Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POLARISA

czy już wykonać test

Polecane posty

Gość POLARISA

mam nieregularne cykle , ostatnie 2cykle miałam 32d , dziś jest 33dc a okresu brak (pobolewa mnie od czasu do czasu podbrzusze ,"leje się" ze mnie biała,raczej rzadka wydzielina-jak nigdy przed teorytycznym okresem) . Objawy wskazujące na owulacje zaobserwowałam między 17(skok temp.) a 20dc (ostatni pozytywny test owu). Robiłam test (czułość 10ml.) w 28dc-negatywny. Temperatura nadal 37,0-37,1. Myślicie ,że mam odpuścić czy zrobić test ??

Gość gość
to zależy ile masz kasy na testy;) ja też testowałam się jak szalona po każdym dniu spóźniającej się miesiączki, aż się w końcu wkurzyłam i stwierdziłam że to bez sensu... no i któregoś dnia obudziłam się z myślą że to już dwa tygodnie się spóźnia, więc zrobię ten test i niespodzianka pozytywny:)

Gość POLARISA
w sumie u mnie też byłaby niespodzianka , pomimo,że się staramy :) nie wierzę już ,że zajdę kiedykolwiek w ciążę , nadzieja mnie opuszcza(opuściła??) :( staramy się 4 lata,po drodze operacja-mam jeden jajnik tylko, jedno poronienie-puste jajo płodowe, i dużżżooo innych "ciekawych" historii . Nie wiem czy porywać się z następnym testem(czy poprzedni nie był wykonany za wcześnie?)

Gość POLARISA
hmmm. nikt nie doradzi?? Myślicie ,że poprzedni test w 28cd był za wcześnie wykonany ??

Gość POLARISA
Goraca Zuzia nie ZABEZPIECZAM się na podstawie "kalendarzyka" :) na podstawie obserwacji , pomiarów temp. i dni cyklu staram się trafić w dni płodne ... co w tym takiego "Rany Boskie" ???

Gość aguuuuuu
musisz zrobic beta hcg, wynik 100% pewny, ok 28 zł

Gość gość
przy tak długich cyklach test wykonany w 28 dc jest zdecydowanie za wcześnie zrobiony. Poczekaj cierpliwie do @ a nawet kilka dni dłużej.

Gość POLARISA
no właśnie takiej rady mi trzeba było :) w poprzedniej "nie udanej" ciąży zrobiłam test w dniu teorytycznie spodziewanej miesiączki ( poprzedzające cykle miały 28-30d więc w sumie bez przekonania zrobiłam test w 30d i pozytywny) po poronieniu cykle miałam 30-32d , dwa ostatnie 32d i tak się zastanawiam , czy się nie wygłupiłam z tym testem w 28d . Na betę dopiero w poniedziałek mogę najwcześniej iść a test mam w domu.

Gość gość
Zrób ten test jutro rano. Ja też tak miałam w ciąży. W 27 dniu cyklu wyszedł negatywny a w 33 już pozytywny.

Gość POLARISA
chyba tak właśnie zrobię...jutro 34dc , czyli 6 dni po poprzednim teście i dam znać,jak wyszedł :) no chyba ,że dostane @ gdybym była w ciąży to byłby chyba szok :)

Gość POLARISA
no i mam SZOK !!!! Jest , JEST druga kreska :) blada ale jest-test czułości 25ml. z drugiego"sikania",w poniedziałek na betę , oby TYM RAZEM się udało i szczęśliwie zakończyło :)

Gość gość
Powodzenia!!! I gratuluję :)

Gość POLARISA
No serio , aż boję się cieszyć :( czy jest tu ktoś z konfliktem serologicznym ??? bo nie wiem jak szybko mam się umawiać do lekarza-po poronieniu podano mi przeciwciała w związku z konfliktem i nie wiem teraz czy mam pędzić już natychmiast do lekarza żeby zbadać ich poziom czy na spokojnie :(

Gość gość
To ja z 18:58 :) Tak się składa że ja mam konflikt.Jak najszybciej idź do lekarza.

Gość gość
na Twoim miejscu zrobilabym badania, lekarz byc moze ciazy nie zobaczy ale chociaz dowiesz sie co z tymi przeciwcialami, Gratuluje tylko nie dziekuj :) trzymam kciuki zeby bylo dobrze