Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do ludzi doswiadczony

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pewien problem. a mianowicie, miesiączkę dostałam we wtorek wieczorem ok godz.21 (13.08.13) była ona wywołana przez luteinę. Tabletkę antykoncepcyjną wżiełam w środę rano o 7.00. To moje pierwsze opakowanie. Od tego czasu biore tbletki regularnie. ale w sobote wydarzyła się taka sytuacja, która nie daje mi spokoju. Podczas pieszczot, mój partner mógł mieć na palcu znikomą ilość nasienie (o ile miał bo twierdzi że nie) i włożył tego palca do środka. BYl to 4 dzień cyklu, końcówka miesiączki, w zasadzie to malutkie plamienie. aa i dodam jeszcze, że wytrysk był po tym dotykaniu, ale mogło się coś z niego wydobyć. Moje pytanie brzmi: Czy przez tą sytuację mogę zajść w ciążę? Czy tabletki dzialaja od pierwszej tabletki?

Gość gość
Najlepsze tabletki antykoncepcyjne znajdziesz na mynago :)

Gość gość
ale mi chodzi, czy przez tą sytuację mogło dojśc do zapłodnienia.. a tabletki dwuskladnikowe, microgynon 21

Gość gośćgość
Antykoncepcja działa od pierwszej tabletki, więc nie mogłaś zajść w ciążę ;)

Gość klauuudia
Tak trudno nasikać na test ciążowy? Skąd obcy ludzie z internetu mają wiedzieć, czy zaszłaś w ciążę czy nie?

Gość gość
robiłam 13,14,15 dni po i negatywne. a czy to ma jakies znaczenie ze to moje pierwsze opakowanie?

Gość gość
z tym, e 15 dni po tez byl robiony z porannego moczu,ale ok3 rano sikalam.. a potem ok 6 i wtedy test robilam

Gość gość
wypowie sie ktos jeszcze?

Gość gość
Pierwsze opakowanie pigułek nie chroni przed ciążą, trzeba uważać i stosować dodatkowe zabezpieczenie. To opinia lekarza, zresztą przeczytaj ulotkę- tam też powinna być taka informacja. Zresztą prawda jest taka, że żadna antykoncepcja nie jest skuteczna w 100%. Opcja zajścia w ciążę jest możliwa, choć musiałabyś mieć mega pecha:( bo różne sytuacje się zdarzają. Ja sama jestem przypadkiem meeega pecha:D ale na dzień dzisiejszy nie żałuję i czasu nie cofnęłabym nigdy w życiu :).

Gość gość
jakiego pecha? no ale mowil,ze raczej nic nie miał..

Gość gość
i te testy negatywny byly

Gość gość
takiego, że zaszłam w ciążę pomimo brania pigułek. Ale w Twoim przypadku ryzyko jest znikome :)

Gość gość
a testy wiarygodne> bobo-test i pink test