Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie pampersy

Polecane posty

Gość gość

doradzcie jakies ktore nie przesuwaja sie zbytnio jaak dziecko sie rusza

Gość gość
pampersy activ baby

Gość gość
i premium care super są też te pieluchomajtki ale to już dla chodzącego dziecka

Gość bo tak ma być
Ja używam huggiesy. Przetestowalam już rozne rodzaje pieluchy i te są flaki dla mnie najlepsze.

Gość gość
U nas też tylko active baby.

Gość gość
huggies przeciekają niesamowicie

Gość gość
active baby to wlasnie teraz uzywam nie wiemm jak mozecie je tak chwalic?? jak rozbieram malego zeby go przebrac to pampers wygada jak posklejane podpaski pod pepkiem odgiety z tylu odgiety po bokach rozjechany a maly moj nawet jeszcze nie raczkuje tylko lezy. tez ciagle uzywalam active baby bo wszyscy poelcaja ale juz powoli mam dosc nie wiem o co chodzi czy wszyscy slepo chwala bo to firma?

Gość gość
może nie umiesz dobrze zapiąc albo rozmiar jest źle dobrany

Gość gość
Może po prostu rozmiar nieodpowiedni? My używaliśmy premium care i byłam zadowolona. Żadnych przecieków, pielucha nigdy nie była pozawijana, no i zero odparzeń.

Gość gość
no nie wiem jak nieodpowiedni dziecko +/- 7,5 kg pampersy rozm 3. na zdjeciach reklamowych to ten pampers wyglada jak majteczki, fajnie dopasowany, przylegajacy moj jak wyprostuje nozki to pampers moglabym mu zdjac bez odpinania tak odstaje a jak nozki podkurczone to obciska to i te boczne biale uszka wiecznie wylaza kolo pachwinki

Gość gość
czym sie roznia premium care od active baby moze ich sprobuje

Gość gość
one ogólnie są większe i dłuższe niż active baby. Ale bardzo elastyczne. Spróbuj akurat sa w kauflandach na promocji bo cena regularna jest dość wysoka.

Gość gość
dla mnie absolutnie nie pampersy, przeciekają, śmierdzą, porażka. Najbardziej byłam zadowolona z huggies super dry z kubusiem puchatkiem. Miałam 10$ pewności że nie przecieknie, a moje dziecko to żywioł energii. Odkąd nie mogę dostać huggiesów to nie ma dobrych pieluch. A pampers jest gorszy od dady;/ (próbowałam wiele razy te pieluchy i zawsze to był błąd)

Gość gość
w rosmmanie też jest na nie promocja

Gość gość
jesli te premium sie roznia tylko wielkoscia to wole kupic active baby tyle ze wieksze w koncu wyjdzie na jedno :O a jak widze cena ejst duzo wyzsza za nazwe premium na opakowaniu :O robia sobie normalnie z nas jaja

Gość gość
zanim skrytykujesz spróbuj i tyle może akurat ci spasują jak nie chcesz rad to marudź dalej i d**y nie zawracaj

Gość gość
ale czy nie przesuwaly sie te huggies? dla mnie nawet sie nie az tak liczy chlonnosci bo synio moj przesypia noce i malo wtedy sika a w ciagu dnia to i tak czesto zmieniam ale szlag mnie trafia jak chwile po zapieciu nie zdaze mu jeszcze nalozyc spodenek a ten pampers juz wyglada jak przeżuty przez krowe

Gość gość
Spróbuj te premium care, one są większe od active baby i te boczki są bardziej elastyczne. Tych biedronkowych nie polecam- raz kupiłam i pół paczki wyrzuciłam. Śmierdzą, są bardzo sztywne i przeciekają. I zużywa się ich dwa razy więcej niż pampersow.

Gość gość
dlatego właśnie nie lubię pamperów:) huggiesy się w ogóle nie przesuwały. Jeśli nie zależy na chłonności to kup zwykłe dada i za każdym razem jak będziesz przewijać dziecko to smaruj sudocremem. On nie przepuszcza wilgoci czyli skóra dziecka nie będzie miała styczności z moczem. Ja tak robiłam, dada są sztywniejsze i trzymały się na pupie. Nie miałam żadnych odparzeń, byłam bardzo zadowolona. Po pampersach moja miała czerwoną pupę.

Gość gość
ty wyrzuciłaś dadę a ja pampers bo mi śmierdział:) Pampers dla mnie to śmierdząca szmata, która przecieka:)

Gość gość
nie no jak mam smarowac sudocremem caly czas to podaruje sobie dade. a bede krytykowac szanowny gosciu co mi sie podoba :O sprobuje te premium care ale jesli beda tylko wieksze i tyle to uwazam ze to nabijanie w butelke i tyle. a ty sie zachowujesz jakbys byl conajmniej projektantem tych pampersow premium care. huggiesa chyba tez sprobuje ale ktore huggies sa odpowiednikiem active baby

Gość gość
He he;) to zamiast wyrzucać mogłysmy się wymienić ;) Każde dziecko jest inne- jednemu będą odpowiadać pampersy, innemu dady, a jeszcze innemu pieluchy z tesco :) trzeba próbować i tyle :) mojej tylko te premium care spasowaly tzn nie miała po nich żadnych odparzen, bo np z active baby nie byłam zadowolona.Po jednym sikaniu taki" balon" robił się między nóżkami , sleep&play to też porażka według mnie.

Gość gość
"jak mam smarować sudokremem to sobie podaruję dadę" A przy pampersach nie smarujesz?? To mnie zaskoczyłaś bo jak dziecko sika to mocz spływa po skórze mimo wszystko, a potem się dziwić że co chwilę są tematy że dziecko odparzone;/

Gość gość
ŻADNEGO SUDOKREMU!!! Kurczę.. kobiety.. kto Wam to tak poleca? Na oddziale u mnie w szpitalu,jak jedna matka wysmarowała swoją córcię tym, to dostała zjebkę od pielęgniarki czy lekarki. Tym się nie smaruje zdrowej skóry "na zapas". To jest preparat leczniczy to raz, a dwa, że często nie działa. Ja używam pieluszki DADA, tzn. moje dziecko. Testowałam też Pampersy Activ Baby oraz te z Rossmana. Dada jest najlepsza!! I mojego dziecka bardzo długo NICZYM nie smarowałam, czasem na noc (bo już nie zmieniam mu w nocy) jakimś pudrem nivea sypnęłam czy maścią Bephanten (świetna) smarowałam. Ale rzadko... a odparzenie miał RAZ: jak były upały, kąpał się w basenie i chyba nie wytarliśmy go dobrze i ubraliśmy w pieluszkę., to w pachwinach miał czerwono. Sudokrem nic nie dał, Bephanten szybko zadziałał. Więc nie piszcie bzdur, że aby używać Dady trzeba dziecko smarować. Bzdura. Za to pieluszki z Rosmana śmierdzą.. tzn. całe dziecko śmierdzi moczem. A pampers? Jest mniej chłonny od Dady.. i rozmiarówka dziwna.. Synek nosi Dady 3 (8 miesięcy), a Pampersy już dawno za małe).

Gość gość
no pewnie ze nie smaruje na zapas po co zdrowa skore mam zasmarowywac zeby nie oddychala? smaruje jak czerwona i myje ciepla woda ale nie o tym jest temat ani tez nie o chlonnosci pampersow, mi chodszi o takie co utrzymuja w miare ksztalt. i nie polecajscie tych majtkowatych bo moj maly jeszcze na nie za maly

Gość gość
u mnie nie ma problemu z osparzeniami tylko mnie wkurza ze pampersy po krotkim czasie sa totalnie znieksztalcone juz sama nie wiem wy nie macie tego problemu? to mzoe ja zle zapinam ale jak ktos inny mu zalozy to to samo jest albo i gorzej

Gość gość
Active baby. Syn ma prawie 8kg i są rewelacyjne. Nie ma odparzeń, niczym tyłka smarować nie trzeba. Kupiłam raz dada i dziecko dostało odparzeń, w dodatku często trzeba je zmienić i śmierdzą tragicznie. Trzeba uważać jak dziecko kupę zrobi bo wychodziła górą tego badziewia. W pampers nie ma tego problemu.

Gość gość
Tzn 8kg i rozm 4

Gość gość
Kiedyś na allegro widziałam "próbki" pieluch. O ile dobrze pamiętam to było po trzy sztuki, kilku różnych marek. Może byś coś takiego spróbowała kupić i wtedy zobaczysz? Ja nie miałam takiego problemu z pieluchami więc ciężko mi coś doradzić, a kupować po paczce z każdego rodzaju to trochę bez sensu :)

Gość gość
kupa poki byla rzadka to tez elegancko mi wylazila gora cudownych active baby, teraz ten problem odpada bo odkad daje marchewke i kleik ryzowy to kupa jest gesta i zostaje w pampersie ladnie