Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie dziecka

moje dziecko ma 3 tygodnie i dużo je co robić

Polecane posty

Gość karmienie dziecka

Moje dziecko ma 3 tygodnie, na jeden raz zjada 120ml mleka, jest karmione mlekiem modyfikowanym, najchętnej jadłby co 3 godziny taką dawkę a to wychodzi prawie litr mleka a on powinien według norm jeść 600-700ml, co robić?

Gość gość
Na raz rób mu mniej poprostu, zmniejszaj o 10 ml z każdym dniem.

Gość karmienie dziecka
nie da rady, jak nie doje to koniec, ryczy okropnie i nie da się uspokoić

Gość gość
Co ty opowiadasz? Dziecko nie ma miarki w oczach, dlatego pomału mu zmniejszasz, żeby nie odczuło zmiany drastycznie, a między katmieniami napajaj go wodą.

Gość gość
je tyle ile potrzebuje moje zjadało w tym wieku 130ml i wcale nie jest teraz gruby a ma prawie 2 latka. Pamietaj o dopajaniu wodą jeżeli karmisz m.modyfikowanym

Gość gość
zreszta znam dużo mam których dzieci też tyle jadły dzieci nie czytaja podreczników nie zawsze bedzie tak jak w ksiazce pisze ;-)

Gość gość
Moje zjada 120ml teraz- ma 3 miesiące. Może on nie krzyczy z powodu głodu...

Gość gość
Jedyna rada dawaj jesc on krzyczy z glodu ja karmilam tylko piersia i moja jadla ogromne ilosci jakduze dziecko i dawalam ile chce wiem ze sztucznego nie wolno za duzo oszukuj woda albo dawaj troszke wiecej chyba nic sie nie stanie on jest glodny biedaczek raz sasiadka mi mowila ze jej wnuk tak plakal i dawali wiecej i aniolek wkoncu najedzony szzesliwy a teraz fajny chlopiec wyrosl :)

Gość gość
Do wypowiedzi z 18.06 mój mały też płakał i myślałam, że z głodu i dawałam więcej mleka. Okazało się, że powód płaczu był jednak inny.

Gość gość
wpisu z 18:06 nie da się czytać :o potrafisz tępa strzało używać znaków interpunkcyjnych, czy to już wyższa szkoła jazdy?

Gość gość
To z 18.06 to prowokacja albo jakaś idiotka głodny biedaczek, szczęśliwy aniołek nosz kur***

Gość gość
Skoro tyle zjada to znaczy że tyle potrzebuje. Ja miałam zupełnie odwrotnie, omjd dziecko nigdy nie wyjadalo normy i nadal nie wyjada. Pytałam pediatry to mi powiedziała żeby dawać dziecku tyle ile potrzebuje bo każde jest inne. Jedno potrzebuje mniej a inne więcej. Ew możesz najpierw dać trochę wody i dopiero jak sie napije to dawaj mm.

Gość gość
Ja mam podobne doświadczenie. Dziecko zjadało swoją dawkę i nadal płakało. Nawet jakbym podała pół litra to by nie pogardził ;p. Po skończonym posiłku daję smoczek i cisza. Dziecko ma po prostu silny odruch ssania. Uważam, że skoro wytrzymuje 3 godziny do następnego karmienia to nie jest głodzone.

Gość gość
Mój syn ryczy po jedzeniu, jeśli smok ma za dużą dziurkę. Jak ssie powoli, to chyba mu lepiej sygnał o najedzeniu do mózgu dociera.

Gość karmienie dziecka
dopajam glukozą i herbatką ale tak czy siak potrzebuje więcej niż jest na normach na pudełku, tak ok. 200ml więc potrzebuje zjeść niż najwyższa norma, nie chcę go rozpechać ale wiem, że bankowo jest głodny bo on jak zje to potem za pół godziny robi kupsko i ma pusty brzuch, nie do końca zdąży strawić tego co zjadł (podaję mu probiotyk na to od paru dni ale na razie mała poprawa z tą kupą). No i gdyby nie był głodny to by nie zjadł a szuka jedzenia to widać. Jak jest już bardziej głodny (mija 2,5 - 3 godziny od poprzedniego karmienia) to nie da się go oszukać herbatą czy glukozą.

Gość gość
ciesz się!!! a nie się martw!!! Mój synek też dużo jadł, potem wyszła skaza, zmiana mleka i właśnie z ok litra dziennie przeszedł na 300-400 ml!!!! i tu było dopiero co się martwić. Pediatra jak jej powiedziałam ile jadł była w szoku, ale mówiła że widocznie tyle potrzebuje. Potem będą badania, leki (w naszym przypadku okazała się chora wątroba) i dopiero cyrki. Nie szukaj dziury w całym!!

Gość pani w kapeluszu
Ja bym po prostu dawala tyle,ile chce. Moje pierwsze dziecko przybieralo na wadze po 300-400 g miesiecznie w pierwszy h miesiacach. Drugie 1500 ! Obydwoje na moim mleku. Pierwsze jadlo tylko tyle,zeby bylo,drugie jadlo zachlannie,duzo,czesto. Jakbym miala i h karmic mm wg schematu,to pewnie by to drugie nie dostalo tyle,ile potrzebowalo. Moze i byl grubasem,ale teraz,w wieku 6 mcy,zaczal sie wyciagac i wyrasta z tego swojego sadelka. Dlatego ja bym sie tak histerycznie nie trzymala schematu. Jedno dziecko ma tempo wzrostu takie,drugie inne

Gość karmienie dziecka
dziękuję za wszystkie opinie!