Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podwiązanie jajników

Polecane posty

Gość gość

Czy jak to się tam nazywa. Czy ten zabieg jest legalny? Jakie warunki trzeba spełnić, żeby go wykonali?

Trzeba tego chcieć i znaleźć lekarza , który chce to zrobić. Ale to chyba nie temat na erotyczny.

nie jest legalny w Polsce ale 50 km od Szczecina polski ginekolog robi zabiegi przeciecia jajowodów za 2000 zł :P

50km po Niemieckiej stronie tam jest to zabieg legalny

zabieg laparoskopowy i rzeczywiscie nieodwracalna:)

Gość gość
A nie lepiej Mirene na 5 lat założyć ? Skuteczność porownywalna do sterylizacji, a gdybyś zmieniła zdanie co do dzieci,po jej usunięciu płodność wraca w następnym cyklu.

"latwiej" (teoretycznie) wyslac faceta na zabieg podwiazania. tanszy i w znieczuleniu miejscowym i przede wszystkim odwracalny..... apropo, czy kobieta po takim zabiegu nie musi do konca zycia przyjmowac lekow hormonalnych?

tylko że ponoć u faceta po paru latach nasieniowody mogą się z powrotem udrożnić a co do podwiązania jajników to lepiej się nad tym zastanawiać jak się ma 2-3 dzieci.

wazektomia jest odwracalna, ale w małym procencie, tylko przy korzystnych warunkach. A kosztuje strasznie dużo pieniędzy, choć nie wiem, po co robić wazektomię a potem ją odwracać. Głupota.

Gość Doświadczony przez życie
Podobno przecięcie nasieniowodów zostało zalegalizowane i jest wykonywane w Polsce. Więc może zakorkowanie jajników też?

Gość gość
Widze jakie tłumoki tu siedza! Jajowody sie podwiazuje nie jajniki.

Pleiades -> dlatego właśnie taki zabieg lepiej wykonać jak już się ma tą 2-3 dzieciaków ;]

Levviatan no dokładnie. W Wieku 20 lat to ryzykowne, bo zawsze może się odwidzieć :P PIS wejdzie do władzy to się postara, żeby nie było to legalne. Na razie wazektomia jest legalna bo jest odwracalna (teoretycznie). Kosztuje ok 2000 zł i jest w Polsce robiona.

Gość gość
na coś takiego decydują się bezmózgowcy z zerowymi uczuciami wyższymi, albo damskie i męskie kurrwy, by nie mieć problemów z zapłodnieniem, ciążą i dalszym kłopotem z tego tytułu: wychowywanie dzieci lub alimenty

gość nie chrzań głupot, jak ktoś ma już dzieci, to jest to dobra alternatywa, nie sztuka narobić 5-tkę dzieci, to właśnie oznacza myślenie a nie brak mózgu. Byłabym ostrożniejsza z wyzywaniem kogoś od k***w itp. Czasem jest tak, że potencjalna ciąża, jest zabroniona przez lekarza, bo zagraża zdrowiu kobiety i wtedy zamiast antykoncepcji lepiej poddać się takiemu zabiegowi. Zresztą patrząc na to ile potem jest tragedii, gdzie dzieci są mordowane przez rodziców, to chyba lepiej aby takie osoby nie miały możliwości rozmnażania się.

jesli mam wiecej niz dwoje i nie mam mozliwosci stosowac innej antykoncepcji to podwiazanie jest naprawde fajną sprawą 🖐️

Gość gość
cyt. Zresztą patrząc na to ile potem jest tragedii, gdzie dzieci są mordowane przez rodziców, to chyba lepiej aby takie osoby nie miały możliwości rozmnażania się. UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Do seksoholiczki: może za ostro z tym bezmózgowiem, zatem prostuję: brak uczuć macierzyńskich lub ojcowskich. To nie lepiej dać upust energii seksualnej poprzez masturbację?

Gość jestem seksohooliczką
Mamusia mówi, że ja nie rosnę i nowej sukienki nie chce mi dać A ja już rosnę czterdziestą wiosnę i pod staniczkiem dobrze mi znać. Miałam kochanka ulubionego, który przynosił mi róży ukochany kwiat Raz w łóżku leżę już rozebrana, on chwycił mocno za me kolana I szepnął w ucho ach kocham Cię, i tak zasnęłam w jego objęciach , a kiedy skończył nie mam pojęcia, bo wtedy nie bolało nic. A gdy minęło dziewięć miesięcy, mały bękarcik przyszedł na świat. Takiej miłości nie chcę znać więcej, bo taką miłość niech trafi szlag.

Gość gość
jajowodow jak juz, nie jajnikow :D

gość owszem masz trochę racji. Jednak są rózne aspekty takiej decyzji. Jezeli nie mogę mieć dzieci ze względów zdrowotnych, to czemu mam się masturbować do końca życia, skoro mogę się poddać takiemu zabiegowi i mieć udane pożycie?

Gość gość
A co się dzieje z jajeczkiem podczas owulacji? Przecież uwolnione z jajnika musi wydostać się na zewnątrz do nasieniowodu i macicy. Jeśli się nie wydostanie, to obumrze w jajowodzie i spowoduje stan zapalny jajowodu i okolic. Analogią jest obumarcie płodu w macicy i w porę nie wykonanie czyszczenia macicy/skrobanki, co wreszcie daje śmierć całego organizmu. Zatem takie podwiązanie ma 2 końce: bezpłodność i bezpieczny seks i drugi koniec: stan zapalny i śmierć.!! Może jakiś ginekolog zajmie głos i poprawi moje rozumowanie?.

:D:D:D totalnie mnie rozwaliła powyższa mONdrość:classic_cool:

Podwiązanie jajowodów ze względów zdrowotnych jest wykonywane w Polsce, ale autorce chyba nie o to chodziło.