Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem wybaczyc rodzicom

Polecane posty

Gość gość
MsYsta Brak slow,zostawie to bez komentarza

Gość gość
Skad ty możesz wiedzieć czy to ich zaluga, widocznie nie było dobrze,wiec nie bron rodzicow,Tak już zostało wpojone ze dla starszych szacunek ,a odwrotnie?

Gość MsYsta
Nie wiemy, czy w tym domu było aż tak źle, bo jedynym zarzutem wobec rodziców jest ich oszczędność. Jestem przekonana, że mimo niezaradności finansowej, rodzice przekazali dzieciom właściwe wzorce, stąd ich podejście do życia i umiejęność radzenia sobie w życiu. Po prostu dali tym dzieciom coś o wielebardziej wartościowego, niż dobra materialne.

Gość gość
A ja się nie zgodzę. Często rodzice obwiniają dzieci za swoje niepowodzenia, smutki, problemy i jakieś tam niespełnione marzenia. Nie zawsze widzimy to, gdy jesteśmy dziećmi, ale później zaczynamy sobie pewne rzeczy i wydarzenia "układać". I można mieć żal za pewne sytuacje z dzieciństwa.

Gość gość
Autorko, wiem co czujesz bo i ja mam taka sytuacje niestety jak ktoś napisał rodziny sie nie wybiera , matka lata za mną do łazienki patrzy ile wody leje sobie do wanny, gasi światła w pokoju przy oglądaniu tv , jest to malostkowe i zwykła chytrosc nie chce pamiętać o wszystkich innych sytuacjach bo mnie szlag trafia . Wierze ze ma Pani żal bo ja tez mam ale tego nikt nie zrozumie bo nikt nie był / jest w naszej skórze.Moja sytuacja jest bardzo dobra mieszkam teraz za granica nie żałuje kasy matce na prąd , wodę i jedzenie ale każde wizyty u niej to pańszczyzna , nazywajcie mnie niewdziecznica itp. Ale to ja a nikt inny musiałam iść z domu w wieku 17 lat bo próbowała sie mnie pozbyć tanim kosztem i namawiała do ślubu z dużo starszym facetem. Także pani MsYsta nie gań i nie wymądrzaj sie jak nigdy nie znałaś takich katolickich rodzinek gdzie na zewnątrz wszystko cacy a w środku " dulszczyzna " . Teraz pracuję mam męża i nie chcę zeby moje dziecko miało tak w życiu jak ja , bo wiem ile taka walka o lepszy byt bez pomocy nikogo kosztuje.

Gość gość
To znowu ja z postu wyżej do Peel , znajda Cię jak sie dorobisz i będziesz miał kase ja tak miałam ... Wiem ile wyrzeczeń , łez , smutku i potu kosztuje samotna walka o godne życie dlatego podziwiam Cię Peel i zycze wszystkiego dobrego , niech Ci sie powodzi i może los obdaruje Cię dobrym , szczerym życiowym partnerem w którym znajdziesz bratnią duszę :-)