Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja900

chyba jestem w ciąży

Polecane posty

Gość Alicja900

Hej dziewczyny,temat pewnie już był nie raz. Podejrzewam że jestem w ciąży.Do ostatniej @ brałam tabletki anty-ovulastan fortecykle miałam regularne tak co 28-29 dni,. niedawno zauwazyłam u siebie zmiany,tj. bolesnośc piersi,ściemniałe brodawki i linia na brzuszku,ból w podbrzuszu.Obecnie jestem w 19dniu cyklu,z partnerem współżyłam (bez zabezpieczenia oczywiście) w 9,10,11 i 15 dniu cyklu,bóle podbrzusza mam od jakichś 5 dni oraz upławy białe gumowate od jakichś trzech dni,w drugim dniu z lekkim przebarwieniem jak od krwi.Robiłam dziś rano test który wyszedł negatywny,a @ powinnam dostać 12.09.I teraz nie wiem czy po prostu test jeszcze nic nie wykrył czy to może jednak nie ciąża.Prosze o jakieś rady

Gość gość
To nie jest ciąża, ale nawet gdyby była to test by jej nie wykrył.

Gość gość
Bzykanie bez zabezpieczeń.Kto tak robi.

Gość gość
znaczy że przestałaś brać tabletki i po tej 7dniowej przerwie współżyłaś już bez tabletek i bez innego zabezp.?

Gość gość
Brodawki ciemnieją i pojawia się linia na brzuchu na duuuuuuuużo późniejszym etapie ciąży dziewczynko :)

Gość gość
Poczekaj 9 miesięcy i wszystko będzie twoje.

Gość Przyszła Pani Ginekolog
Witaj Alicja900 Przy Twoich cyklach (28-29dni) test robiony w 19 dniu jest niewiarygodny, więc nawet jeśli wyszedł negatywny nie powinnaś się nim sugerować. Oczywiście szanse na ciąże istnieją zawsze, jeśli doszło do stosunku (a zwłaszcza bez jakiegokolwiek zabezpieczenia!). Dodatkowo, ponieważ owulacja następuje ZAWSZE 14 dni przed miesiączką, przyjmując regularność cykli, współżyłaś z partnerem w swoje dni płodne. Proponuję wykonać test ciążowy najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki, oraz jeśli nie staracie się o dziecko - odpowiadnio się zabezpieczyć następnym razem. P.S Objawy, które wymieniłaś wynikaja prawdopodobnie z odstawienia tabletek.

Gość gość
Przyszła pani ginekolog musi się jeszcze dużo nauczyć, bo owulacja nie zawsze występuje 14 dni przed miesiączką.

Oczywiście, że strony internetowe mogą podawać inaczej. Zwykle mówi się o 13-15 dniach przed spodziewaną miesiączką, aczkolwiek książkowo jest to 14. Pozdrawiam

Gość gość
Kobieta zawsze jest gotowa na ciąże.Dba o rozwój gatunku.Dlatego z bzykaniem trzeba uważać i się dobrze zabezpieczać.

Gość gość
tiaaa przyszła pani ginekolog, u mnie owulacja jest zwykle 10-12 dni przed okresem. mam krótką fazę lutealną i przez to w ciąży brałam d*phaston. a do autorki- jak już masz linię "na brzuszku" to ciąża zaawansowana by musiała być :P

Więc nie masz tak, jak autorka cykli 28-dniowych :-)

Gość M E G A N
A skad wiesz ze ona tez ma taka ktotka faze jak ty?

Gość gość
jestes w ciąży

Gość gość
Przyszła pani ginekolog - nie kompromituj się.

Gość agula8
moim zdaniem trochę za wcześnie na tak silne objawy, napiszę Ci jak to było z doświadczenie 2óch ciąż.Pierwszym objawem były bolesne piersi w ok.5 tc, mleczne upławy, wodniste ok-6 tc/zaczęłam stosować lactovaginal/, zmęczenie i mdłości 7-8 tc. Test wyszedł pozytywny dopiero w dniu spodziewanej miesiączki, robiłam wcześniej i był negatywny. Poczekaj spokojnie do dnia miesiączki i powtórz test.Bierz kwas foliowy.