Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skup książek

Polecane posty

Gość gość

hej, mam pytanie, jutro mam zamiar pozbyc sie kilku ksiazek z mlodszych klas, ide do skupu, wyszukalam skup, w ktorym placa najwiecej w miesice za ksiazki. posiadam ksiazki w dobrym, a nawet bardzo dobrym stanie, sa ta przewaznie ksiazki powyzej 25zł, jest ich 8. ile mniej wiecej moge za nie dostac pieniedzy? bo nie wiem czy to sie oplaca w ogole. dziekuje za odp :)

Gość gość
oni muszą zarobić, więc jeśli ksiązka wg ciebie jest warta 25 zł, to oni ci dadzą załóżmy 15 zł nawet mniej..ile to razy wynosiłam książki do antykwariatu, niektóre nowe i dostawałam grosze!! teraz sprzedaję na tablicy i na fejsie są różne grupy, gdzie ludzie sprzedają niepotrzebne rzeczy, w tym książki! nie dajmy zarobić darmozjadom

Gość gość
no wlasnie tez slyszalam ze w tych skupach to placa marne pieniadze, nawet, jesli ksiazka jest w dobrym stanie i kosztowała duzo, ale i tak pjde bo nie mam co juz z nimi robic :)

Gość annnna40
Oferty są różne z tego co mi się wydaje. Wiem, że decyzja dotycząca skupu została podjęta, ale może warto zdecydować się na https://skupszop.pl/ Moim zdaniem oferta jest bardzo ciekawa, ale oczywiście ostateczna decyzja jest w Twoich rękach.

Gość miska2w
Zerknijcie sobie jeszcze na stronę https://www.skupksiazek.pl/ , według mnie mają całkiem fajne warunki skupów. Bardzo dobrze, że sprzedajecie książki, to dla was oszczędność kasy, a książka ma zaś drugie życie co jest jeszcze lepsze :) Ja też bardzo lubię czytać książki, szczególnie te z dusza, te używane :)

Gość Il0naKl0c
Mówiąc, że chcesz sprzedać książki od razu do głowy nasuwają mi się podręczniki. Tutaj może pojawić się problem bo z tego co się orientuję to wiele antykwariatów czy skupów książek nie skupuje podręczników. Z podręcznikami to możesz udać się do skupu, ale makulatury i tam faktycznie dostaniesz grosze. Jeżeli ktoś ma książki a nawet całe biblioteczki i chce uszczuplić swoje zbiory to najlepiej nie się zgłosi do skupu prowadzonego przez antykwariat Amicus - https://skupujemyksiazki.pl/ . Nie raz już korzystałem z oferty tego skupu i wycenę robią uczciwą. Wiadomo, że cena za książkę jest niższa ale nie są bardzo zaniżone.

Gość gość
Pozytywne mam doświadczenia z antykwariatem Archiwum, oni są w centrum LBN na Narutowicza. Świetnie zaopatrzone miejsce, można znaleźć praktycznie każdą książkę – nie tylko używane ale też nowe. Trochę podręczników już udało mi się tutaj znaleźć dla syna bo idzie od nowego roku do szkoły średniej.