Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy Nutramigen

Polecane posty

Gość gość

Corka w poniedzialek skonczyla miesiac. Od poniedzialku podaje jej nutramigen. Na piersi byla tylko 2 tyg bo po powrocie ze szpitala zaczely sie prezenia, wicie sie i placze po kazdym karmieniu. Padlo podejrzenie o nietolerancje laktozy wiec przez 2 tyg dokarmialam ja Bebilonem pepti, ale nie bylo poprawy, za to doszly problemy z wyproznianiem sie. Za rada poloznej zmienilam mleko na Enfamil 0-Lac, ale nie widzialam poprawy (pila je ok 5dni) i po nim robila z wysilkiem kupy, ale byly bardzo twarde, takie kulki. W desperacji poprosilam swoja pediatre o recepte na Nutramigen. Wypisala niechetnie bo chciala nas wyslac do szpitala na badania (chyba sama nie wiedzac co robic). Podaje Nutra od poniedzialku i wciaz mala jest niespokojna po karmieniu, czasem w ogole nie spi miedzy karmieniami, sa to takie krotkie kilkuminutowe drzemki. Dziasiaj mialam isc na kontrole do pediatry w zwiazku ze zmiana na Nutramigen, ale mala tak plakala, ze nie zdazylysmy. Zjadla o 8 ok 120ml i chcialam ja nakarmic przed wyjsciem o 11. Zjadla moze 30ml i zaczal sie placz i prezenie. Nie chciala wiecej pic. Do tej pory pomagalo, gdy ja przytulilam, ale dzisiaj nic. Wiec chcialam jej ulzyc i odgazowac ja. Przy okazji sie wyproznila. Najpierw kupa byla zolta, jak pasta a potem zielona, wodnista. Doslownie widzialam jak saczy sie woda. Potem mala zasnela, zapewne glodna, ale zmeczona placzem. Nie wiem co mam robic, czy czekac, ze moze jednak Nutramigen jej pomoze? Najdziwniejsze jest to, ze w nocy spi, czasem nawet 6-7godzin. W dzien jest masakra.

Gość gość
moja córka też miałe takie trudne poczatki-niemowleta mają bardzo niedojrzały układ pokarmowy.Ja karmiłam piersią więc miałam pewność że mleko ma najlepsze-byłam na diecie bezmlecznej na wypadek alergii na mleko krowie. Na bóle brzuszka pomagały masarze,ciepłe okłady, ogrzewanie suszarką, debridat, latopic/probiotyk/. Na ogazowanie katerer rektalny.Częste zmiany mleka nie służa więc staraj się to robić z głową.

Miałam to samo ze swoim synkiem. Tylko na piersi był prawie 2,5m-ca. Ciągle płakał, wzdęty brzuszek, kupy wodniste ze śluzem, płacz, mało snui. Od prawie 2 tyg. jesteśmy na Nutramigenie. Ale pierwsze 3-4 dni to była tragedia. Mały nie chcial tego jeść. Pewnie ze względu na mocno specyficzny zapach i smak, a był przyzwyczajony do mleka z piersi. Więc go przegłodziłam i w końcu zjadł pierwszą porcję. I tak przez kilka dni. Chociaż już miałam dość. Teraz to już je, a ja mam inne dziecko. Wogóle nie płacze i ma miękki brzuszek. Kupy są zielonkawe, ale bez śluzu, ale po nutramigenie mogą takie być. Tak powiedział lekarz. Trzymam za Was kciuki i życzę powodzenia i wytrwałości.

Jak po Pepti ją zatkało to lekarka powinna polecić wrócić do normalnego mleka albo mleka HA i spróbować Debridat. U nas było to samo, dosłownie jakbym czytała o córce, później na moim mleku było OK a na MM porażka, po Pepti ją zatkało na 3 dni więc wróciliśmy do HiPP po którym w końcu poszła kupa najpierw twarda a później zielona piana, mus a na końcu woda ale po HiPP nim były dzikie wrzaski, więc lekarka zaproponowała HiPP HA i Debridat, przez półtora msc dostawała mleko HA, teraz przeszliśmy na zwykłe MM HiPP BIO Combiotik i jest w porządku z tym, że Debridat dalej dostaje, jak się skończyła ważność to przez parę dni nie dostawała i było ok a później z dnia na dzień coraz gorzej (to było po 4 tygodniach), aż doszliśmy do dni pełnych wrzasku. Spróbuj może najpierw jakiegoś mleka HA (Nan raczej odradzam bo wiele dzieci zapiera) i jeśli to nie pomoże to poproś lekarkę o przepisanie Debridatu. Na mlekach hydrolizowanych, częściowohydrolizowanych (HA) i preparatach mlekozastępczych (nutramigen) kupa zielona to nic nadzwyczajnego, rzadsza niż na zwykłym MM to też norma, śmierdząca to też norma ale nie powinna być wodnista.

Gość gość
Ja miałam to samo, lekarz za pieniądze stwierdziła, że to alergia na białko i dała mi produkt Nutramigen. Dziecko było wiecznie głodne, płakało, wymiotowało nawet już przez nos. Położna poleciła mi mleko Hipp Comfort Combiotik. Jest jak do tej pory najlepszym mlekiem. Je go od 2 miesięcy i jest lepiej niż było. Uczulenia dalej ma, ale już nie tak duże, ulewa, ale już znacznie mniej. Ładnie przybiera na wadze i już nie płacze z byle powodu.