Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin4x2D

jak przetrwać okres w szkole pierwszy okres w życiu w szkole

Polecane posty

Gość Marcin4x2D

mam 11 lat i dostałam już okres, boje sie byc wysmiana, z rodzicami o tym nie pogadam , wstyd mi że już dostalam okres, bo moje kumpelki nie majątego jeszcze!! najgorsze,że mamy wf basen i wtedy sie musze wymigac skad wezme usprawiedliwienie ?

Gość gość
Powiedz mamie.A okres to normalna rzecz i tylko głupcy się z tego śmieją.

Gość hermionaona
Idziesz do nauczycielki wfu i mówisz, że jesteś niedysponowana. Zrozumie

Gość gość
Powinnaś powiedzieć mamie. Okres to całkowicie normalna sprawa. Teraz to dla ciebie nowe i krępujące, ale kiedyś tak nie będzie - będziesz o tym mówiła swobodnie lekarzowi czy chłopakowi. Dla twojej mamy to już jest od dawna naturalna rzecz. Nie ma się czego wstydzić. Ja też dostałam okres będąc w twoim wieku, powiedziałam mamie i bardzo mi to pomogło, że ona wiedziała - pisała mi zwolnienia na wf. Twoja mama może też ci napisze, jak będzie wiedziała, jaka jest sytuacja. Co do basenu, może spróbujesz używać tamponów? Wtedy można pływać. Co prawda na początku możesz mieć problem z założeniem (ja będąc niewiele starsza od ciebie nie mogłam go włożyć, udało mi się dopiero kilka lat później jak spróbowałam ponownie), ale może tobie się uda. Tampony są bardzo wygodne, zwłaszcza jak masz wf czy basen, dlatego polecam. :)