Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

padłam dzisiaj w przedszkolu ze smiechu

Polecane posty

Gość gość

uwaga, mama do swojej córki-"Hiacynto, przyjdę po ciebie po obiadku" HIACYNTA, o losie, czy te durne matki nie wiedza ze robią klrzywdę dziecku takim kosmicznym imieniem???

Gość gość
Durne to są matki śmiejące się z imion innych. To jest dno intelektualne, co prezentujesz. Zapewne czujesz się lepsza mając Amelię/Zuzię/Oliwię lub Maję. Jak się nie ma czym zabłysnąć to tak to się kończy.

Gość gość
i to jest właśnie dowód na to, że to RODZICE są winni temu, że dzieci śmieją się z imion, inności itp.:O jesteś żałosna:O

Gość gość
bardzo nietaktowne jest wyśmiewanie się z imion innych dzieci!!!! Jak dla mnie post jak najbardziej nie na miejscu !!!!

Gość gość
Hiacynta? o f**k:D jak to zdrobnić? wspolczuje małej ze ma głupią matke straszne imię

Gość violkaxfasolka
ale to nie dzieci smialy sie z imienie tej dziewczynki tylko ta durna mamuska ktora zalozyla temat:)

Gość gość
hahahaha, mnie sie kojarzy z takim angielskim serialem, chyba "Co ludzie powiedzą":D Hiacyntooooooo:D

Gość gość
A twoje jak ma na imię Dżesika czy może Brajenek. Ładne i nie typowe imię, bynajmniej dziecko się wyróżnia i nie nosi tego samego imienia co kupa innych dzieci.

Gość gość
tez bym sie uśmiala, no na litosc boską, jak mozna nazywac tak dziecko?

Gość gość
chyba nie zrozumiałaś - dzieci, nie wiedzą jakie imię może być śmieszne, bo dla dziecka imię Hildegarda jest takie samo jak Piotrek (każdy ma przecież jakieś imię), ale w momencie, gdy słyszą jak rodzice naśmiewają się z pewnych imion czy krytykują czyjś wygląd - tak samo zaczynają uważać pewne imiona czy wygląd innych za gorszy

Gość gość
Jasne, Dzesika, musialabym chyba zwariowac zeby z dziecka zrobic dziwioląga typu Hiacynta cz jakas Dzesika

Gość gość
wstydź się Mamo ! Potem dziwic się, ze dzieciaki się wyśmiewają z innych skoro rodzice taki przykład dają :o dziś padłaś na usłyszane imię a jutro może, padniesz jak grubsze dziecko zobaczysz... :O

Gość gość
dla dzieci kazde imie jest normalne, to rodzice doprowadzaja do tego ze dzieci smieja sie z innych, mozesz autorko napisac jak twoje dziecko ma na imie?????????

Gość gość
nie mow, ze dzieci nie wiedza, w grupie mojego dziecka jest Kosma-dla mnie imię fajne i OK, ale dzieci nie dają mu zycć od pierwszego dnia w zerowce, przezywaja, smieją się.

Gość gość
Ja mam Klaudiusza, a moja koleżanka, z którą chodziłam na spacery i place zabaw jak nasze dzieci były małe- córkę Fryderykę. Każdy ich znał - bo imiona nie powtarzalne - sprawa każdego jak nazywa dziecko...i pozostałym nic do tego...

Gość gość
popieram wypowiedź, że to rodzice nadają wydźwięk negatywny imienia gdy wyśmiewają się, ironizują... Hiacynta to dla dzieci takie samo imię jak Anna ale przez takie jak Ty nabiera znaczenie śmieszności... :O

Gość gość
no i z tego Kosmy smiały sie dzieci takich matek jak autorka

Gość gość
to że leczycie kompeksy nadają dzieciom te NIEPOWTARZALNE imiona to wasza sprawa, dla innych te wasze imiona są po prostu pretensjonalne i śmieszne to po pierwsze, po drugie autorka nie napisala ze smiala sie z dziecka tylko raczej z sytuacji, bo faktycznie śmiesznie i nadęcie brzmi to Hiacynto.

Gość gość
a ja zgadzam sie z autorka, moze nikt z dzieci nie wysmiewa sie w wieku przedszkolnym ale problem zaczyna sie potem. Ostatnio bylam w polskim osrodku zdrowia, mieszkam za granica, na co kobieta wychodzi z gabinetu i wola Ronaldo..... idziemy......:D

Gość gość
Dobra, dobra, dzieci tez mają wyczucie do tego co jest dziwaczne i prędzej zaczną wypytywać o co chodzi ("dlaczego dziewczynka nie ma imienia?") niż zrozumieją kontekst.. A kontekst jest taki że pewnie matka najpierw siedziała na d***e przed tv, oglądając tasiemce z innego kontynentu a potem był to jej jedyny horyzont myślowy przy wyborze imienia. Współczuję dziecku. Śmiech innych może się nie podawać ale taka jest prawda że to otoczenie (a w przyszłości, nauczyciele, pracodawcy itd) ocenia imiona, a po imionach rodzinę i potencjał dziecka.

Gość gość
Polacy są tacy tolerancyjni. Dobija mnie mieszkanie w tym zaścianku. Baby są naprawdę wredne. 🖐️ Jad leje się z was, później z waszych dzieci.......

Gość gość
ja tez mieszkam za granica. Sa tu dzieci o imionach brzmiacych obco dla tubylcow i.....nikt sie z tych imion nie wysmiewa. Normalnie szok, co? Ot, kultura i "kultura" (czyt: polska zasciankowa mentalnosc)

Gość gość
moje dzieci maja zwykłe imiona, ale znam dzieci z rzadko spotykanymi imionami, ich rodzice to prawnicy, lekarze ludzie ze tak powiem z wyzszych sfer, rodzice sa zadbani, kobiety piekne, faceci przystojni wiec sorry ale jakie oni swoje kompleksy lecza niby ??? zyjemy juz w czasach gdzie ludzie emigruja i zadne imie nie powinno nikogo dziwic, a jesli dziwi to chyba zapyziałe mamuski z wioch zabitych dechami

Gość gość
"Śmiech innych może się nie podawać ale taka jest prawda że to otoczenie (a w przyszłości, nauczyciele, pracodawcy itd) ocenia imiona, a po imionach rodzinę i potencjał dziecka." Otóż to! I czy dociera do Ciebie, że gdyby wszyscy, których wymieniłaś (DOROŚLI) nie oceniali nikogo przez pryzmat imion czy wyglądu, to ludzie nie dzieliliby się na tych z głupimi imionami i tych z brzydkim wyglądem? czy nadal nie dociera to do Ciebie?:O

Gość gość
Ciekawe, czy tak oceniasz ,,potencjał'' np. niepełnosprawnego dziecka. Też jest ,,inne''. Macie mentalność jaskiniowca i przekazujecie swoje zacofane poglądy swoim cudownym pociechom. Pewnie byłoby ci miło, gdyby ktoś z twoich dzieci się wyśmiewał bo np. nie masz pieniędzy na firmową bluzkę albo ma krzywe zęby. Czy wy naprawdę jesteście tak złośliwe? Szkoda słów.

Gość gość
u mojej mamy w pracy pracuje 36 letni Roger :) jego mama kochała sie w Rogerze Moorze i stad to imie i zupełnie nikt nie wysmiewa jego imienia, wręcz przeciwnie wszystkim sie podoba. Ja nie pojmuje dlaczego ludzie tworzą jakies chore poglady ze rzadko spotykane imiona daja rodzice z patologii albo lecza swoje kompleksy, rany!!! Polskie matki sa paskudne i wychowuja zle swoje dzieci :o

Gość gość
Możesz autorko padać ze śmiechu, ale może kiedyś ty będziesz w sytuacji gdy z twoich dzieci ktoś będzie się wyśmiewał, to będziesz wtedy bardzo smutna. Nie życzę ci, ale ktoś powinien takich ludzi uświadomić, że w ich myśleniu jest coś nie tak.

Gość gość
Twój potencjał oceniam nisko skoro dla ciebie jednym zjawiskiem jest sytuacja dziecka upośledzonego a dziecka które upośledzają rodzice piętnem swojej głupoty.

Gość gość
ty naprawdę jesteś nienormalna :o

Gość gość
Roger jako imię dla dziecka bo matce podobał się aktor ("kochała się", jeszcze lepiej :D)? Do d**y z taką nazwą już na starcie i potem trzeba imię i głupią matkę tłumaczyć przez całe życie. Dziewczyno, dajesz tutaj przykład potwierdzający że naprawdę trzeba myśleć przy wyborze imienia i zdobyć się na minimum szacunku wobec tego nieszczęsnego, niewinnego noworodka.