Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cooking and eating

Pomysl na Wtorkowy obiad

Polecane posty

Witajcie drogie czytelniczki, { Na poczatek chcialabym sie z wami zapoznac i napisac pare slow o sobie. Z zawodu jestem ksiegowa ale uwielbiam gotowac i chcialabym sie z wami podzielic swoimi pomyslami na codzienne obiady, sniadania, przekaski, desery, ciasta i rozne inne przysmaki. Bede bardzo wdzieczna jezeli moj temat nie bedzie zasmiecany przez osoby niekulturalne. Z mila chcecia bede rowniez przyjmowala wasze pomysly, ktore bede mogla serwowac na moim stole. { Na dzisiejszy obiad serwuje mojej rodzinie Jackets potatoes, noge z kurczaka i starte buraczki z cebulka. - Jackiet potatoes jest raczej znany w Wielkiej Brytani. Sa to ziemniaki w mundurku z czosnkiem i z tymiankeim pieczone w piekarniku, owiniete folia aluminiowa. Prosze pamietac aby w foli zrobic male dziurki zeby ziemnaki nie byly za suche! - Noge z kurczaka ( czyli udo i noga) najpierw gotuje w wodzie z kostka rosolowa. Jak nogi sie juz ugotuja wyciagam je z garnka i klade na deske. Trzeba poczekac az one wystygna. Po jakims czasie jak juz nogi sa chlodniejsze przyprawiam je przyprawa do miesa i roznymi przyprawami jak kto chce. Potem rzucamy na patelnie i smazymy. - Buraczki trzemy na tarce na srednich oczkach, do tego kroimy w drobna kostke cebulke dodajemy 3 male lyzki octu, oleju pieprzymy i solimy , mieszamy i juz jest gotowe:) { Mam nadzieje ze bedzie smakowac { Zycze smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
witaj...ja zrobie vol au vent,to tradycyjne danie francuskie,ja zrobie z sosem grzybowym i bez frytek,bo podaje sie to z frytkami,i do tego baklazana na cieplo:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Dzisiejszy obiad sponsoruje
GLUTAMINIAN SODU :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja mialam dzis bulke z koreczkami sledziowymi po kaszubsku. tez dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam fajnie ze napisalyscie :) gość witaj...ja zrobie vol au vent,to tradycyjne danie francuskie,ja zrobie z sosem grzybowym i bez frytek,bo podaje sie to z frytkami,i do tego baklazana na cieplo x Pierwszy raz slysze o daniu Vol au Vent. Podaj prosze przepis :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mniam,lubie slodkosci,tylko te kalorie:-0,co do vol au vent,to robi sie to w specjalnych foremkach,ja kupuje czasem ciasto franc gotowe,bo nie lubie przygotowywac i jest pracochlonne.Normalnie mozesz zrobic z miesem mielonym i tak sie to robi,ale mozna tez z kurczakiem,papryka,porami,przeroznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tak,ciasto francuskie w roli glownej.Przyznam,ze nie lubie go robic.Kiedy nie pracowalam,to byl czas na zabawe,teraz niestety wygoda i czas drogocenny.Pozdr

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×