Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JezusNasKocha

Hallelujah Jezus Was Kocha

Polecane posty

Gość JezusNasKocha
Wierze że też kiedyś poznacie Jego miłosierdzie :)

Jezus za dużo mówił o kochaniu dlatego go zabili, a jahwe rozkazywał zabijać pedałów więc żydzi wypełnili słowa ze starego testamentu - homoseksualistów zabić.

Gość JezusNasKocha
Bóg nigdy nie kazał zabijać homoseksualistów, ani nikogo. On kocha wszystkich, kazdego moze zbawić. wiec skoncz swoje marne prowokacje :)

To jedyne w czym zgadzam się z jahwe że pozwolił zabić Jezusa. Jakby mi ktoś tak przekłamymał słowa jahwe i przedstawiał go jako dobrego to sam by go zabił. Jahwe wcale nie jest dobry, jahwe jest jak Stalin a Jezus zdradził jahwe więc został zabity przez jahwe bo tak jahwe chciał i miał rację i tyle. Nie wiem nad czym się tu jeszcze rozwodzić.

Jestem ortodoksyjnym żydem i wyznaję tylko jahwe. Tylko jahwe jest jedynym bogiem, a mówiąc o Jezusie obrażasz moje uczucia religijne.

Gość JezusNasKocha
nie jesteś żydem tylko marnym prowokatorem :) WIec daruj sobie. A jeżeli ktoś tu obraza czyjes uczucia religijne to ty moje nazywajac Jezusa "pedałem" wiec moj drogi od reki wygralabym sprawe w sadzie :)

Prawda jest taka że ja jestem Jezusem a ty chcesz mnie ponownie zabić. Marzy ci się aby mnie sądzić i karać ale tak zostało powiedziane "Będą was wydawać sądom i w swych synagogach będą was biczować. Nawet przed namiestników i królów będą was wodzić z powodu mego imienia, na świadectwo im i poganom." Ty jesteś poganką, szczurem zakłamanym bo powiedziałem Jezus a ty chcesz mnie sądzić z powodu mego imienia.

Gość JezusNasKocha
Masz rację :) Ale jest napisane również "Będą powstawać i nazywać się prorokami. Tam nie idźcie" :)

Bóg nigdy nie kazał zabijać homoseksualistów Jesteś obrzydliwą kłamczuchą która nie zna nawet swojej religijnej książki. "Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli".

Gość JezusNasKocha
A wracając do Jawhe. To fakt, jest okrutny. Dla Żydów. Bo sprzeciwiali się wielokrotnie, wielokrotnie odrzucali jego wolę, wystawiali złote cielce, stawiali ludzkie tradycje nad wiara i jego słowem.

Gość JezusNasKocha
Syn fubu - Dokładnie! "Ktokolwiek OBCUJE". Bycie homoseksualistką nie czyni z nikogo grzesznika, lecz obcowanie z osoba swej plci. Jezeli ktos jednak sie oprze, bedzie zbawiony.

Jaki ty masz zryty i otumaniony mózg. Kto ci to zrobił? Nie ma dla ciebie już żadnej nadziei. Odejdz ze swoim jahwe i Jezusem. Żegnam.

Gość JezusNasKocha
Chyba argumenty i cytaty się skonczyly? :)

Gość Maarcelina37
Autorko mam jedno pytanko a zobowiązana jesteś w swoim kościele, zborze płacić dziesięcinę ???

Gość JezusNasKocha
Nie jestem. Wszelkie ofiary sa dobrowolne

Nie ja mam zawsze jeden argument który obala całą twoją religię, wszelkie miłości twojego bożka jahwe i twojego bożka Jezusa. Tym argumentem są dzieci. Podczas ataku na szkołę w Biesłanie ktoś zadał sobie pytanie czy te dzieci mogły zostać ukarane przez boga, po chwili jednak dodał, jak można jednak karać kogoś kto dopiero zaczął swoje życie. Pleciesz mi swoje obrzydliwe religijne kłamstwa na temat kar od bożka jahwe wobec żydów, jeśli chciałby karać żydów za ich "grzechy" to dlaczego nie karał ich ale niczemu niewinne dzieci które przecież jak ktoś słusznie zauważył dopiero co zaczęły żyć i nie zdążyły jeszcze być zmuszone aby wierzyć w boga ich rodziców? Wiesz dlaczego nie znasz odpowiedzi na to pytanie dlatego że jesteś bezwartościową brzydulą dla której jedyną opcja miłości jest jakiś mityczny Jezus. Życzę ci abyś nigdy od niego nie odstąpiła ponieważ nie jesteś godna aby poznać prawdę.

Gość Maarcelina37
A ja sie wielokrotnie spotkałam, że np. u Babtystów, Zielonoświątkowych, Adwentystów - płacić NALEŻY dziesięcinę, inaczej wcześniej czy później biorą Cię na języki w danym zborze.

Gość JezusNasKocha
Syn Fubu - A ja życzę ci abyś ty poznał prawdę :) Mimo twych obecnych pogladow i pretensji do Boga. Zasadnicze pytanie: Czy to Bóg dokonał ataku na szkołe w Biesłane? Nie. Ludzie maja wolna wole, rowniez ci ktorzy tych atakow dokonuja. Ludzie nie cierpia przez Boga, lecz przez Adama i Ewe. x No dobra, ataki i terroryzm mozna wytlumaczyc, ale co z kleskami, za nimi nikt nie stoi? Odpowiedz tez jes prosta. Bog nie zaludnil terenow na ktorych wystepuja kleski zywiolowe czy inne niedogonosic. Ludzie sami zaczeli sie osiedlac na terenach niebezpiecznych.

Gość JezusNasKocha
Marcelina - u Adwentystów faktycznie chyba trzeba placic, ale pewnosci nei mam. Ale u innych takiego przymusu nie ma, jest to dobrowolne.

Jeśli napadli by cię zg****ili i zadzgali nożem - nie miałbym do boga żadnych pretensji. Nie miałbym też do niego żadnych pretensji aby podobni tobie umierali dłuuuuuuuuugą śmiercią nowotworową w straszliwych cierpieniach. Jak widzisz każdy ma pretensje o coś innego albo nie ma ich wogóle :)

Gość JezusNasKocha
I dobrze, bo to nei do Boga pretensje, lecz do sprawcy 🖐️ A co do raka obejrzyj sobie swiadectwa nawroconych, uleczonych ktorych Bog uleczyl z raka itd. I to nie protestantow, rowniez katolikow i innych 🖐️

Mimo wszytko, mimo mojej nienawiści do siły wyższej muszę uznać jej wyższość, a przez to że uznaje jej wyższość ona mi się odwdzięcza. Nienawidzę jej ale też i kocham ją, napawa mnie błogością wizja tego że kiedyś spojrzę na świat oczami Cezara i będę się świetnie bawił, jadł śniadanie w loży i oglądał tysiące chrześcijan rzucanych na pożarcie lwom. Będę się śmiał i mówił - Gdzie wasz bóg? Dlaczego wam nie pomógł? To działa też w drugą stronę ty będziesz mogła być w inkwizycji i zabijać niewiernych

Gość Maarcelina37
Autorko, ale muszę przyznać,że naiwna " trochę "jesteś. Ty naprawdę myślisz, że dzieci rodziły się w kazirodczych związkach i pochodzimy od zapładnianiu i płodzeniu przez tylko dwojga ludzi ( Adama i Ewę ) ;-) ???

Gość JezusNasKocha
fubu - przerazasz mnie nieco :D Marcelina - A czy gdzies powiedzialam ze tak mysle? :D Nawet jak chodzilam jeszcze do kosciola katolickiego to ksiad mowil ze Bog stowrzyl rowniez innych ludzi, tylko Adam i Ewa byli pierwsi. Ale nie jedyni 🖐️

Gość JezusNasKocha
Chociaż jeśli mowa o kazirodztwie to faktem jest że w tamtych biblijnych czasach to była norma 🖐️ zwiazki miedzy rodzenstwem nie byly czyms nadzwyczajnym

Gość Maarcelina37
Jest obecnie ponad 7 miliardów ludzi na świecie. 7 088 783 050 ludzi : 6000 lat = 1 181 463 841 Czyli co roku średnio powinno rodzić się ok 2 mld ludności. Ale zaczynając od piramidy to : ile w pierwszych latach mogła zrodzić jedna para ludzi ?

Gość JezusNasKocha
z twoich obliczeń powinno wyjść 2 miliony nie miliardy :) Ale to chyba taka literowka tylko wiec sie nie czepiam. x Co do drugiej czesci pytania. Adam i Ewa byli pierwsi, ale NIE jedyni. Najpierw Bóg stworzył Adama i Ewe, a potem innych ludzi. Kain poznał żone wedrujac. Wiec to samo sie nasuwa ze stworzyl Bog innych ludzi. A ile wtedy jedno malzenstwo plodzilo dzieci to tego nie wiem :D Nie zylam wtedy. Ale napewno duzo, z pewnoscia ponad 5, bo takie kiedys byly modele rodzin. Przeciez nawet za czasow Sobieskiego ludzie mieli po 8 dzieci.