl mi się przesunął i to jest miesiączka czy jednak plamienie implantacyjne. Dodam, że w pierwszych dniach okresu zazwyczaj umieram z bólu a teraz nic takiego się nie dzieje. Co o tym myślicie? Miała, któraś z was taką sytuację?