Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie warzywa lub owoce można dać do rączki 9 miesięcznemu dziecku

Polecane posty

Gość gość

któremu teraz wyrzynają się zęby? narazie daję córce wafelki ryżowe hipp i zwykłe chrupki kukurydziane,co jeszcze mogę dać do nauki gryzienia? marchewkę gotowaną? co jeszcze?

Gość gość
Jezeli wczesniej nie podawalas warzyw w calosci to zacznij od brokula,kalafiora,ziemniaka,fasolki szparagowej.jak sobie bedzie dobrze radzic to mozesz podac marchewke.ale marchewka slabo sie rozciapuje w buzi,sprezynuje i spore kawalki niekontrolowanie moga wpasc w drogi oddechowe. Marchewka to wyzsza szkola jazdy ;)

Gość gość
aha dzięki :) a z owoców coś poza bananem( bo on to się pięknie rozciapuje,ale za to w rączce ;) )

Gość gość
Banan tez jest niebezbieczny bo sliski i tez duze kawaly wpadaja do buzi,jablko rowniez sie kruszy. Jablko mozna dac albo podpieczone delikatnie albo z mikrofali. A tak to nektarynki,gruszki,sliwki,arbuz,melon. Nie przychodi mi wiecej do glowy:P

Gotowane brokuły, marchewka, ziemniaki, kalafior... wszystko co chcesz tak naprawdę. Ja właśnie rozszerzam dietę mojej półrocznej córce i jej daje pokrojone w długie paski. Banana też dostaje, tylko nie całego obranego. Kroję banana na pół, i tą jedną połówkę obieram do połowy, a połowę zostawiam w skórce. Córka trzyma bez problemu banana za skórkę a część do jedzenia pcha do buzi :)