Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Trądzik i zaczerwieniona twarz

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jestem chłopakiem mam 17 lat:) . Od ponad dwóch lat zmagam się z trądzikiem. W lipcu ubiegłego roku poszedłem do dermatologa i przepisał mi Locacid. Smarowałem się nim codziennie wieczorem. na wizycie kontrolnej powiedziałem mu że moja twarz strasznie się czerwieni i jest podrażniona, ale on powiedział że tak ma być więc stosowałem dalej. Od grudnia twarz zostałą podrażniona do tego stopnia że przy wyjsciu na zimne powietrze lub ciepłego pomieszczenia robiłem się czerwony i miałem uczucie gorąca ale on nadal twierdził że mam 17 lat więc żony jeszcze nie szukam więc nie powinno mi to przeszkadzać. Poszedłem do następnego dermatologa. Doktór przepisała mi antybiotyk w tabletkach tetralysal 300mg potem 150mg. Stosowałem przez 6 miesięcy plus różne żele epiduo duac davercin itp. Podczas stosowania tego antybiotyku było już dużo lepiej ale nadal miałem czerwoną skórę bez przerwy. Gdy dermatolog zmniejszyła dawke do 150mg już po 2 tyg. stosowania trądzik powrócił. Czy ktoś miał z was podobny problem? Chodzi mi przede wszystkim o to jak poradzić sobie z zaczerwienieniem bo jest to strasznie krępujące i gólnie odechciewa się przebywaćw towarzystwie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować