Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama noworodka

Noworodek wiecej czuwa niz spi i nie umie usnąc pomocy

Polecane posty

Gość mama noworodka

prosze mi cos poradzic, bo oszaleje moje dziecko nie potrafi spac, tzn uspia i co chwile sie wbydzua, potrafie chodzic do niego i go usypiac po sto razy. Nie chce byc noszony na rekach czy przytulany, w ogole ni nie chce mam wrazenie. W dzien bardzo dlugo czuwa, np dzis o 11.00 sie wybudzil i czuwal do teraz !! , troche sie rozgladal, wozilam go w zoku po miescie , o 13.00 zjadł , polezal a teraz od pol godziny probuje usnacv i nie umie. Staram mu sie pomco i tez nie wychodzi ! Jestem ju zmzceozna, bo chwilke odpoczne jak pospi i za chwile czeka mnie to samo. Wtsanie i trzy godziny bedzi ekatywny. Wieczorem ma do tego kolki . Jedydnie w nocy spi lepiej, chociaz po pierwszym karmieniu spi juz niespokojnie, wierci sie przez sen itd. Ktos mi cos poradzi ???????

Gość gość
ojej no bo czemu ma spac jak mu sie nie chce, daj co do lezaczka, albo na kocyk na podlodze, z jakas karuzela i niech sobie lezy i patrzy. Co ci przeszkadza, ze nie spi. Urodzilas dziecko i teraz chcesz, zeby sie wylaczalo jak tobie sie chce, to nie zabawka, to zywe stworzenie....A widac juz od malenka jest ciekawskie swiata. Poloz go na kocyku i niech lezy, jak nie chce spac to niech nie spi... Co to szkodzi, nie rozumiem...

Gość mama noworodka
jak lezy spokojnie to nic mi nie przeszkdza !! a jednak wydaje mi sie, ze takie malenstwo powinno spac wiecej i dluzej.Czytalam ze 20 godzin na dobe, moje spi polowe z tego. Nie wiem czy to dla niego zdsrowe. I widze, ze tez nie spi bo nie umie znasnac a ja nie wiem jak mu pomoc ??? usypia na minute, dwie i sie wybudza. Itak ciagle az padnie ze zmeczenia

Gość gość
spi tyle ile chce, widocznie tyle mu wystarcza. nie usypiaj go na sile

Gość gość
Mój synrk też tak miał nie spał i już. Jako 3 tygodniowe dziecko potrafił czuwać 6-7 godzin. Tez sie martwiłam ale widac tak ma. Za to szybko zaczal przesypiac noce. Teraz ma 4 miesiace i ma kilka drzemek przy piersi jedynie i od wielkiego dzwonu pospi 1-2 w ciagu dnia.

Gość mama noworodka
bardziej chodzi mi o to, ze on jak juz spi, to dodlosnie minute, dwie na poczatku i zaraz sie budzi z krzykiem. I tak potrafi sie wybudzac ze 20, 30 razy zanim usnie na dobre, Jak temu zaradzic ???

Gość gość
miałam to samo, zaczęła spać dopiero jak 9 m-cy miała. Niektóre dzieci takie są, ja nawet byłam u neurologa ale wszystko ok. Wytrwałości życzę.

Gość gość
wlasnie mausie tutaj mowia jakie to ich dzieci nie sa cudowne,jak dlugo spia, ze bardzo sie ciesza non stop Moje dziecko tez nie spi duzo i mam dosyc po prostu prychicznie czasem doscy a czasem sie ciesze.Tak nie planowalam ale wiem ze moge oddac ze nieog zycie czyli go kocham. Nie jest rozowo a piszecie ze jest a matki ktore czuja inaczej sa wyrodne

Gość mama noworodka
dziwne, ze ma takie problemy. Podobno dzieci jedza is pia w tymokresie. I jeszcze kupy robia :0