Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna1220001

Czemu mnie za to wysmiewaja

Polecane posty

Gość Dziewczyna1220001

Mam 12 lat. Interesuję się II Wojną Światową a zwłaszcza III Rzeszą i ZSRR. Jestem przez to wyśmiewana w klasie, mówią że "Kocham Hitlera" itd. W klasie nie mam z nikim o tych tematach porozmawiac więc czytam o tym książki. I tak brzmi moje pytanie: Czemu jestem wyśmiewana tylko dlatego że interesuję się innymi tematami?

Gość gość
Jestes bardzo dojrzałą osobą jak na swój wiek.A tymi ''dziećmi'' się nie przejmuj.Rób to co kochasz.

Gość gość
Wyśmiewanie to najczęstsza reakcja "małych ludzi" o małych rozumkach.Nie chcą czy też nie potrafią się nauczyć tyle ile Ty a więc nie pozostaje im inna reakcja jak prymitywne wysmiewanie się z kogoś.Ja tego doświadczam tutaj bardzo czesto.

Gość głupole_z_nich
Za 12 lat Ty będziesz wyśmiewał ich ! :) Nie rezygnuj ! Pasja, to piękna sprawa :)

Gość bunia7
Nie przejmuj się, teraz może jest Ci przykro, że nie rozumieją Twoich zainteresowań, ale nie rezygnuj. Kiedyś sama się docenisz nie tylko za ciekawe zainteresowania, ale również za siłę charakteru by postawić się motłochowi. Ja też miałam z tym problem tak gdzieś pod koniec podstawówki - zaczytywałam się Sienkiewiczem, Szklarskim, słuchałam innej muzyki - wtedy się na mnie krzywo patrzyli, ale ani trochę nie żałuję. Pozdrawiam!

Gość gość
no niestety taka głupota ludzka. nie rezygnuj z pasji i idź do dobrej szkoły. tam poznasz ludzi, którzy podobnie jak ty są inteligentni i mają zainteresowania. ps. jestem zwykłą, lubianą dziewczyną, trochę starszą od ciebie. podziwiam, że mając zaledwie 12 lat interesujesz się tak poważnym i skomplikowanym tematem. w klasie w liceum miałam znajomych którzy w wolnych chwilach dyskutowali właśnie na tematy historyczno - polityczne. nigdy nie rozumiałam tego, o czym mówili. :(

Gość zawijam sreberka
Pytasz, czy jesteś wyśmiewana tylko z tego powodu. Trudno powiedzieć, nie znam cię. Młodzi ludzie nie lubią kiedy ktoś się wyróżnia. Być może ubierasz się inaczej niż wszyscy, albo masz nietypowy sposób bycia, a twoje zainteresowania są tylko dodatkowym pretekstem do wyśmiewania. Pamiętaj, że masz prawo być taka, jaka chcesz. Jeśli Tobie podoba się własny wygląd i zainteresowania, to jest OK. Wiem, że jest ci ciężko, ale to się zmieni, kiedy pójdziesz do lepszej szkoły, a nie takiej gdzie lądują wszyscy, także ci bez żadnych ambicji. Jak byłam w twoim wieku, to wyróżniałam się innymi zainteresowaniami, niemodnym ubraniem, miałam nadwagę i nie potrafiłam dogadywać się z rówieśnikami. Też mnie nie lubili. Po jakimś czasie trafiłam w ciekawsze towarzystwo, gdzie każdy był inny, a ludzie mieli pasje. Zaczęłam ubierać się atrakcyjnie (choć nie według najnowszej mody), schudłam (zrobiłam to dla siebie)... Ale nie to było najważniejsze. Po prostu znalazłam ciekawszych ludzi. Nagle otworzyłam się, nauczyłam się żartować, rozmawiać.... Wcale nie rezygnując z pasji, czy własnego stylu. I wydaje mi się, że teraz jestem uważana za towarzyską, niebrzydką i fajną :)

Gość Dziewczyna1220001
Adolf był dobrym ekonomistą, wybudował autostrady ktore służą ludziom do dziś, zlikwidował bezrobocie :)