Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje sie zycia najlepiej sie czuje w domu nie lubie ludzi

Polecane posty

Gość gość
tak w skrócie. wzmocnić psychikę tzn. wzmocnić poczucie swojej wartości, wzmocnić samoocenę. uwierz, jesteś wartościową osobą. małymi krokami do celu.

Gość gość
właśnie to rujnuje najbardziej psychikę-brak prawa do błędu i ciągła presja otoczenia. brak nam często asertywności, czyli mówienia NIE gdy nam coś nie odpowiada lub gdy nie chcemy komuś odmówić pomocy bo może się obrazi...a niech się obraża, Ty masz swoje potrzeby i realizujesz je przed wszystkim innym ale ze zdrowym rozsądkiem. wiadomo, że jeśli zaistnieje jakaś sytuacja wymagająca naszej pomocy to przecież nie zostawimy kogoś bez tej pomocy, prawda?

Gość gość
nikogo nie obchodzi drugi człowiek a jeszcze inni się cieszą, jak widzą, że ktoś cierpi. Nie ma co sobie wmawiać, że ludzie są ludzcy.

Gość gość
jeśli zaistnieje jakaś sytuacja wymagająca naszej pomocy to przecież nie zostawimy kogoś bez tej pomocy, prawda? >na jakim świecie ty żyjesz? Już tak każdy leci drugiemu pomagać :o...akurat

Gość gość
ja sobie radzicie ze strachem przed nową pracą? Czy ktoś z was odszedl z odpowiedzialnego zawodu z tego powodu?

Gość do lubie luksus
też tak mam z powodu wrednych ludzi w naszym kraju, a począwszy od rządu, to ci dopiero kłamcy, oszuści itp.

Gość gość misia
Ja tez się boję, ale najgorsze w tym wszystkim jest to , że nauczył mnie tego mój mąż :)

Gość gośćmisia
Boję się samodzielniści, niezależności, jutra