Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wykres temperatury czy jest owulacja

Polecane posty

Gość gość

Blagam pomozcie mi odczytac wykres juz stracilam nadzieje ale ta temperatura mnie zaskakuje, to moj 20 dc cykle mam nieregularne poprzednie dwa po 25 dni wczesniejszy 35 a jeszcze wczesniej tez krociutki, myslalam ze juz mi sie okres unormowal po dwoch poprzednih 25-dniowych cyklach i ze to kolejny cykl bezowulacjny a tu nagle temp drgnela, oto moje wykresy 1 dc - dostalam okres 2 dc- 36,41 godz 7:50 3 dc -36,57 godz 8:20 4 dc - 36,66 godz 7:50 przytulanki 5dc - 36,44 godz 7:50 6 dc - 36,55 godz 7:50 7 dc - 36,47 godz 7:00 przytulanki 8 dc - 36,52 godz 8:00 przytulanki 9dc - 36,44 godz 7:30 10 dc - 36,32 godz 7:30 przyulanki 11 dc - 36,40 godz 7:50 12 dc - 36,42 godz 7:50 przytulanki 13 dc - 36,46 godz 7:50 przyulanki 14 dc - 36,47 godz 7:50 15 dc - 36,40 godz 7:50 16 dc - 36,21 godz 7:50 przytulanki 17 dc - 36,38 godz 7:50 18 dc - 36,32 godz 7:50 19 dc nie mierzylam 20 dc - 36,60 godz 7:50 przytulanki 21 dc - 36,74 godz 7:50 Cy ten skok dzisiejszy cos oznacza jutro pojde na monitoring bo dzisiaj mojej gin nie ma Bardzo prosze o pomoc

Gość gość
Przepraszam to moj 21 dc

Gość gość
Wiem ze sa tu dziewczyny ktore doskonale sie na tym znaja wiec prosze pomozcie

Gość gość
Nikt nie pomoze?

Gość gość
potrzebne są jeszcze co najmniej 2 pomiary wyższych temperatur żeby potwierdzić fakt przebytej owulacji

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz czyli jesli przez kolejne dwa dni rowniez bedzie wyzsza to oznaza ze owylaja byla tak? a jesli tak to jestes w stanie stwierdzic kiedy byla?

Gość gość
owulacje mozna sprawdzic czy faktycznie byla tylko przez monitoring u ginekologa jesli juz

Gość gość
jeśli zanotujesz jutro i pojutrze dwie wyższe tempki, to można założyć, że owulacja się odbyła, a kiedy? to właśnie może określić tylko monitoring cyklu, najważniejsze, że się odbyła a obserwujesz śluz? to bardziej dokładna metoda niż samo notowanie temperatury

Gość gość
A nie prościej sobie kupić testy paskowe? Albo mikroskop owulacyjny? Nie miałabyś wątpliwości co do interpretacji.

Gość gość
Kupilam testy z allegro ale nie wskazaly owulacji byla ta druga kreska pare razy grubsza ale nigdy taka jak pierwsza

Gość gość
Mam jeszcze jedno pytanie czy z mojego wykresu wynika ze sex w 16 dc jak cos bylby owocny, bo naczytalam sie ze w dniu spadk temperatury najlepiej wspolzyc czy ten 20dc mowie teoretycznie jakbym jednak zaszla? Bo tez sie naczytalam ze sex w 20 dc czyli w dniu skoku juz jest nie skuteczny prosze o pomoc

Gość gość
też stosowałam testy z allegro i druga kreska NIGDY nie miała takiego samego nasilenia co kontrolna, a owulacja była, bo dwa razy zachodziłam w ciążę stosując testy owulacyjne dwie mocne kreski na teście owulacyjnym zobaczyłam tylko gdy BYŁAM W CIĄŻY;) naprawdę polecam testy owulacyjne jako wspomagacze, ale najbardziej wiarygodna jest metoda: obserwacji śluzu sama kupiłam testy owulacyjne tylko by potwierdzić, że owulacja pokrywa się z moimi obserwacjami śluzu

Gość gość
a masz jakieś preferencje co do płci dziecka? jeśli zależy Ci na chłopcu to najlepiej współżyć w sama owulację natomiast jeśli na dziewczynce, to MINIMUM 2 doby przed owulacją daje ponad 50% szans na córkę

Gość gość
Co do płci dziecka to nie mam zadnych preferencji moja corcia mialabyc chlopcem bo byla poczeta 15 lub 16 dnia cyklu przy regularnych cyklach 28-dniowych ale jak sie urodzila to dziekuje Bogu do dzis ze jest zdrowa i moze byc kolejne chlopcem a moze dziewczynka byle zdrowe :) mowisz zeby wspolzyc w sama owulacje a jak myslisz kiedy ona u mnie byla, czy juz byla?

Gość gość
na podstawie samych temperatur nie ma szans by precyzyjnie określić dzień owulacji owulacja może nastąpić nawet na 4 doby po skoku temperatury obserwujesz śluz?

Gość gość
Z tym sluzem to roznie u mnie bywa a dzisiaj rano mialam 36,72 bylam na usg i powiedziala ze plyn wylany czyli ze owulacja byla tak? Pytam was bo mojej ginekolog dzisiaj nie bylo a ta baba na niczym sie nie zna

Gość gość
czyli z dużym prawdopodobieństwem owulacja już się odbyła;)