Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zrosty macicy a kolejna ciąża

Polecane posty

Gość gość

miałam 2 razy łyżeczkowaną macice z powodu poronienia i jeden raz po porodzie, teraz jestem w 7 tyg kolejnej ciązy, mam zrosty po tych wcześniejszych zabiegach, czy jest szansa na donoszenie tej ciąży, i czy gdyby udało się zarodkowi zagniedzić to jest szansa na prawidłowy rozwój płodu w dalszej ciąży, proszę o odpowiedz

Gość gość
jak jesteś w 7 tyg. to zarodek juz się zagniezdził, a jeśli chodzi o zrosty, to szanse na donoszenie ciąży masz- nie z takimi problemami kobiety rodzą donoszone dzieciaczki

Gość gość
ja wiem jednak boje się poronienia w póznieszym etapie bo czytałam że nawet jak się zagniezdzi to przy zrostach płód może nie mieć miejsca lub dobrych warunków do rozwoju i nie chciałą bym potem poronić w 16 lub osiemnastym tyg, tego się obawiam

Gość gość
ale jakiej odpowiedzi oczekujesz? tutaj nie ma wróżek i nikt nie powie Ci co będzie za 9 czy 10 tygodni uważam, że masz bardzo duże szanse na donoszenie zdrowego dziecka ja zaszłam w trzecią ciążę 10 miesięcy po drugim cięciu cesarskim i bez najmniejszego problemu donosiłam ciążę i w terminie urodziłam zdrowe dziecko

Gość gość
może ktoś miał podobie a udało się donosić, nie ukrywam że oczekuje słów otuchy

Gość gość
ale teraz musisz być dobrej myśli;) nie pozostało Ci nic innego :) na pewno wszystko będzie ok, bo jak ktoś już napisał: nie z takimi problemami kobiety rodziły zdrowe dzieci w terminie;) będzie dobrze :)

Gość gość
ja wiem staram się być dobrej myśli, chciała bym jednak wiedzieć jakie jest ryzyko poronienia w drugim trymestrze przy zrostach, a jakie szanse donoszenia,