Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on chce plalcic mniej bo splaca dlug

Polecane posty

ale komornik nie tylko z pensji ściąga kase, może z mieszkania, czy np. tv i laptop, które są własnością autorki. A były może złożyć wniosek do sądu o obniżenie alimentów, bo 900 zł na 8 letnie dziecko to dużo. A jeszcze jak sąd zobaczy jaka pazerna jest to nie będzie się zastanawiał. Po za tym, tak jak pisałam wcześniej, facet spłaci dług, będzie miał na to dowód w postaci dowodów wpłaty, i jak dług zostanie całkowicie spłacony, to on podrepcze do sądu o zwrot kasy za spłatę długu autorki. I wtedy się autorka popłacze, ale już nie ze śmiechu :)

i jeszcze jedno: definicja słowa żyrant Żyrant – potoczne określenie poręczyciela, czyli osoby potwierdzającej możliwość spłaty zobowiązania finansowego innej osoby. W przypadku gdy osoba odpowiedzialna za regulację zobowiązania nie wywiązuje się ze swoich obowiązków, ich ciężar przejmuje żyrant. Ma on wtedy prawo dochodzenia tych należności od dłużnika. Umowę poręczenia regulują przepisy Kodeksu cywilnego.

Gość gość
tak ale to na pewno nie w malzenstwie co innego jakby podzyrowal po rozwodzie..to sobie może biegac po sadach a tak niech mnie pocaluje w d*pe i powiem wam ciesze się ze go w******am na te 4000;P

Gość exdebill_po_wakacjach
po świńsku zrobiłaś, bo on spłaca teraz nie tylko dług, który zrobiłaś, ale co gorsza odsetki i być może inne koszta z tej okazji, że tak długo nie był świadomy, że ma dług... sama się powinnaś za takie coś ud*pić, strasznie bym się wk*** jakby mi ktoś taki numer wywinął

Gość gość
Z najniżej nie ściągną, tak mi powiedział komornik, jest to kwota wolna od egzekucji, czy jakoś tak się nazywa i wynosi 1600 brutto, chyba, że alimenty chcą ściągnąć, wtedy nie ma kwoty wolnej i nawet z najniższej potrącają.

Gość gość
jakby mieli nie sciagac już z najniższej to nikomu by nie sciagali p********e głupoty, każdy by robij dlugi i miał gdzies splate bo cale zycie można najnizsza zarabiac

Gość gość
autorko zycze by cie szkag trafil za to ze taka wredna suka jesteś, bez klasy..sama sobie kiedyś bat ukrecisz i zycze ci by cie było up******il do końca twoich dni

Gość gość
ale komornik nie tylko z pensji ściąga kase, może z mieszkania, czy np. tv i laptop, które są własnością autorki. A były może złożyć wniosek do sądu o obniżenie alimentów, bo 900 zł na 8 letnie dziecko to dużo. A jeszcze jak sąd zobaczy jaka pazerna jest to nie będzie się zastanawiał. Po za tym, tak jak pisałam wcześniej, facet spłaci dług, będzie miał na to dowód w postaci dowodów wpłaty, i jak dług zostanie całkowicie spłacony, to on podrepcze do sądu o zwrot kasy za spłatę długu autorki. Tv i laptop rzadko rekwirują, bo później nikt tego badziewia nie chce kupować na licytacjach, auto lub mieszkanie to co innego, ale to już dług musiałby być bardzo duży, za kilka tysięcy mieszkania nie zajmują. A 900 zł alimentów to dużo i mało. Jeżeli ktoś zarabia 1000 zł to dużo, ale jeżeli 4-5 tys. to już normalna kwota. Owszem może zwrócić się z powództwa cywilnego, ale sprawa trafi i tak do komornika, a zatem koło się zamyka.

Gość gość
02.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość jakby mieli nie sciagac już z najniższej to nikomu by nie sciagali p********e głupoty, każdy by robij dlugi i miał gdzies splate bo cale zycie można najnizsza zarabiac To sobie zadzwońcie do pierwszego lepszego komornika, to wam powie, że nie ściągają. A np. w moim mieście w biedronce (ktoś pisał o biedronce) nie płacą najniższej tylko 1200 netto (koleżanka pracuje:P) a w więc spokojnie mogą ściągać.

Gość gość
a jeżeli teoretycznie z powództwa cywilnego wystapi to jakie ma szanse na wygranie?bylismy malzenstwem i zawsze mogę powiedzieć ze wiedział o długu i go nigdy nie interesowalo jak mowilam ze trzeba rate splacac, przysylal mi kase z wloch potem się rozwiedliśmy i placil tylko alimenty wiec nie miałam z czego placic rat.. sad mi uwierzy?jakie szanse.. choć mysle ze nie zalozy bo to znowu koszta sprawy, koszta podrozy na sprawę..hehe

Gość gość
tak ale ktoś podal prog do 1600 brutto..czyli wyjdzie z 1200 netto chyba nie?

Gość gość
gość jakby mieli nie sciagac już z najniższej to nikomu by nie sciagali p********e głupoty, każdy by robij dlugi i miał gdzies splate bo cale zycie można najnizsza zarabiac No nie do końca, bo przecież skoro robią egzekucję, to dług się nie przedawnia, a w końcu procenty urosną do takiej kwoty, że komornik zajmie np. auto czy mieszkanie, poza tym większość jednak zarabia po iluś tam latach więcej, a jak nie, to zajmą emeryturę, tudzież rentę, bo tam mają jakieś inne zasady egzekucji, także można na starość zostać ze sporym długiem:) Ja swój dług spłaciłam, dogadałam się z bankiem jak miałam trochę grosza i na raty rozłożyli, bez opłaty dla komornika:)

Gość gość
gość tak ale ktoś podal prog do 1600 brutto..czyli wyjdzie z 1200 netto chyba nie? Nie, netto jest 1 181,38 zł :)

Gość gość
Po pierwsze alimenty zależą też od sytuacji finansowej ojca. Jezeli udowodni że nie może dawać 900 złotych bo autorka go wyc***ała (jak widze takie suki to wstyd mi że jestem kobietą) to sąd mu obniży Po drugie alimenty to też dochód 900+800=1700 a to wiecej niz 1600 Po trzecie komornik może zająć dobra materialne. Telewizor do życia potrzebny nie jest wiec może byc zabrany w ramach splaty długu

Gość gość
Po pierwsze- jak coś cytujecie używajcie cudzysłowu. Po drugi- ''autorko zycze by cie szkag trafil za to ze taka wredna suka jesteś, bez klasy..sama sobie kiedyś bat ukrecisz i zycze ci by cie było up******il do końca twoich dni'' - serio? To że Autorka jest wredotą, jeszcze nie znaczy żeby jej tak życzyć :O A po trzecie Autorko nie ud*piłaś go, bo dla niego to zaledwie tysiąc euro, może to spłacić z jednej pensji, wkurza sią pewnie tylko za sam fakt.

Gość gość
ale ja nie mam zamiaru dogadywac się z bankiem..mam najnizsza wiec ze mnie nie sciagna niech on placi jak glupi;) i wcale nie jest mi przykro z tego powodu..tym bardziej ze ja nie mam mieszkania a auto na ojca..hehe a on mieszkanie posiada male bo male ale zawsze

Gość gość
Jak nie masz dowodów na to że wiedział to twoje słowa gówno znaczą. Poza tym może upoważnić osobe przebywającą w Polsce do reprezentowania go w procesie. Nie mówiąc już o tym, że jako małżeństwo byliście tak samo odpowiedzialni za spłacanie karty a to że ty nie pracowałaś nie ma znaczenia

Gość gość
Po drugie alimenty to też dochód 900+800=1700 a to wiecej niz 1600 Alimenty nie podlegają zajęciu komorniczemu, poczytajcie trochę kodeks cywilny

Gość gość
Nie zajmie alimentow tylko pensje. Proste.

Gość gość
on tego z jednej pensji nie zapłaci bo tam zarabia najnizsza krajowa i utrzymuje swoja d*pe i jej benkarta bo nie wrocila do pracy po porodzie, wiec teraz im się nie przelewa..i bardzo dobrze, niech lafirynda pojdzie do pracy, a on mogl nie robic benkartow jak go nie stać co nie?nie jest mi go zal..mam nadzieje ze uptrzykrzylam mu zycie wystarczająco i jak będzie placic mniej polece do komornika międzynarodowego

Gość gość
gość ale ja nie mam zamiaru dogadywac się z bankiem..mam najnizsza wiec ze mnie nie sciagna niech on placi jak glupioczko.gif i wcale nie jest mi przykro z tego powodu..tym bardziej ze ja nie mam mieszkania a auto na ojca..hehe a on mieszkanie posiada male bo male ale zawsze To na razie z ciebie nie ściągną, ale chodziło mi o to, że jak założy sprawę cywilną i wygra, to może składać do komornika np. co rok, licząc, że Twoja sytuacja finansowa się poprawi. Tak się można bawić z komornikami w kotka i myszkę wiele lat, ja nie miałam na to ochoty, wolałam dogadać się z bankiem, jak miałam pieniądze i oddać, bez kosztów komorniczych.

Gość exdebill_po_wakacjach
chyba jednak prowo, nie ma tak durnych, pustych worków na spermę przecież....

Gość gość
Autorko jestes pizgniętą suką. Mam nadzieje ze komornik ci wezmie wszystko i trafisz na ulice... Oby zima byla ostra w tym roku

Niestety są takie durne i część z nich to właśnie samotne matki. Autorko a wiesz, że kredytu w banku już nie dostaniesz?

Gość gość
nie obrazaj mnie frajerze, dobrze ze polskie prawo jest takie ze on nic mi nie zrobi.. a ja mu mogę;D

Gość gość
Oczywiście że ci może zrobić. Obecnie on jest w gorszej sytuacji poza tym skoro on mieszka we Włoszech to bedzie we wszystkim pośredniczył włoski komornik a oni jakoś nie kwapią sie do pracy :P Wiem z doświadczenia

Gość gość
autorko- też jestem kobietą, też mam dzieci, też oczekiwałabym po rozwodzie alimentów na nie, ale z kimś takim jak ty nie chciałabym mieć nigdy nic wspólnego bo po tym co piszesz widać, że jesteś niezłą mendą. Dziękuję za uwagę.

Gość gość
a co was obchodzi jaka jestem..ważne ze nie dam sobie krzywdy zrobić, i zawsze spadam na 4 lapy, już placil raz bo mu zadluzylam chate i nigdy nie sprawdzal czy place;)i tez gowno mi mogl zrobić bo był najemca i jego obowiązkiem było sprawdzać czy jest zapłacone;)

Gość gość
02.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Nie zajmie alimentow tylko pensje. Proste. Ale jak ma zająć pensję, jak jest najniższa, albo niżej????

Gość gość
Chyba od dzisiaj bede odwiedzac wszystkie świątynie w mieście i modlić sie w intencji twojej przegranej w sądzie i u komornika