Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

To moj jadłospis

Polecane posty

Gość gość

Praktycznie codziennie odzywiam sie tak samo:/ Czy taki jadłospis mozna uznac za zdrowy?? Czy to totalna katastrofa zywieniowa?? 1. 2,5 kromki z dzemem, wedliną, serem żółtym i pomidorem (na każda kromkę łyzka oleju słonecznikowego zamiast masła), 2. 60pistacji, 3. serek wiejski ze szczypiorkiem, 4. jogurt naturalny z 2 bananami, 5 mix salat z pomidorem i łyżką oleju słonecznikowego + kotlet z kurczaka zapiekany pieczarkami i serem żółtym, 6. 2 kromki z wędliną, pomidorem i szczypiorkiem, 7. Sałatka z marchewki i jabłka. Codziennie pije też 2 szklanki soku owocowego bez cukru, 3 szklanki pokrzywy, 3 zielone herbaty i jedna kawę.

Gość nammmna
7 razy dziennie? to o ktorej zaczynasz sniadanie a o ktorej jesz kolacje?

Gość gość
Sniadanie jem między 7 a 8 rano, kolację przed 21.

Gość garnuszek
ser żółty :/

Gość alehecaaaaa
katastrofa to jest u mnie ja dzis zjadlam ( miaalm miec diete) rano 6 kromek chleba z niskim indeksem glikemicznym, z szynka w tym 2 byly z dzemem kawalek arbuza, napoleon kisiel slodka chwila, serek danio jagodowy , potem zupka goracy kubek i dalej jestem glodna

Gość nammmna
menu masz oki , ale nie za pozno kolacja? o ktorej idziesz spac?

Gość nammmna
alehecaaaa no grubo :);):)

Gość gość
Wiem, ze nie powinnam jeść przed spaniem, ale jak bede glodna to nie zasnę:/ Sałatke jem godzine przed spaniem. W dodatku musze jesc co dwie godziny bo inaczej jestem strasznie głodna:( Czy moja diete mozna uznac za niskokaloryczną czy zdrową?

Gość martia6767
mysle ze zdrowo :) bo to co napisala? . alehecaaa to juz niezdrowo raczej ;P

Gość gość
A czy ktos na oko moz okreslic ile taki jadłospis ma kalorii???

Gość gość
kalorie mozesz obliczyc na stronie ile wazy

Gość gość
1600 to minimum. same sniadanie ze 450, pistacje kolo 200 jesli nie wiecej, 2 banany 200, twarozek ze 150, obiad pewnie kolo 400 jak nie wiecej, potem kanapki min 200 i ta salatka to z 60.

Gość gość
60 pistacji? to ja mam na 4 dni

Gość gość
Ok obliczyłam, wyszło ponad 2000 kalorii:D Kurcze ja zawsze myslałam, ze olej (taki tłoczony na zimno, zdrowy) ma ... 0 kalorii, jakże sie zdziwilam, gdy okazało sie, ze jedna łyżka ma 88, a spozywam codziennie 4 taki łyzki:D

Gość gość
ale jest to zdrowy tluszcz ja bylam na diecie z niskim indeksem to jadlam ok 1800-2000 kcal dziennei i schudlam na na niej 15 kg z 70 kg na 55 kg ( wzrost 170) w 2,5 miesiaca do tej pory nie mam jojo , bylo to ok 5 lat temu wiec kalorie sie nie licza zawsze w moim przypadku zadzialal indeks glikemiczny , dokladnie byla to dieta sb

Gość gość
tez jadlam pistacje ok 30 szt na 1 posilek ale nie codziennie

Gość gość
Ale mi to nie przeszkadza w ogole, ja chce sie zdrowo odzywiac, nie patrze na kalorie. Dzisiej tylko ze zwykłej ciekawości chciałam obliczyć bo wydawało mi się, ze będzie maks 1500. Swoja droga uwazam, ze diety typu dukan czy sb sa najlepsze:)

Gość kartiuszkaa
a moim zdaniem sb okey a dukan to pomylka wielka , bylam na obu

bez obrazy ale takie odzywianie moze i zdrowe , ale na pewno nie by schudnac. i po co az tyle chleba?? wedlina, ser?? nie za duzo tego dobrego?:) Sama nie wiem, ja na pewno bym utyla jak nic. a 60 pistacji to juz w ogole. no ale moja chuda kolezanka je jeszcze wiecej, wiec jak nie masz problemów z nadwaga mozesz tak jesc

Gość gość
i znowu tu przyszla i znowu swoje madrosci pisze , ,,,,,,,,,,,,,

Gość gość
ja jem pol chleba codziennie i nie tyje wiec po co takie gadki po co tyle chleba ja np lubie chleb i jem

Gość gość
Hej, ja nie chce schudnąć, nawet mogłabym troche przytyć. Obliczyłam przed chwilą na jednej stronie, że potrzebuje przyjmowac dziennie 2220kalorii, żeby tygodniowo przybierać na wadze 0,5 kg. Do tej pory za przeproszeniem obżerałam sie jak prosie, codziennie słodycze, mase pustych wegli, ziemniaki itp.itd. Nie dawało to efektów wiec postanowiłam zmienic jadłospis. Mam tylko nadzieje, ze nie schudne na takiej diecie:/ PS. wiecej chleba jesc nie moge bo mam problemy trawienne:/

Gość gość
ja tez bym chciala przytyc ( oby tylko nie poszly kg w brzuch ) ale nie wiem co jesc itp

temat jest publiczny, autorka prosila o opinie, proste skoro nie chcesz chudnac, w takim razie dieta jest super Wszystko zbilansowane

Gość gość
Chyba musze cos zmienić w tej diecie. Dziś sie zwazyłam i schudłam 2kg w tydzień zamiast 0,5kg przybrac:( Wszystko na marne:(

Gość gość
ja tez schudlam a chcialam przytyc a jem duzo i to na co mam ochote wiec nie rozumiem tego