Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki makijaż na wesele

Polecane posty

Gość gość

Witam, ten temat jest głównie skierowany do dziewczyn;) niedługo wybieram się na wesele, zakładam czarną krótką sukienkę bez ramiączek, czarne szpilki i do tego złote dodatki. Zastanawiam się jaki zrobić do tego makijaż oraz na jaki kolor pomalować paznokcie. Jeśli pomaluję np. oczy w kolorze złotym i czarnym to jak sądzicie jaki do tego kolor ust i paznokci?;) Dodam, że jestem niebieskooką brunetką. Liczę na różne propozycje, z góry dziękuje;)

Gość gość
Hmm...wiesz to zależy od całości makijażu. Używasz różu? masz ciemną karnacje? jak wyglądają Twoje brwi? masz zamiar użyć pomadki czy zostawić je naturalne? Przy takich dodatkach i oczach chyba pokombinowałabym z jakimś złotym, ciepłym brązem plus może akcent granatu by ładnie zwrócić uwagę na oko. Ten akcent to może być np. odrobina na środku powieki, albo na dolnej powiece do 1/2 granat, a 1/4 ten ciemny brąz. Cieniowanie na V.

Gość gość
Tak używam różu, a jeśli chodzi o pomadkę to jak już to jakas matowa, bo nie lubię błyszczyków, może coś typu koloru nude.. Myślę, że zrobię makijaż coś w stylu takim jak proponujesz.;) Tylko jaki kolor paznokci Twoim zdaniem by wtedy pasowały?

Gość gość
a jeśli jeszcze chodzi o karnacje, to mam bardziej ciemną, w miarę opaloną ale nie taka solara ;p

Gość gość
Hmmm pewnie też jakiś nude i do tego granatowy akcent, może taki odwrócony fench, czyli nude i chabrowa końcówka? albo ogólnie chabrowy kolor na całych. Są nawet jakieś z ciekawymi wykończeniami, piaskowe itp.

Gość gość
Całkiem ciekawy pomysł z odwróconym frenchem, dzięki za pomoc;)