Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Popieracie lewice czy prawice

Polecane posty

Gość madagaskar4545
Tak, przymusowe wojsko dla mężczyzn. A dla kobiet co? Przymusowy 2-letni kurs prania, sprzątania i opieki nad dzieckiem? Dlaczego tylko chłopcy mają przechodzić szkolenie "jak być mężczyzną"

Gość xen
Ale faktem jest,że faceci coraz częściej niewieścieją i są rozpieszczani przez mamusie i wojsko z niejednej takiej kobiety z fiutem zrobiło mężczyznę x Widzisz po przemyśleniu mojej wypowiedzi,wywnioskowałeś to co miałam na myśli.

ubezpieczycielom zalezy tylko na jednym: zeby czlowiek im placil jak najwyzsze skladki (czlowiek, albo zaklad pracy). a placic skladke na ubezpieczenie i tak sie troche bardziej oplaca, niz placic samemu za uslugi, bo te sa bardzo drogie, a to dlatego, ze szpital moze doic z ubezpieczalni. a poniewaz duzo osob jest zdrowych i z drogich uslug nie korzysta, ale kladke na ptywatne ubezpiezenie i tak placa, to inni moga troche skorzystac, ci bardziej chorzy. oczywiscie skladki mozesz nie placic (lub twoj zaklad pracy), ale wtedy jak trafisz do szpitala z czyms powaznym, to cie tak zalatwia, ze mozesz stracic dom i wszystkie posiadlosci. takze suma summarum lepiej juz lepiej miec to ubezpieczenie. a nie jak ktos mysli, ze idziesz sobie do szpitala i placisz stowke z portmotetki mowiac" poprosze zastrzyk na ukaszenie osy i dwie operacje kolana :o

" A na końcu ostatnie pytanie, czy lepiej być tanią siłą roboczą i żyć na wysokim poziomie, tak jak Chińczyk, czy lepiej być bezrobotny?" X China Labour Bulletin, niezależna organizacja monitorująca rynek pracy z Hongkongu informuje, że na początku 2011 roku roczny dochód rozporządzalny na osobę wynosił w Chinach 17,2 tys. yuanów. To około 8,5 tys. zł. W Polsce wskaźnik ten wynosi około 14,5 tys. zł rocznie. Warto dodać, że na chińskiej wsi jedna osoba ma do dyspozycji zaledwie 5,1 tys. yuanów (czyli 2,5 tys. zł) rocznie. X Rzeczywiście żyją na wyższej stopie od polaków :D Ile razy będziesz wypisywał jedyne prawdy objawione które nie maja żadnego realnego pokrycia ;)

Gość xen
Tak, przymusowe wojsko dla mężczyzn. A dla kobiet co? Przymusowy 2-letni kurs prania, sprzątania i opieki nad dzieckiem? Dlaczego tylko chłopcy mają przechodzić szkolenie "jak być mężczyzną" x Rozumiem,że pijesz do pseudo wyzwolonych kobiet:),ponieważ na dobrą sprawę coś takiego nie istnieje.Czy będziesz w stanie zapewnić kobiecie wszystko,by mogła wypełnić rolę"kury domowej"?Jeśli tak to wystarczy takowej poszukać.

bsa, wybacz, ale nie odpowiem ci na te pytania, lecz chyba to nie szkodzi, bo ja ty juz masz na ten temat swoje odpowiedzi. poza tym smiem mniemac ,ze nie do konca zrozumiales moje intencje, no ale tak to juz bywa na tym lez padole ....

xen zniewieścenie to fakt, ale nie rozumiem tylko jak to że ktoś nosi rurki/farbuje włosy wpływa na jego zdolność do bycia dobrym mężem/ojcem (niepotrzebne skreślić)

Gość xen
xen zniewieścenie to fakt, ale nie rozumiem tylko jak to że ktoś nosi rurki/farbuje włosy wpływa na jego zdolność do bycia dobrym mężem/ojcem (niepotrzebne skreślić) x Wybaczcie może się zapędziłam,ale właśnie to zniewieścienie miałam na myśli.

Gość gość
BSA ty zjebie naczytałes sie chinskiej propagandy i p********z jak potłuczony. Na kafe jest jeden koleś ktory mieszka na Tajwanaie, inna laska z Japonii. Ich zapytaj komu tam sie zyje dobrze. Przeciętny chińczyk klepie biede, nie wie co to polska, smartfon i cola z biedronki. Je ryż, uprawia ryż albo pracuje 12(ci szczesliwsi) do 18h na dobe w fabryce. I taki jego żywot. Chiny to nie tylko Shanghai, Pekin i Hong Kong ale tysiace innych miast i wsi.

Gość Wielki J
@syn fubu Geniusz. Po prostu plan na państwo doskonałe. Plan jednakże ma parę rys które z czasem by wypłynęły... No i pomysł na wybicie wojska i protestujących obywateli, też absolutnie mi się nie podoba. Po prostu trzeba było by ich kulturalnie odstawić za granicę. ;) Tak czy owak, z grubsza, taki plan to przepis na sukces dla każdego, i jeżeli komuś kiedyś uda się to przeforsować w jakimkolwiek kraju to będzie wielki przełom, można by powiedzieć, że będzie to Druga Era jeżeli chodzi o cywilizację.

Haha po prostu mój pomysł to połączenie seksualnej wolności starożytnego Rzymu z uporem, zdecydowaniem i doskonałością Aleksandra Wielkiego oraz tyraństwem i poszerzoną mądrością Napoleona Bonaparte. Co stało by się potem można byłoby prognozować tylko po reakcji ludzi ale uważam że większości by się takie państwo spodobało. Mało tego na co by mi byli buntujący się Polacy? Pozbyłbym się ich i zastąpiłbym ich emigrantami z innych państw którzy by mnie na kolanach całowali że mogą mieszkać w moim tak luksusowym wręcz państwie ze swoimi rodzinami i byli by jeszcze chętni do pracy za takie pieniądze, o to się nie martw w mig miałbym u siebie mnóstwo Litwinów, Rumunów, Białorusinów, Czechów i Rosjan. Wydawałoby się im po rozmowach obywatelstwo. O muzułmanów wyznających islam nikt nie musiałby się martwić ponieważ na granicy nie wpuszczano by ich, chyba że taki muzułmanin na przejściu granicznym podpisałby papier i złożył deklarację że wypiera się swojej religii i praktykowania jej a wiadomo że każdy fanatyk się jej nie wyprze za nic. I problem z muslimami rozwiązany. Mało tego mógłbym też zrobić tak że do pracy za godziwe ale też nie największe pieniądze sprowadzałbym tanią siłę robocze z Afryki na własny koszt. Nie musieliby męczyć się z wypełnianiem papierków jak dzisiaj. Murzyni stali by się naszymi niewolnikami, oczywiście w cywilizowanych, godnych warunkach.

gosc z 1:24: tajwan i japonia to nie chiny, tylko wrecz odwrotnie - w miare male kraje i bez skrajnosci. nawet hong kong to nie chiny :o ludize wstydu nie maja takie cos wypisywac, czy co? no nie maja, bo to nie "ludzie" tylko "goscie" :D