Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od ktorego tygodnia miesiaca ciazy zaczelyscie kompeltowac wyprawke

Polecane posty

Gość gość

Kiedy zaczelyscie zakupy dla waszych malenstw, koedy kupilyscie pierwsza rzecz dla dzieciaczka? Ja jestem na poczatku 4 miesiaca i mysle zeby zaczac zakupy tak w ok 7 bo boje sie wczesniej ze cos sie stanie itp ( jestem po poronieniu, sasiadka np stracila dziecko w 6 mcu). Choc teraz jest tyle super ofert np wozek tak jak mi sie podoba w stanie idealnym uzywany 300 zl zamiast 1300. Ubranka w promocjach ze mozna za pol ceny kupic dobre bawelniane to wszystko kusi. A jak bylo u was?

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja w pierwszej ciąży robiłam zakupy od 7 m-ca, raz że czasu jakoś wcześniej nie było a po drugie nie docierało do mnie, że już czas, czas leciał jak szalony. Wózek i łóżeczko miałam wybrane, ale rodzice kupili jak urodziłam. W drugiej ciąży pierwszy dresik i grzechotkę kupiłam w 4 m-cu, po wizycie u lekarza zaszłam do dużego sklepu i tak mi się spodobało ubranko, że musiałam kupić ;-) a później okazało się, że ciąża zagrożona i muszę leżeć plackiem i że prawdopodobnie urodzę dużo wcześniej. Nie czekałam - w 5-6 m-cu kompletowałam wszystko a na początku 7 miałam już poprane i poprasowane. Wózek wybrałam wcześniej, odebraliśmy kilka dni przed porodem. Dobrze, że zaczęłam wcześniej kupować, bo później już leżałam w szpitalu, albo w domu na płasko, nie bardzo miałabym jak wybierać ubranka. No i urodziłam wcześniej. Większość rzeczy kupowałam przez internet. Ważne też, czy ewentualnie będzie miał kto się zająć zakupami, bo jeżeli nie to proponuję przynajmniej te niezbędne rzeczy zgromadzić wcześniej. Później można dokupić nawet po porodzie. U mnie mąż sam nalegał, żebym przygotowała, bo on się nie zna i nie będzie takich zakupów robił.

Gość gość
promocje się ciągle pojawiają nowe choć wiadomo kusi:P rzeczy kupowałam po 30 tyg i z wszystkim zdążyłam. A wózek zamówiłam już po porodzie przyjechał jak wróciłyśmy ze szpitala/

Gość gość
ja zaczęłam w 5-6 miesiącu, zaraz po poznaniu płci, ale to nie był szał po sklepach tylko ubranko jedno na tydzień. później coraz więcej i 7-8 to już trzeba było pomyśleć nad łóżeczkiem, wózkiem itp. możesz wstrzymać się do 6 miesiąca, ale w między czasie mieć upatrzone rzeczy dla dziecka. ja już wcześniej oglądałam w necie różne rzeczy.

Gość gość
Ja jestem w 8 miesiącu i mam już prawie wszystko. Ubranka dostałam, łóżeczko dostałam w prezencie, wózek kupiliśmy niedawno.

Gość temat to kiepskie prowo
w 8 m-cu zaczelam się zajmować wyprawką