Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taconieeee

podpaskai czy tampony

Polecane posty

Gość taconieeee

Mam problem.....mam 13 lat i miałam już 2 razy okres ale to były wakacje a nie długo będę miała okres pierwszy raz w szkole boje się że ktoś zauważy że mam podpaske szczególnie na w-fie jak mam obcisłe spodenki myślałam nad tamponami ale nwm Proszę pomóżcie

Gość gość
to chyba sprawa indywidualna ale z tego co wiem to lepsze są podpaski przynajmniej na początku ale to tylko moje zdanie

Gość gość
dlaczego podpaski? polecam ci tampony dla młodych kobiet z serii OB dostępne są w sieci Rossman napewno są specjalnie skonstruowane dla takich dziewczyn jak Ty.Są napewno bardziej higieniczne i nie obawiaj się ich użycia tym bardziej,że są duużo bardziej komfortowe niż podpaski.Pozdrawiam;)

Gość gość
dokładnie, to sprawa indywidualna. Ja np. nie lubię tamponów. Co do wfu to na pewno nikt nie zauważy podpaski, są przecież teraz bardzo cieniutkie. No i zawsze możesz kupić drugą parę spodenek, bardziej luźne

Gość gość
tampony!!! ktoś tam Ci napisał że są takie dla młodych dziewczyn,idż kup i się przekonasz sama będziesz widzieć różnice

Gość taconieeee
A co ile godzin należy zmieniać tampony?

Gość gość
To zależy od nasilenia krwawienia i od pojemności tampona ale to z czasem sama wyczujesz i będziesz wiedziała;) na początek proponuję co 2 godz

Gość taconieeee
Spoko.....;-)

Gość gość
pozatym jeśli będziesz go wyciągała to wyczujesz,pociągnij delikatnie za sznureczek i jeśli będą opory tzn że jeszcze nie trzeba wymieniać.Przeczytaj sobie dokładnie ulotke,tam jest wszystko opisane,jak wygląda aplikacja takiego tampona i wogóle,a i na początek nie eksperymentuj z tamponami z aplikatorem,spróbuj takich zwyczajnych,bo najpierw musisz się nauczyć aplikować..pamiętam swoje początki;) kilka poszło na straty,jak włożysz poprawnie a potem usiądziesz to nie powinnaś nic czuć,jeśli będziesz czuła dyskomfort to znaczy ,że jest żle zaaplikowany,ale wkońcu się nauczysz.Powodzenia

Gość gość
Kupuję zapachowe podpaski i dobrze mi z nimi

Gość gość
żadna zapachowa podpaska,nie wchłonie "zapachu" tak jak tampon

Gość gość
tampony to trochę stres, każde wkładanie i wyjmowanie jak zabieg, zwłaszcza u dziewicy nie wyobrażam sobie robić tego w publicznej toalecie, niezupełnie czystymi rękami i potem wychodzić do umywalki z czerwonymi palcami :P

Gość gość
bez przesady..........