Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on chce plalcic mniej bo splaca dlug

Polecane posty

Gość gość

Zrobilam debet na karcie która podrzerowal mi(wtedy jeszcze maz)teraz już były bez jego wiedzy, nie placilam go bo nie miałam za co, były placi alimenty i teraz dowiedział się o długu, dostal list i kazali mu zaplacic debet wraz z odsetkami po 4 latach, i teraz on mnie straszy ze dostane nizsze alimenty o kwote która będzie splacal.. jak go ud*pic, nie pozwole skrzywdzić dziecka

Gość gość
Alimenty masz ustanowione przez sąd?

Gość gość
tak przez sad, 900 zl i on chce placic 500 a reszta na poczet długu..pajac jeden

Gość gość
za dług odpowiadacie po równo, alimenty nie mają nic do rzeczy, może się bujać :-D

no ale chwileczkę, Ty narobiłaś długu i on ma to spłacać? A te 900 zł alimentów to na dziecko w jakim wieku?

Gość gość
już skrzywdzilas dzieciaka wydajac tyle kasy.skoro jesteś biedna trzeba było nie zyc ponad stan,a oszczedzac.wcale się nie dziwie twojemu byłemu,ze mniej kasy ci da

może alimentów nie obniży, ale jak spłaci już ten dług, to założy Ci sprawę cywilną o zwrot kasy za spłatę długu. Jeżeli nie całości to przynajmniej połowę, wraz z odsetkami. W zależności ile to jest kasy, ale wtedy to on zrobi Ci koło d**y, a Ty będziesz musiała kasę oddać.

Gość gość
jeżeli nie mają rozdzielności majątkowej to niestety za WSZYSTKIE zobowiązania odpowiadają małżonkowie po równo, bez względu czy druga strona wiedziała o zaciągniętym długu. Watpliwości? Odsyłam do Komornika Jarosława Kuny z Bydgoszczy. Ul rejtana

Gość gość
8 letnie dziecko, on twierdzi ze ja narobiłam i ja go mam splacac, a ja mam to w d***e mogl nie zyrowac karty, niech sobie placi dlugi ja mam tyle zasadzone i tyle mam dostać i gowno mnie to obchodzi

Gość gość
co wy pieprzycie , małżeństwo to wspólnota majątkowa, coi do nieruchomości, ruchomości, kont bankowych i zobowiązań

Gość gość
a to jest taka możliwość ze ja będę musiala mu zwracać kase? jakim cudem..zresztą sprawa cywilna kosztuje i nie sadze by chciało mu się przyjezdzac z wloch do polski ja zakladac, bo ciagle twierdzi ze nie ma kasy.. za to pewnie zaraz poleci o obnizke, ja obecnie pracuje, jemu powiekszyla się rodzina..myślicie ze sad obniżyl by

Gość gość
na miejscu tego faceta miałabym w d***e dziecko i potem ściągnęła dług wraz z odsetkami w postaci alimentów OD DZIECKA.

Gość gość
nie ma szansy żeby sąd obniżył alimenty, dziecko kosztuje i jeść musi, długiem go nikt nie nakarmi. A z jakiej racji sprawa z powództwa cywilnego? ale by adwokat miał ubaw hahaha miał wspólnotę majątkową i chce zwrotu kasy zapożyczonej w trakcie trwania małżeństwa hahahaaaaaaaaaaa. Padłam

Gość gość
pewnie ze sąd obniży jak zobaczy jaką krową jesteś :P

Gość gość
...a ciebie ciągał po sądach do usranej śmierci :-)

Gość gość
jestem zdolna do wszystkiego by obronić dziecko przed obnizka, a jeszcze pytanie ja teraz pracuje zarabiam te 800 zl czy oni mogą to sciagac ze mnie|?ja chce żeby on placil,nikt mi nie udowodni ze mu nie powiedziałam o tym..

Gość gość
ale czemu on ma splacac twoj dlug ksiezniczko??? na mozg ci padlo?

Gość gość
na moje nazwisko ale ja nie pracowałam, a on podzerowal mi karte, to był kredyt debetowy

Gość gość
j dlug ale on tam widnieje..to niech placi jak gowno mi może zrobić to tym lepiej

Gość gość
o nie moja droga, za dług odpowiadacie po RÓWNO bo mieliście wspólnotę majątkową. To że zrobiłaś takie świństwo w trakcie trwania małżeństwa nie zwalnia cie ze spłacenia po RÓWNO zobowiązania. Mało tego, jeśli z męża z jakiegoś powodu nie będą mogli długu ściagnąc albo za mało będą ściągali to resztę wezmą od ciebie

Gość gość
takim kobietom powinno sie tatuować na czole pasożyt...żeby ochronić innych ludzi....

Gość gość
ale sprawa poszla do jakiejś tam już firmy i oni chcieli skierowac do sadu..jestem gotowa się zwolnic z pracy żeby im grosza nie zaplacic, niech frajer placi..chcą brac slub w przyszłym roku wiec będą mieć te 4000 mniej, adziecku zabrać nie dam..pograze go

Gość gość
Jessu... ale krzykaczka z Ciebie :O też bym się z Tobą rozeszła :D

Gość gość
Jak zarabiasz 800 zł to nie ściągną długu z Ciebie, ja kiedyś miałam dług i zarabiałam najniższą krajową, komornik powiedział, że z najniższej nie mogą ściągnąć, będą z Twojego męża ściągać, jako, że jest żyrantem i była wspólnota małżeńska zresztą. Alimentów nie może płacić mniejszych, bo takie zasądził sąd, a z kolei sąd nie obchodzi, czy macie kredyty itp. tylko ile pieniędzy potrzeba na dziecko. Także jeżeli nie będzie płacił alimentów, możesz go podać do komornika i będą mu ściągać i alimenty i zaległy kredyt za kartę.

haha ale się uśmiałam. Jak jest na Twoje nazwisko to będą ściągać najpierw z Ciebie! :) z niego by ściągali jak z Ciebie by nie mogli ściągnąć. Ale skoro pracujesz, to nie zdziw się jak niedługo dostaniesz pismo od komornika o zajęciu pensji :)

Gość gość
Idiotka i tyle :O oby juz zaden wiecej facet nie wpadl w sidla takiej pijawy :O jak wydawalas kase z karty bylo dobrze? A byly ma splacac??? Boze skad sie biora takie idiotki na swiecie???:O

Gość gość
Lola_ haha ale się uśmiałam. Jak jest na Twoje nazwisko to będą ściągać najpierw z Ciebie! usmiech.gif z niego by ściągali jak z Ciebie by nie mogli ściągnąć. Ale skoro pracujesz, to nie zdziw się jak niedługo dostaniesz pismo od komornika o zajęciu pensji usmiech.gif No właśnie jak mało zarabia to nie dostanie, wiem to na własnym przykładzie, a jak ma kasę do ręki a nie na konto, to komornik może szukać wiatru w polu...

Gość gość
jak nie mogą z najniższej sciagac nie pieprzcie głupot, kuzynka na kasie w biedronce pracowala za najnizsza i jakos komornik nie miał problemów zajac jej pobory.

Gość gość
a poza tym nie maja ze mna kontaktu bo zmienialm tel i adres zamieszkania, mogą mi naskoczyć a o tym ze się zajeli długiem wiem od tego sflustrowanego pajaca, bo dzwonil z awantura.. pewnie jego mina bezcenna