Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przepadnie mi czesc macierzynskiego jesli zajde w 2 ciaze

Polecane posty

Gość gość

Jesli jestem na rocznym macierzynskim, a przed jego koncem chce zajsc w 2 ciaze, to co wtedy? Ide na l-4 i przepada mi czesc macierzynskiego? czy po skonczonym macierzynskim, jesli nie bede mogla isc do pracy, to wtedy l-4 do porodu? Koleżanka mowi, że można wziać l-4 jeszcze przed koncem rocznego macierzynskiego, a wtedy ta zaległa czesc doliczy sie do macierzynskiego przy nastepnym dziecku

Gość gość
a dlaczego zakładasz, że w ciąży idziesz na L4? u ciebie ciąża to jakaś choroba niebezpieczna?

Gość gość
bo mam ciezka prace fizyczna i szef sam mi mowi zebym szla na l-4. Ogolnie uczciwie pracuje w tej firmie od kilku lat, wiec i mnie szanują. Nie ma mozliwossci zamiany na inne stanowisko, bo są same takie jak moje. Glownie pracują tu mezczyzni, ja jestem jedyną kobietą na takim stanowisku (ciezka praca).

Gość gość
Ale jak jestes na macierzynskim to ci nikt nie da l4.jakbys skrocila macierzynski i wrocildo pracy to mozesz isc na l4 ale potem nie odbierasz macierzynskiego. No i jak nie wrocis do pracy to ci sie nienalezy macierzysnki. Musisz przynajmniej wrocic na dzien do pracy,albo dac wniosek ze wracasz do pracy i tego dnia dostarczyc l4.

Gość gość
czyli najkorzystniej bedzie poczekac do konca macierzynskiego, wtedy wrocic na 1 dzien od razu z L-4 ?