Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiokol

PROBLEM ZE SNEM 2 LATKA

Polecane posty

Gość kiokol

hej dziewczyny- mam mały probem z moim synkiem a dokładnie chodzi o jego spanie na noc- maly zasypia dopiero ok 23- o 22 kłade go juz do łóżka i zaczynamy zasypianie co trwa prawie godzine zawsze- mały spi do godz 8 rano a w dzien zasypia miedzy 13-14 i spi dwie godziny (musze go budzic) ostatnio wybudzałąm go po 1,5h bo wydawało mi sie ze jak mniej w dzien pospi to wieczorem szybciej spac pojdzie i konczyło sie to wielkim płaczem ktorego nie mogłam uspokoic... ja juz mam dosc tego ze on tak pozno idzie spac, pomozcie!

Gość gość
przetrzymać go w dzień żeby nie spał i położyć spać o 19-20; sprawdzone na własnym synie

Gość gość
no tez o tym myslałam ale kazdy na mnie goni ze takie małe dziecko musi jeszcze spac w dzien...

Gość gość
Nie pozwól mu spać w ciągu dnia .Jeżeli tak późno zasypia to znaczy ze już tej drzemki nie potrzebuje .

Gość gość
zlikwiduj drzemki w ciągu dnia .

Gość gość
a może za pozno spi w dzień?moj synek wstaje ok 8 i idzie spac najpóźniej o 13.budze go po godzinie tez jest zły,ale trudno.wieczoem najpóźniej po 21 spi

Gość gość
no tak drzemka w dzien tez jest wymuszona przeze mnie on by najchetniej nie spał- tylko czy takie dziecko moze juz zrezygnowac ze spania w dzien? moze sprobuje dzis faktycznie...

Gość BeKo
Moja córka nie śpi w ciągu dnia od kiedy skończyła 17 miesięcy . Teraz ma 2,5 roki i spać chodzi o 19.30 a budzi się ok 8.

Gość kukup
Co za bzdury żeby nie kłaść dziecka w dzień! Dziecko podczas snu regeneruje siły a co najważniejsze rośnie! więc przynajmniej na 45min-1h powinno się go kłaść...

Gość gość
u mnie też wszyscy twierdzili że syn powinien spac w dzień bo mały; usypialam na siłe - normalnie dantejskie sceny się dzialy, nieraz na sile na łóżku trzymałam; teraz zrozumiałam że to błąd i głupia bylam i nieludzka; miałam podobnie - syn budził się ok 8 i nie zasnął przed 14, a potem buszował do 22,30 - 23. Zrezygnowalam z tych wymuszonych drzemek i nie ma problemu; zasypia ok 19-20 i śpi do 8 rano; czasem są dni, że sam po południu połozy się na łóżku i poleży, jelsi uśnie to ok, ale potem idzie spać ok 22; jesli nie uśnie to nei śpi i też jest dobrze; czasem ma kryzys ok 16-17 to albo go zabieram na plac zabaw albo właczę bajkę i tak przeczekam kryzys.

Gość gość
moj syn ma 2lata, w dzien spi od 12do maksymalnie15, wtedy go budze, na noc zasypia bez zadnego problemu o 20, wstaje o 7, 8. Gdyby mial zasypiac o 23, a na drzemke w dzien kladlby sie 'z musu', to oczywiste by bylo dla mnie, ze tej drzemki nie potrzebuje

Gość gość
dzieki dziewczyny...poszłam za waszym głosem i mały nie spal wczoraj w dzien i super dal sobie rade, wieczorem zasnal bez problemów. dzis tez nie spi i bawi sie i szaleje- jak powedziałam ludzia w otoczeniu to wszyscy mnie zgardzili ze jak to,ze co ja znów wymysliłam,itd... ze to za małe dziecko ale nikt nie wie jak wygladały nasze wieczory...ile meczarni i nerwów. widocznie nie wszystkie dzieci potrzebuja snu w dzien- wiadomo ze wolałabym zeby mały jeszcze spał boo to zawsze chwila spokoju ale jakim kosztem;/