Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam na kilkunastu rozmowach o pracę nigdzie mnie nie przyjęli

Polecane posty

Gość gość

Byłam w - PZU - Eurobanku - Credit Agricole - Santander - BZ WBK - Alior - TPSA (Orange) - Netia - Plus gsm - Orange - Play - T mobile - Kaufland - Real - Media Markt - Saturn - OBI - Leroy Merlin - E Leclerc - Coca Cola - PepsiCo - FritoLay - E Wedel - Zara - H&M - House - Cropp - Reserved - New Yorker - Atlantic - Triumph - Apple - Sony - Intimissimmi - Calzedonia wyslalam rowniez CV do dziesiątek innych firm i nawet na kasjerke czy magazynierke do Lidla mnie nie chcą :(

Gość gość
w firmach, które wymieniałas przyjmuja tylko po znajomości. W firmach, których nie wymieniłaś - też :classic_cool:

Gość gość
jakie masz wyksztalcenie moja droga kolezanko, jakie studia, wiek, jakie doswiadczenie.

Gość OnaTakaaJednaa
Mam ten sam problem, już się zorientowałam że tylko znajomości są ważne, nic innego

Gość gość
Moje CV wyglada tak: Imie i naziwsko Adres Telefon wiek 23 xx wykształcenie Technikum Ochrony Środowiska (mam mature) xx doświadczenie zawodowie Telemarketerka ankieterka uliczna praca w hurtowni farmaceutycznej (6miesiecy)

Gość gość
z takim CV to mozesz isc na budowe jako dama do towarzystwa :classic_cool: podejrzewam, ze brak znajomosci językow obcych, brak jakichkolwiek kursów, obsluga kompa na poziomie dziecka lat 8 czyli facebook, poczta,forum i google :D

Gość gość
w polsce nie mozna pracowac bo placa grosze dlatego jedyne wyjscie to wyjechac do USA

Gość gość
w USA tez bieda, trzeba miec sile przebicia przecietny polaczek nie ma szans

Gość gość
tez tak mam nigdzie mnie nie chcą

Gość gość
ja od 5 lat szukam pracy

Gość gość
Teraz są tak wyśrubowane wymagania, że z takim CV dziwne, że zaprosili Cię na rozmowę... A ja byłam na kilkunastu rozmowach o pracę, nigdzie nie proponowali normalnej pensji.

Gość smoku45
Może Leroy Merlin? Tam podobno łatwo się dostac. W celu przygotowania na rozmowę poczytaj forum pracowników gowork.pl/opinie_czytaj,10266 poradzisz sobie!

Gość gość
Nie chodzi o CV, ja mam podobne (9 miesięcy lącznie doświadczenia w obsludze klienta), język wpisuje jedynie angielski (2 pozostałe zaniedbalam), na kompie specjalistycznych programow nie obsługuję (jedynie bazy danych, ale to chyba norma) byłam chyba w wakacje na jakichś 4 rozmowach rozmowach i to ja rezygnowałam (bo wybrałam praktyki, studiuję). To nie jest duzo, ale zawsze coś i da się jak się chce.

Gość gość
Masakra. o.O Nawet w netii cie nie wzieli? SLyszalam, ze sa bardzo otwarci na nowych pracownikow. W necie tez ludzie wypisuja, ze maja tam niezly przerob sily roboczej.:D

Gość gość
Bzdura ktoś tutaj napisał, że z takim CV to ona może iść tylko na budowę. Ją przynajmniej na te rozmowy zapraszają, i to na tyle. Ja mam dużo wyższe i róznorodne wykształcenie i duże zawodowe doświadczenie i nikt mnie na rozmowę nie zaprosił. Ktoś z mniejszym wykształceniem ma wieksze szanse niż ten z większym, taka prawda. A chcę tylko zmienić pracę i szukałam nawet dużo poniżej kwalifikacji. Nie ma szans.

Gość gość
Mam studia wyższe Dwa języki, prawo jazdy itd 10 lat doświadczenie w pracy organizacyjno biurowej programy fakturowanie itd od dwóch lat szukam pracy

Gość gość
A na posadki gminne choć ogłaszają nabór i ble ble już od dawna jest załatwione kto będzie pracował ale ze muszą zrobić jak z literą prawa konkurs kandydatów to niestety: (

Gość abstraktyk
Ja dostalem tylko jedno zaaproszenie i od razu mnie przyjeli. Ale nie w Polsce. Nawet nie probowalem, bo nie mam zadnych znajomosci.

Gość gość
musisz jakoś niekorzystnie wypadać na tych rozmowach skoro za każdym razem pozostaje to bez odzewu. Znajomości nie mają tu nic do rzeczy bo w firmach jakie tutaj autorka wymienia pracują setki tys.ludzi więc wątpliwe że na kązdy wakat trzeba kogs tam znać by sie wbić - zwłaszcza że nie płaci sie tutaj jakiś horrendalnych pensji ( praca z niskimi zarobkami nie jest nigdy załątwiana po znajomosci).Znajomości to trzeba mieć gdy ktoś chce sie wbić na jakaś ciepłą posadkę w budżetówce itp. Zacznij od najprostszych robót nawet za minimalną krajową,nabierzesz doświadczenia i to zaprocentuje.

Gość gość
w USA tez bieda, trzeba miec sile przebicia przecietny polaczek nie ma szans pierwsze zdanie bzdura,drugie prawda.Medialna propaganda typu że na zachodzie jest gorzej jak było to pic na wodę, jakby nie patrzeć nawet teraz tam jest lepiej jak tutaj,pomimo faktu że choćby w anglii ceny mieszkań wzrosły i opłaty,rachunki... ale bez przesady,nadal warto tam jechac bo tam za minimalna krajową żyjesz godnie, a pracy sezonowej czy magazynowej to tam nadal nie brakuje. Warunek - znajomosć jezyka.

Gość gość
goowno prawda ze trzeba miec znajomosci,po prostu jestescie tepi i nie potraficie dobrze wypasc na rozmowie, przeciez byle kogo nie przyjma tylko dlatego ze sie laskawie pojawil,troche wyobrazni🖐️

Gość gość
Bzdura. Ja mam dużo wyższe wykształcenie niż autorka i spore doświadczenie zawodowe. Próbuje szukać nowej pracy, ale nikt nawet nie zaprasza na rozmowy. Czy się szuka zgodnie z wykształceniem i umiejętnościami czy poniżej ich. Autorka i tak ma dobrze, że Ją zapraszali, powinna się cieszyć. W wielu firmach część aplikacji ląduje w koszu nawet bez spojrzenia na nie. A w te znajomości nie bardzo chciałam uwierzyć, dopóki nie zauważyłam, że wszyscy znajomi znaleźli pracę, bo ktoś im pomógł lub polecił.