Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaabbbbbbbcc

czy po luteinie też się tak fatalnie czujecie

Polecane posty

Gość aaaaaabbbbbbbcc

jestem we wczesnej ciąży 6 tydzień, przyjmuje luteine podjęzykową, niedobrze się czuje po zażyciu tabletki, szczególnie godzine do dw óch po zażyciu potem w miare przechodzi, jest mi niedobrze, mam problemy z koncentracją itp czy też tak macie po luteinie?

Gość gość
Ooo a ja mialam taki mega gorzki posmak praktycznie 24 h na dobe i przeszlo od razu po odstawieniu luteiny ;-)

Gość lalunia28
Miałam minimalne plamienie jasnobrązowe, kilka plamek. Lekarz zapisał mi luteinę dopochowo 2x dziennie+ no-spa 3x dziennie. Plamienie po jednym dniu przeszło, ale leki miałam łykać dwa tygodnie. Jestem w 11 tygodniu ciąży. Po kilku dniach, bodajże dwóch mdłości się nasiliły, dodatkowo podwyższona temperatura, straszna senność, mega złe samopoczucie i swędzenie skóry rąk. Dziś zaczęłam wymiotować. Zadzowniłam do lekarza- kazał mi natychmiast odstawić luteinę. Podobno kobiecy organizm tak reaguje na nadmiar progesteronu. Mam nadzieję, że już jutro będę się czuła dużo lepiej. Branie tego lekarstwa to jakiś koszmar...

Gość gość
Po co podaje sie luteinę? Żeby nie poronić? Zdrowym kobietom chyba się tak nie wciska leków.. Jezu ale mamy schorowane społeczeństwo...

Gość gość
Luteinę bierze się na podtrzymanie ciąży, może pomóc a nie zaszkodzi ja miałam plamienie w 11tyg i bolał trochę brzuch, po luteinie dopochowo 2xpo2tabletki lepiej się czuje nie boli brzuch

Gość gość
ja sie czuje dobrze, jedynym minusem jest to ze robie sie rozdrazniona i agresywna :)

Gość gość
luteina podjezykowa ma takie samo dzialanie jak duphaston. ja przyjmowalam ten drugi i sie czulam... masakrycznie! nie dosc ze ogolnie czulam sie zle, to jeszcze duphaston powodowal u mnie brak sily na ruszenie reka, czy noga.. :) moj lekarz zamienil mi duphaston na luteine dopochwowa i o wiele lepiej sie czuje. moja ciaza juz nie jest zagrozona, krwiak kolo plodu sie super wchlonal, a jestem juz w 16 tygodniu. Luteine przyjmuje od 9 tygodni

Gość koniusia
ja mimo plamienia odstawiłam luteinę na początku ciąży bo nie dałam rady.. mega mdłości i depresja. Później w 28tc musiałam znowu przyjmować ze względu na szyjkę i już nic mi nie było.

Gość gość
a nie możesz brać tej dopochwoeej

Gość gość
Mi lekarz powiedział że mogę się ciupke gorzej czuć po luteinie (dopochwowej) i że mdłości mogą się nasilic. Tak się cieszyłam że mdłości mi przeszły 9 tydz. A wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę i od rana wymiotuję. Masakra..

Gość gość
Ja bralam od 14 tyg do 35 tyg 3 razy dziennie 2 tabletki. Posmak okropny, a tak to zadnych skutkow ubocznych.

Gość gość
A dlaczego bierzecie luteine doustnie?

Gość gość
Ja biore luteine pod jezyk drugi tydzien. Czuje sie fatalnie po niej, mam mdlosci na sama mysl ze mam ja wziac. Dopochwowo odpada bo mam mala infekcje i lekarz stwierdzil ze tak bedzie korzystniej. Wizyta kolejna za tydzien=tydzien dalej tego mdlosciowego i bezsilnego okresu. Ciaza wczesna.

Gość ladyjo
Hej, ja mialam plamienia w 8 -9 tyg wiec lekarz przepisał mi 2 x 100 mg luteiny dopochwowo. Do tej pory czulam sie dobrze , jak zaczelam brac pojawily sie mdlosci, bole głowy migrenowe. Naprawde kiepsko sie czulam. Plamienia ustapily po kilku dniach , zmniejszylam dawke leku o polowe , a potem po kilku kolejnych dniach odstawilam zupelnie. Ja zle znosze przyjmowanie hormonow (tabletek anty tez nie moge brac ) , wiec czasem luteina moze powodowac takie dolegliwosci .