Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam pracy po polonistyce

Polecane posty

Moja droga :) Ikoną uczelni może sobie kiedyś być taki Balcerowicz, był Religa, albo inni podobni :) ale nie cala resszta staszych ludzi, kórzy nie mają żadnych osiągnięć poza tym że wykladają od dawna

Gość gość
tysiace nauczycielek ma co roku 30 lat pracy i nie moga odejsc i blokuja miejsca innym, a tak mlode osoby moglyby pracowac

Gość gość
Ej gdzie jeszcze do pracy mozna aplikowac ;) Moze na sekretarke?

Gość gość
Dla mnie jak ktoś jest profesorem danej uczelni, to jest jej ikoną i nie musi być żadnym Balcerowiczem czy Religą, wystarczy, ze ma wiedzę i charyzmę, a zazwyczaj to mają, skoro są profesorami ;) Nie wiem, jaki tytuł naukowy ma Twoja babcia. Naprawdę nie widzisz róznicy pomiedzy wiekowymi nauczycielami w SZKOLE, a wiekowymi na UCZELNI? :O

Moim zdaniem w miejscach gdzie ważne jest to, żebyś umiała układać własne teksty bo to jest jak przypuszczam Twój atut, który wyróżnie Cię od tłumu absolwentów np administracji :) próbowalabym też w miejscach, które prowadzą sprzedaż internetową, musisz umieć robić ładne opisy, odpisywać ludziom...ale nie wszędzie są takie miejsca :) Trudno doradzać jeśli się nie wie co jest w Twoim miasteczku :)

Gość gość
no wlasnie, uczelnie rzadza sie swoimi prawami

Nie widzę :) może dlatego że to moja babcia :p Co do innych to jedno co rzuca mi sie w oczy to dyskryminacja wszelkiej postępowej technologii i przywiązanie do komunizmu...czyli nic dobrego.

No pewnie że sierządzą :D jak tu zwolnić kogoś kto zawsze tu był i jest dobrym znajomym...i się NUDZI :o dla mnie to chore, rozumiem jeśli ktoś ma wybitną wiedzę, ale jeśli nie, w dobie dzisiejszego bezrobocia powinien wypadac na emeryturę i wyżywać się np dając korki

A idąc na polonistykę myślałaś że będziesz miała pracę? Bo rozumiem że jak się miało 19-ście lat, to można było tak myśleć trochę bajkowo, ale 24 czy 25-latka po studiach to różowe okulary powinna zdjąć i na świat spojrzeć realnie :) O pracę nie jest wcale tak cudownie łatwo, szczególnie po studiach które mają niewielkie zastosowanie praktyczne w życiu. Innymi słowy - matmy trzeba się było uczyć :)

Gość gość
Jesli chodzi o konkretnie kierunek "matematyka", to sytuacja podobna jak po polonistyce moim zdaniem :P A na poważnie to teraz wszyscy pędxzą na te ścisłe kierunki, niech pędzą, za dużo ich będzie i takie samo bezrobocie...

Miałam raczej na myśli to, ze matmy trzeba się było uczyć, a potem na jakiekolwiek konkretne studia techniczne :)

Gość OnaTakaaaaa
A ja mam podobnie, tez szukam pracy i nic, dobrych kiiiilka miesięcy ;/ Również jestem z niewielkiej miejscowości, gdzie dużo opiera się na znajomościach... ;/ Skończyłam studia - administrację i sytuacja podobna - w urzędach i tego typu jednostkach trzymają dinozaury, jak już się trafi coś to najlepiej mieć znajomości bo bez tego ani rusz, szukam też gdzie indziej i wszystkimi możliwymi metodami ale co bez skutku ;/ Już mam dość, człowiek traci wiarę w siebie.

Gość gość
no wlasnie przykre jest to, że te stare baby są takie egoistyczne i nie pomyslą, że przez nie jakas mloda nie ma pracy i nie może sie utrzymac, nie moze zalozyc rodziny bo nie ma zadnych dochodow. Takie obrzydliwe podle egoistyczne stare rury, ktore juz mają emeryturę niezlą wypracowaną, ale wolą dalej uczyc w szkole, bo w domu im się nudzi... To niech sobie krowisko książki czyta, bawi wnuki, jeździ po swiecie, jak jej sie nudzi.

Gość OnaTakaaaaa
Dokładnie, tak samo właśnie w urzędach, trzymają się rękami i nogami, mimo, że mogą iśc już na emerytury ;/ A wiem, że w szkołach podobnie, stara kadra, bo koleżanka uczy angielskiego i też ponad rok czegoś szuka i nic. Jedyne młode nauczycielki jakie się dostały to w kilku szkołach były ale jakieś krewne dyrektora. A młodzi stoją w miejscu ;/ ja nawet nie myślę o założeniu rodziny, chciałabym, ale jak... nie mam stałej pracy, tylko ciągłe szukanie ;/

Gość gość
ludzie odchodzily jak mialy 49,50 lat , a teraz musza miec 60 czy widzicie w czym problem

Gość OnaTakaaaaa
Tak widzimy, nawet nie 60 a 67 ;////

Gość gość
Gazety bardzo cienko przędą, a już na pewno w mniejszych miejscowościach. Coraz gorzej się sprzedają, bo ludzie mają za darmo dostęp do wiadomości w internecie. Coraz gorzej, wręcz nędznie się w nich zarabia, a pracuje się w soboty i niedziele. Nauczyciel ma sto razy lepiej, pracuje 5 godzin dziennie, ma wakacje, ferie.