Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oja ale grube bachory przyszły do szkoły szok jak rodzicie spasają je

Polecane posty

Gość gość
Tak tolerancji na obrastanie tłuszczem Mądrze

Gość gość
Właśnie wróciłam z przedszkola i kolejny raz widziałam pasienie kolejnego tłuściocha przez wielką maciorę. Tucznik ledwo sobie buty zapinał i stękał jak przy zatwardzeniu. Dziecko mi się zaśmiewało po drodze z tego, z resztą jej koleżanki także. Takie tłuściochy nie dość, że paskudne to jeszcze tępe jak mamuśki. Normalne dzieci się z nimi nie bawią.

Gość gość
no jak uczysz własne dziecko smiać się z odmienności innych to gratulacje.oby z twojego chudego brzydkiego bękarta tez dzieci się śmiały :-D

Gość gość
ja też wróciłam z przedszkola... hahaha i co widziałam. Mamusia córeczkę za rączk \ę:Vanesko ubieraj się a Vaneska 5 lat i może z 12 kg, wyszczurzony ryj, chuda jak śmierć sina pod oczami, a spod rajstopek piszczele się odznaczały. Mamusiu mamusiu , dziś też zjadłam tylko zupke na obiad. a mamusi to dobrze, przyjamniej gruba nie będziesz.

Gość gość
wiecie co , ma ze 4 kolezanki ktore maja spasione dzieci i te dzieci nie mają w gole ruchu. mamusie zabraniaja sie dzieciakom ruszac!!! a tu nie mzoesz a nie mzoesz beigac bo sobie krzywde zrobic i taka mamusia tuczy swoje dziecko frytami, coca cola, chipsami, bułami tfeeeee

Gość gość
gość z 16:43 i 16:47 to ta sama osoba mamusia dziecka pewnie otyłego walczy z kompleksami w sposób prymitywny. Lepiej być szczupłym dzieckiem niż dzieckiem mającym zapas komórek tłuszczowych godny 3istnień ludzkich- a przypominam(!!!!!!!!!!!!!!!!!!) komórki tłuszowe nie gina co najwyżej się zmniejszają. Ja nie naśmiewam się z ludzi czy tym bardziej dzieci otyłych to zwyczajny brak kultury, jenak nie udawajmy że problemu nie ma. Lepiej przejdźmy się do sklepiku szkolnego by spojrzeć co tam mamy.

Gość gość
Aż żal patrzeć na te tłuste dzieciaki, toczą się jak kule, stękają i sapią, do tego pocą się okropnie. U mnie na osiedlu są takie wynalazki. W kolejce do kasy z paczką chrupek nie może zaczekać tylko żre już w sklepie i syfi na około. Rodzice debile to i na swoje podobieństwo hodują bachorki.

Gość Nasturcja 123
Ja się prawie nigdy nei nabijam z ludzkiego ywglądu, ale fakt, że wszyscy teraz coraz b grubi, i najgorzej to widac po dzieciakach, bo one w reguły powinny byc szczupłe.. Jedno co mnie w tym drazni, to że teraz dzieciaki sa złosliwe i wytykaja wygląd kazdemu, byłam u znajomych co maja dwie dziewczynki ok. 10-12 lat, i jedna sie nabijała ze swojej nauczycielki, ze ma paskudny ryj... Dziwiłam się jak to uslyszałam, tzn te jej słowa... Potem pomyslałam, jak ona sama wygląda- ma jaką otylosc brzuszna, ze wygląda jakby byla w ciazy prawie, taki bebech

Gość Nasturcja 123
gość ja akurat jestem szczupla (52kg, 168cm), nie mam dzieci, ale w życiu bym sie tak nie wypowiada o kims będąc nauczycielka, jednak zawod do czegos zobowiązuje x x do czego niby obowiazuje takiego? Przeciez okreslenia bachor uzywa kazdy, sami tak na pewno gadacie, na co ta hipokryzja? Na tym forum ludzie wyzywaja sie od najgorszych, i to nikogo jakos nie dziwi... bez przesady... albo wymagac kultury od wszystkich, albo nie, a nie dzielic ja na zawody

Gość gość
Okazuje się, że wśród czynników predestynujących do otyłości u dziecka jest podatność na reklamy. Ale nie tylko w ten sposób telewizja przyczynia się do nadwagi i otyłości u dzieci. Znalazłam ciekawy srtykuł na ten temat http://www.dlarodzinki.pl/kuchnia/zywienie-dziecka/otylosc/otylosc-u-dzieci-otyle-dzieci-sa-bardziej-podatne-na-reklamy,264_3724.html

Gość gość
A ty po tym swoim wychowaniu wczesnoprzedszkolnym nie powinnaś się dumnie i tak pewnie wypowiadać :D prostaczka, bez kultury Z obżarstwa to głupota, ale jeśli któreś dziecko jest np. chore? Też zasługuje na wyśmianie? Czy ma się pochlastać, żeby się "szacowna" przedszkolanka lepiej poczuła? Było się uczyć prymitywna babo.

Gość gość
Co innego smianie z odmiennosci,ze ktos ma inny kolor skory, jakis defekt na twarzy czy cos.- tego sie nie wybiera, a niestety otylosc to wybor. Nieumiejetnosc odmawiania sobie przyjemnosci jedzenia....przeciez jakby takie dziecko raz nie dostalo ciastka, miesa, frytek to by nie umarlo. Jakos 30 50 lat temu nie bylo az tylu grubasow i to o takich wymiarach. Najgrubsi wazyli po 120kg a teraz? 160 to srednia a i 200 kilo chodza po ulicach!

Gość gość
Z grubasów trzeba się śmiać aby się opamiętali w porę i zmienili styl życia. Jeśli nie będziemy na to zwracać uwagi to się utuczą jak świnie i już nic im nie pomoże bo zrzucić 100kg nie jest łatwo. Otyłość to nie defekt estetyczny a prowadzić może do ciężkich chorób. Trzeba uświadamiać ludzi, że są grubi aby coś w porę ze sobą zrobili. Może i się obrazi jeden spaślak z drugim ale jak kilka razy to usłyszy to może odmówi sobie tych podwójnych frytek na śniadanie.

Gość gość
myślę, że przesadzasz z tym wyzywaniem dzieciaków od bachorów, to nie ich wina, że mają rodziców bezmyślnych.... Uważam, że rodzice powinni płacić spore mandaty jeśli dziecko ma nadwagę i chodzić na jakieś warsztaty terapeutyczne. W ogóle w mac donaldzie powinien być zakaz wstępu dla dzieciaków do lat 14, jak widzę te tabuny mamuś i tatusiów, którzy kupują nawet 3 latkom te hamburgery, frytki, coca colę....