Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojownik92

POMOCY

Polecane posty

Gość Wojownik92

jestem na starcie zycia koncze 21 lat w listopadzie, bardzo prosze o chwileczke uwagi, miesiac temu mialem mononukleoze zakazna ktora uszkodzila mi watrobe, ogolnie kocham sport i nie wyobrazam sobie zycia bez niego, caly czas czuje dyskomfort w tej watrobie co to znaczy?? dodam ze w czasie choroby pilem alkochol 3 dni pod rzad, czy to moglo uszkodzic moja watrobe??? czy tylko ona jest "zmeczona" ??bardzo prosze o wasze doswiadczenia, bardzo by mi na tym zalezalo...

Gość gość
Wątroba się zregeneruje. Zacznij pić olej z czarnuszki i odstaw alkohol.

Gość Wojownik92
Alkochol odstawilem odrazu jak bylo z nia cos nie tak, zreszta ja przez ost. 4 lata malo pilem ze wzgledu na sport ktory uprawiam :) nie pie juz kawy, alkocholu poltora miesiaca, staram sie trzymac diete od czasu do czasu zjem biszkopoty mam straszny apetyt duzo miodu jem :d a ile czasu taka watroba sie regeneruje?? i od czego to zalezy?? 1 raz w zyciu mam z czyms takims stycznosc hehe nowe doswiadczenia dobre dla kazdego, co nie zabije to wzmocni ;) mam nadzieje ze sie zregeneruje w 100% wierze w to bardzo gleboko, wiara moja sila! :) dzieki za slowa otuchy pozdrawiam w codziennej walce ;)

Gość gość
i ostropest :)

Gość Wojownik92
Ostropest Plamisty i karczoch dzisiaj kupilem w zielarskim, wlasnie na wieczor pierwsza dawke ostropestu wzialem... jaka dawke radzisz??

Gość Wojownik92
Czytalem ze do regeneracji 3 lyzeczki ostropestu dziennie... co o tym sadzicie??

Gość gość
zrób sobie podstawowe badania - próby wątrobowe (badanie z krwi) i zobaczysz, czy wątroba ucierpiała, czy nie nie ma co gdybać

Gość Wojownik92
Zrobilem badanie krwi wszystko wyszlo ze jest ok pdczyn bernackiego - 2 Aminostransferaza alaninowa - 12,4 aminotransferaza asparaginianowa - 15,5 USG Jamy brzusznej: Watroba, pecherzyk zolciowy, drogi zolciowe, trzustka, sledziona tez wyszlo ze wszystko ok mam podpis i zdj. lekarza... co to znaczy?? niby na badaniach wyszlo wszystko w porzadku no ale teraz jak siedze i pisze czuje ta watrobe na prawym boku... co to znacza te badania? ze jak naprawde jest wszystko ok to mam sie nie martwic?? czy moze jeszcze jakies dokladniesz zrobic albo powtorzyc te same?? prosze o podzielenie sie swoimi doswiadczeniami, pozdrawiam :)

Gość Farmaceuta44
Poczytaj sobie o fosfolipidach i preparatach je zawierających (Esseliv, Essentiale forte, Hepatil complex).

Gość Wojownik92
no ale to sa leki, a staram sie stronic od pomocy w postaci synstetycznej ;) pozdrawiam

Gość gość
a może po prostu po tym nadmiernym obciążeniu alkoholem wątroba potrzebuje trochę odpoczynku? spróbuj przejść na dietę "wątrobową" na kilka dni i zobacz, czy to pomoże jeżeli tak - po prostu przez jakiś czas jedz dietetycznie i wątroba sama się zregeneruje

Gość Wojownik92
no ja ogolnie sie nie znam na tym, dlatego tu jestem, czuje juz okolo poltora miesiaca ta watrobe dyskomfort, klucie, czy to normalne ze tak dlugo po tym virusie to sie utrzymuje?? i ile czasu taka watroba sie regeneruje??