Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tylko z apteki CO NA TRADZIK

Polecane posty

Gość gość

Witam potrzebuje porady co trzeba używać żeby znikł trądzik ? kiedyś bralam tabletki z cynkiem i masci od dermatologa,tabletki pomagaly al ten derm przepisala mi taka tlusta masc ze nawe pomalowac sie nie moglam bo sie swiecilam..! co polecacie taniego tylko z apteki jakies zele kremy masci itp? tak do 50 zl zebym wydawala miesiecznie na to nie liczac tabletek.Z gory dzieki za rady! ;)

Gość gość
kupić 10 szt prezerwatyw smakowych w aptece-różnych, pociąć w drobne paski, zagotować w 1/2 szkl. wody (od momentu zagotowania 5 min. gotować ) i taką maseczkę nałożyć na twarz na ok. 15 minut powodzenia

Gość gość
ta maseczke zaloz sobie na swojego malego moze ci pomoze i akurat jeszcze urosnie :D

Gość gość
A jak duzy amsz ten trądzik? Na jakich partiach twarzy? To są zaskórniki czy jakieś ropne pryszcze czy co właściwie? Wiesz, na własna rękę nie wolno się leczyć nigdy, bo to moze odwrotne skutki przynieść. To że raz trafiłaś na lekarza, który Ci nie pomógł, nie znaczy, ze drugi raz też nie pomoże. Zmień dermatologa, powiedz temu drugiemu, co Ci nie pomogło i poprość o coś lepszego. Tylko lekarz może poprawnie określić, co Ci dolega tak naprawde... Jest tyle rodzajów trądziku, nie da się jednym lekarstwem wyleczyć wszystkiego. Jedyne, co mogę polecić to pasta Lassari za 2-3 zł. w każdej aptece, to jest połączenie pasty cynkowej z kwasem salicylowym i punktowo kładź sobie na pryszczyki. Mozesz też myc twarz mydłem Aleppo, ponoć świetnie leczy trądzik i wysusza wszystko, kupisz przez internet. Ale tak pzoa tym to nic innego, tylko zmienic lekarza.

Gość gość
nikt nic nie uzywal ??

Gość gość
tradzik mam na czole nosie i brodzie tam najwiecej a na policzkach od njedawna zaczal mi sie pojawiac.Chodzi o to ze mydlem twarzy myc nie wolna i trzeba mi jjis zel bo przeviez sama woda nie umyje:/

Gość gość
ja bralam tabletki od dermatologa, nie pamietam nazwy bo na szczescie moj problem znikt pare lat temu, ale teraz czasem jeszcze sobie przemywam twarz AFRONISEM dostepnym w aptece bez recepty.

Gość gość
no to masz normalny trądzik w tłustych partiach twarzy. nie kombinuj, bo przekombinujesz, tylko idź do innego derma i to wyleczysz

Gość gość
szare mydlo tez wysusza skore . ja uzywalam masc tormentile fprte ale strasznie wszystko brudzila:(

Gość gość
dokladnie odpowiednia dieta tez bardzo pomaga, uniac ostrych rzeczy, chipsow czy innych takich, pic duzo wody i jesc warzywa i owoce, nie tylko cera na tym skorzysta ale i cala Ty :)

Gość gość
pewnie bede musiala isc heh tylko trzeba czekac z miesiac na wizyte masakra

Gość gość
A próbowałaś naturalnych metod? Mydełka Aleppo? I róznych takich?

Gość gość
a te ta letki z cynkim kupic cy raczej sama dobra dieta wystarczy? ja po frytkach lub smazonym miesie mam ich jeszcze wiecej

Gość gość
niektorzy tez polecaja mydlo siarkowe czy maseczki, ogolnie mi bardzo wysuszaly skore ale slyszalam tez dobre opinie o tym

Gość gość
ni a raczej probowalm te zel z nivea avon itp al nic nie pomogly nawet pogorszyly stan mojej twarzy.Moj brat uzywal kiedys mydelka ze srebrem bo cos mj wyskoczylo i zastaawiam ie czy tego nie kupic.Po tym jaksie przejecham na tym dermatologu nie mam ochoty isc do kolejnego bo oni wszystko najdrozsze przepisuja..

Aptekę najlepiej omijać szerokim łukiem. 99% tych świństw stamtąd leczy objawy nie przyczynę. Firmy farmaceutyczne wcisną każdy syf dla nich liczy się tylko zysk. Dieta to podstawa wszystkiego. Owoce, warzywa, woda, ryby, chude mięso, pestki, ruch niczego więcej nie potrzeba.

Gość gość
Dziękuje za wszystkie cenne rady! ;) wiec od jutra postaram sie jesc wiecej owocow i warzyw hmm tylko co z tym miesem? a soki owocowe tez zawieraja cukry czy z tego tez mam zrezygnowac? A czy jak bede brac kwas foliwy moze to zaszkodzic? musze go brac poniewaz planuje ciaze wiec musze o siebie zadbac tylko czy bedzie to mialo wplyw na cere ten kwas foliowy?