Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona20 czyli ja

Tabletki Yasmin help

Polecane posty

Gość ona20 czyli ja

Ok mialam plamienia od 3 dni jak sie podcieralam to widzialam okres na papierze,ale na majtkach nie mialam okresu, w piatek zaczal mi sie okres ale wieczorem, wiec w sobote rano zaczelam brac juz tabletki, i dzisiaj rano tez wzielam, ale dzisiaj zobaczylam ze okresu juz wcale nie mam. A wczoraj to prawie krwi nie bylo na podpasce, wiec nie wiem czy zabletki antykoncepcyjne mogly juz zadzialac? W broszurce pisalo ze od pierwszego dnia okresu trzeba wziasc tabletke lub od 5tego czyli ze powinny zadzialac. Ale ten moj okres taki wcale nie jest pelny jak przedtem. Kobietki prosze o porade.

Gość gość
Dla pewności stosuj dodatkowe zabezpieczenie przez pierwsze 7 dni przyjmowania tabletek.

Gość ona20 czyli ja
Fuck my life. :(

Gość biały sluz
tez bym zabezpieczala sie dodatkowo przez jakis czas.

Gość ona20 czyli ja
Ale niby powinny zadzialac. A jak np jak zaczne uprawiac sex bez kondoma we wtorek to sadzicie ze zadzialaja wtedy juz? Ja czytalam o tych tabletkach, wiecie zawsze tylko prezerwatywy uzywalismy, jestem nowa do tabletek.

Gość gość
Nie wiesz czy to w ogóle była miesiączka. Nawet jeśli była to miesiączka to niezbyt obfita, więc te plamienia były już miesiączką, więc nie zaczęłaś przyjmować tabletek pierwszego dnia cyklu, wiec zgodnie z tym co jest napisane w ulotce powinnaś się dodatkowo zabezpieczać przez pierwsze 7 dni przyjmowania tabletek. Tak Cię zbawi te kilka dni? :o

Gość gość
Nie wiem skąd wnioskujesz, że niby powinny zadziałać? :o

Gość ona20 czyli ja
Powinny zadzialac jak dostalam okres w piatek. Od pierwszego dnia okresu powinny juz dzialac. Tak zbawi bo jestem u chlopaka na 5 dni i potem do domu wracam i potem widzimy sie za 2 tygodnie a juz niemozemy sei doczekac robic tego bez gumek :/ .

Gość gość
To najwyżej zajdziesz w ciążę. 😴🖐️

Gość biały sluz
nie wytrzymasz paru dni na gumach?

Gość hermionaona
do piątku powinnaś się dodatkowo zabezpieczać, ale jeśli tak ci się r.u.ch.a.ć chce to nie krępuj się, najwyżej będziesz miała dziecko, ale to nic strasznego przecież :)

Gość gość
Nawet jakbym zaszla w ciaze to bym miala aborcje wiec sie nie boje mieszkam w UK a tu z aborcja problemu nie ma :/. Nie musicie od razu jechac po mnie jak na psie. Pytam sie was bo chce uzyskac sesowna opinie, nie musicie ie mnie czepiac. Moj chlopak i ja poprostu nie mozemy sie doczekac robic tego bez gumek. Oczywiscie ze poczekam , musze nie mam wyboru. Dzieki za odpowiedzi kobitki.