Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co ile odkurzacie przy pelzajacym lub raczkujacym dziecku

Polecane posty

Gość zostawiam mam 2 ulubione
nie mam takiego małego dziecka a odkurzam 2x dziennie, serio, mamy psa a dziecko lubi bawic się na podlodze

Gość gość
Ja codziennie myje podłogi. Moja ma 5,5 miesiąca i pelza Niby rozkładam jej grube koce ale zaraz i tak z nich schodzi,:D chyba jej wygodniej na płytkach i panelach

Gość gość
2 razy w tygodniu,wyznaje zasade aby dziecko lapalo zarazki i sie hartowalo

Gość gość
Haha. Gosiu wyżej- a tak szczerze to z lenistwa? Ja nawet jak dziecka nie miałam to mylam co drugi dzień.;/

Gość gość
Już matka polka krytykuje kogoś kto robi inaczej niż ona. Mogłaś od razu wyzwać od leniwych krów bo nie odkurza codziennie. Chyba sprzątanie to całe twoje życie zgorzkniała kobieto :o

Gość gość
Ale dlaczego ublizasz? Ja nikogo nie wzywam. Poprostu nie wyobrażam żeby dziecko zbierało rękoma, ubraniem, często buzia syf z podłogi żeby sie zahartowalo.

odkurzamy raz albo dwa razy w tygodniu. podłogi myję... raz na 2-3 tygodnie... i nie, nie jestem brudasem :D po prostu nie widzę potrzeby. po domu nie chodzimyw butach, nie mamy psa. jest czyściutko

Gość gość
mój szkrab jak pełzał/ raczkował to podłogi były odkurzane i zmywane codziennie. Teraz jak już lata o swoich nogach to tak co 3-4 dni

odkurzam i myję podłogi 2 razy w tygodniu. Mam dom piętrowy więc odkurzenie i zmycie podłog zajmuje ponad 2 godziny. Bez przesady, mam jeszcze inne zajecia, wole sie pobawic z dzieckiem. Pod kloszem zreszta nie mam zamiaru synka trzymac, w sterylnych warunkach zeby potem byl alergikiem na wszystko.

Gość gość
mój jest alergikiem, ale i tak myję 2-3 razy w tyg., bo nie wyrabiam czasowo :] zresztą zbytnia sterylność chyba też nie jest dobra... jedyne co - likwidacja dywanów, bo kurz itp.

Gość gość
Ja odkurzam codziennie- dzieciaki wiecznie coś rozsypują, gryzonie roznoszą trociny, psisko roznosi sierść. Podłogi myję rzadziej- w zależności od potzreby

Gość gość
Niestety mamy psa i jest odkurzane codziennie/lub 2 x dziennie bo to golden retriever z długimi włosami.. klaki sa wszedzie

Gość gość
odkurzam raz w tyg; zamiatam i myję podłogę do drugi dzień

Gość gość
Odkurzanie codzienne lub co drugi dzień!?!?!??!?!?!??!?!?!?!?!!? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Chyba by mi musiało na mózg paść :O

Gość gość
co drugi dzien odkurzanie i mycie podlog

Gość gościówaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mam 2,5 latke i odkurzam codziennie + codziennie myje podłogi, mam tylko 80m2 a poce się jak swinia przy tym i ledwo zyje bo mam ogromny wodny odkurzacz który musze ciagac za sobą. szczerze wspolczuje tym co maja domy 200m i jeszcze piętrowe... przy pelzajacym dziecku tez sprzatalam codziennie bo mamy psa, jednak dopiero gdy dziecior zrobil się mobilny syf i malaria jest codziennie. Wszędzie paprochy jakies, papierki, wynosi psu z miski chrupki....

Gość podziwiam
naprawdę ukłony w waszą stronę mamy, że też wam się chce sprzątać codziennie. Mam w domu raczkującego malucha ale codzienne sprzątanie przerosło mnie po miesiącu, teraz sprzątam 2 razy w tygodniu (odkurzanie+mycie podłóg), ale zamiatam codziennie. W życiu nie przypuszczałam, że 9 mczne dziecko jest w stanie zrobić taki syf w domu: rozkruszone biszkopciki, chrupki są wszędzie.

Gość gość
A to nie możecie uczyć dziecka jeść w jednym miejscu? Nie rozumiem po co sobie tyle roboty robić.

Gość gość
Jak moj synek zaczal raczkowac i brudzic to zaczelam odkurzac codziennie a teraz jak biega to nawet dwa razy dziennie po wszedzie jakies okruchy i siersc psa ktory jest dlugowlosy. podloge myje co drugi dzien ale to zalezy czy cos nie jest rozlane i rozdeptane wtedy codziennie. ogolnie dbam o czystosc w domu przy malym dziecku a synek lubi biegac na bosaka. :)

Gość bambaryła32
myję podłogę co drugi dzień, odkurzam różnie,ale co ok. 3-4 dni

Gość gość
Czyli odkurzasz rzadziej niż myjesz? Szorujesz mopem po tych paprochach?

Gość gość
Ja codziennie mopem a raz w tygodniu porządnie szmatą na kolanach.:D jeszcze sie nie poddałam może dlatego że nie mam 200metrów a jakieś 70 hehe

Gość gość
Rany boskie żeby tak z*********ć z własnej woli :O :D