Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYROK Waśniewska obstawiamy

Polecane posty

Gość gość
Kpina:( Prawa nie ma. szkoda słów

Gość gość
ciekawe jak zaplaci 180 tys

Gość gość
na rurze zarobi :P

Gość gość
Może i zasłużyła ,ale ja uważam ,że nie tylko ona była temu winna... Poza tym ten Bartek mi też mi jakoś śmierdzi ,nie chce mi się wierzyć,że tak o niczym nie wiedział i był taki spokojny przed kamerami . Chyba ta sprawa nie jest do konca wyjaśniona

Gość gość
Sędzia jest tragiczny. Nie potrafię sobie wytłumaczyć dlaczego nie dostała dożywocia.

Gość gość
pewnie juz zarobila te 180 tys, te cyrki ktore dotychczas odwalala wyda pare ksiazek, wywiady, moze zagra w filmie i sie uzbiera kasa

Gość gość
nie dostała dożywocia bo nie była do tej pory karana i z racji młodego wieku

Ten wyrok i ten proces pokazuje, ze nasz wymiar sprawiedliwosci jest jeszcze w XIXw. Dlaczego obrona nie moze wezwac swoich ekspertow(a nie bieglych, ktorzy czasami nie maja pojecia, o czym mowia...bylo juz o tym wiele materialow dziennikarskich)?? Mam wrazenie, ze u nas jest domniemanie winy, skoro to prokurator ma w swoich rekach wszystkie narzedzia. Wyrok ogolnie smieszny, patrzac na to jakie kary dostawaly wielokrotne dzieciobojczynie z lat poprzednich(tzn. gora 15 lat).

Gość Emilka233333
_ff_ - własnie mnie te dziwi dlaczego nie powołano biegłych laryngologów... Sędzie chyba bardzo się liczył ,że swoją opinią wydając wyrok

Gość gość
Co ma piernik do wiatraka, że nie była karana. Coś co dopuściło się zamordowania swojego dziecka nie ma prawa żyć w społeczeństwie. Skoro nie mam kary śmierci to zamienną karą jest dożywocie. Sposób dyskusji i rozmowy na temat zamordowania Magdy, wypowiedzi niby ekspertów, udawany pseudo humanitaryzm tak naprawdę świadczy tylko o znieczulicy i o zezwierzęceniu ludzi. Cała ta sytuacja absolutnie nie ukazuje człowieczeństwa u ludzi zaangażowanych w cała sprawę, wręcz odwrotnie świadczy on jedynie o upadku niżej planktonu.

Dostała tyle, ile powinna, biorąc pod uwagę przepisy i dotychczasowe orzecznictwo sądowe. Jednak w odczuciu społeczeństwa jest to kara zbyt niska. Teraz to wszyscy są znawcami prawa karnego :)

poza tym ten adwokat, jako obrońca z urzędu, dostał śmiesznie niskie pieniądze za obronę, ale to akurat wynika z przepisów. Teraz będzie się produkował nad apelacją, ale wątpię, żeby jej obniżyli wyrok lub ewentualnie uchylili i przekazali sprawę do ponownego rozpoznania.

Gość gość
Do Radca Prawny Dostała wyrok za niski powinna dostać maksymalny wymiar kary. To,że dotychczasowe orzecznictwo było błędne nie oznacza że należy brnąć w głupotę. Ludzie wypowiadając się jak Pan/Pani pragną brylować w towarzystwie, stawiając się w roli zawodowców myślących, że wiedzą coś więcej niż "zwykli śmiertelnicy". Prawda natomiast jest tak iż są zwykłymi ignorantami. Sędzia jest tylko człowiekiem nie jest nad człowiekiem jego obowiązkiem jest wydawać wyroki które odzwierciedlają oczekiwania społeczeństwa w którym funkcjonuje. Jeśli tak nie jest to poddaje się w wątpliwość zasadność istnienia sytemu społeczno gospodarczego.

Tak, uważam, że wiem więcej ze względu na wykonywany zawód i niestety, ludzie, którzy nie mają styczności zawodowej z prawem nigdy nie pojmą pewnych rzeczy. Prawo karne jest tak specyficzne, że bez wieloletniej praktyki trudno to zrozumieć.

Gość gość
no comment zdrowia życzę:)

Gość gość
No ja byłam pierwsza że dostanie 25 lat :)

Gość jestemwrobce
widziałam dzisiaj na YT filmik z wasniewska. opowiada ona o tym jakiego spodziewa sie dla siebie wyroku. Jest taka pewna siebie, że robi sie slabo. dzisiaj widziałam tez filmik z sali sadowej podczas ogloszenia wyroku. Kiedy sedzia czyta wyrok, wasniewska sie nie porusza, wydaje sie byc niewzruszona tym co sie dzieje. ale jak sie spojrzy na jej klatke piersiowa to oddech ma jakby biegla w maratonie. po oddechu widac ze w srodku przezywala najwiekszy koszmar zycia.

Gość ruhehc
na stronie faktu sa niecenzurowane zdjecia wasniewskiej z dzisiejszego ogloszenia wyroku. ta kobieta wyglada bardzo zle. kiedys jeszcze sprawiala wrazenie kobiecej. teraz wyglada jak przestepca. ma beznamietny wyraz twarzy. ja widze zlo w jej oczach.