Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośc8938

Lignokaina

Polecane posty

Gość gośc8938

Hej. Czy któraś z kobiet na tym forum używała może Lignokainy, jako środka znieczulającego podczas pierwszego razu? Otóż mój ginekolog przepisał mi na ostatniej wizycie ten środek, na dniach zamierzam po raz kolejny spróbować - jednak tym razem z wypróbowaniem żelu. Czy to naprawdę działa? Nie będzie mnie boleć?

Gość gość
nie probowalam, nie kazdego pierwszy raz boli, a jak juz to nie jest to az tak duzy i dlugotrwaly bol by brac znieczulenie

Gość gośc8938
Byłam u ginekologa z tą "dolegliwością", staramy się już około pół roku i jestem mega przewrażliwiona na tym punkcie, także aby sobie trochę ułatwić zadanie i nie odczuwać tego dyskomfortu lekarz zalecił mi ten żel... więc uwierz mi, że u niektórych to konieczność. ;)

Gość gość
matko, jak mozna sie tyle z tym meczyc? pol roku nie moze przebic ci blony? trzeba bylo poprosic lekarza o naciecie i byloby po problemie

Gość gośc8938
Mimo tak długiego czasu, ja chcę zrobić to metodą naturalną. Za każdym razem panikuję, a kiedy mój mężczyzna tylko spojrzy na moją niewyraźną minę, od razu się wycofuje, bo mówi, że nie chce mi sprawiać bólu. Czytałam że lignokaina jest silnym środkiem, także powinno zadziałać - ale chciałabym uzyskać jakąś odpowiedź od osoby która miała podobny problem jak ja