Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile razy przebieracie i kiedy niemowlaka do 6 mcy

Polecane posty

Gość gość

?: ja jak sie budzi ,potem po jedzeniu bo mu wprowadzam nowe , potem jak kupka wyjdzie ,potem po kapieli .. chce kupic nowe ubranka i nie wiem ile mi sztuk wystarczy,do tej pory dostawalam od znajomych:)

Gość gość
Ja swojego przebierałam na noc i rano, a w ciągu dnia- jak się pobrudził, czasem wcale a czasem 2-3 razy. Pajacyków na noc miałam ok. 10 szt, bodziaków- kilkanaście, i też pewnie kilkanaście kompletów na dzień (np. spodnie i bluzeczka, dresik, rampers itd). Ale ja kupowałam tanio, głównie w lumpeksach i nie lubię często prania robić, a mały też dostawał zawsze jakieś ciuszki.

Gość gość
Jak ci sie kupa wylewa z pieluchy to znaczy że źle zapinasz, a do jedzenia zakładaj sliniaki. Ja swoją przebieram tylko rano w ubranie i wieczorem po kąpieli w pizamke. Kupa nigdy nie wyleciała mi poza pieluche a po jedzeniu też na ogół jest czysta- z lyzeczki je minimum 3 saww dziennie ( rano kaszka, później obiad a po obiedzie owoc) ma 5,5. Miesiąca. Czasem jedynie muszę dodatkowo w dzień przebrać jak dużo ulewa i jest cała mokra.

Gość gość
Jak dobrze zapinasz a kupa ucieka to pielucha może być za mała lub za duza.

Gość gość
Jakoś u nas się to zbytnio nie zmieniło odkąd je pokarmy stałe Ma teraz 7 mcy i przebieram tak: rano (jak się pobrudzi przy śniadanku lub jak jest za ciepło-śpi w pajacyku) po 2 śniadanku po obiadku po podwieczorku po kąpaniu często jeszcze w między czasie-bo strasznie ulewa, ale ten problem jest od początku

Gość gość
to ile kupic sztuk?? ja ubieram go w pajacyki najczesciej mam juz kilka par spodni i musze dokupic dlugi rekaw body i krotki ja nie lubie bluzek jakos:P no i sweterek mam juz jeden wiec ec kupie cos z tego typu jeszcze autorka:P juz mi sie nie wylewa kupa:)))

Gość gość
Kup tyle ile wydaje Ci sie że będzie potrzebne. Zależy jak często robisz pranie. Ja bym liczyła 4sztuki na dzień przy czym np jak dasz body i spodnie to przy jedzeniu spodni nie pobrudzi i zmieniasz tylko body. Ja mam dużo ubrań bo sporo dostałam ale gdybym miala wszystko kupić pewnie byłoby mniej. Ciesz pod uwagę że idzie jesień. Ja np jak w domu jest ciepło to ubieram body na krótki i spodnie/półspiochy jak chłodniej to dokladam bluzkę. Napewno dziecku wygodniej niż w sweterku. Ja na ta chwilę spodni mam ok 10sztuk Body chyba ze 25 z czego więcej z krótkim rękawem. Bluzek ok 25 albo i więcej i też więcej z krótkim. Ok 5 sweterkow i 5 bluz, jedna cienka kurteczka. Kilka rajtuz i ok 10 sukienek ale te ubieramy tylko na spacer bo w domu jak sie turla i pelza to jej nie wygodnie. Pajacyki zakładam tylko na noc i mam ich 8-10 No i Spiochów ok 15szt. Nie wiem czy coś jeszcze. Skarpetek jakieś 10par. Gdybym miala kupować- myślę że jakoś połowę w tego.

Gość gość
ale dużo ciuchów masz , ło matko :(

Gość gość
Mój przy rozszerzaniu diety nie brudzi się mocno, bo zakładam śliniak. Kupa nie wylewa się bo kupuję dobre pieluchy. Zostawiam go w dzień w pajacyku z nocy, mieszkam w zacisznym miejscu i nie muszę na spacer ubierać dziecka jak choinkę. Bazarowego wyglądu też nie lubię. Prostota ponad wszystko. Ale wiem, że wiele mam ubiera kilkumiesięczne niemowlaki jak dorosłych lub stroi jak choinkę. Z gustami się nie dyskutuje. ..