Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

padłam dzisiaj w przedszkolu ze smiechu

Polecane posty

Gość gość
widac, ze tu same obronczynie czyli mamusie takich samych dziwolągow sie zlecialy-pewnie same macie takie dzesiczki, noemi albo inne hermenegildy

Gość gość
wy jestescie matkami?? serio?? jak wy wychowujecie swoje dzieci skoro same wysmiewacie inne z powodu imienia :O WSTYD !!! imię to powód do smiechu??? i z takich dzieci jak dziecko autorki wyrosnie mały oprawca bo go matka nauczyła ze niespotykane imie to powód do smiechu, gnebienia, oceniania ludzi po imieniu

Gość gość
U mojej corki w grupie jest Miecia i przyznam, ze tez mi sie smiac chcialo jak corka mi powiedziala o tym. Na pewno nie dalabym dziecku wyszukanego imienia zeby go nie narazac wlasnie na takie sytuacje. Dzieci potrafia byc okrutne i nie rozumiem rodzicow ktorzy nie biora tego pod uwage wybierajac imie. Inna sprawa , ze zyjemy w malo tolerancyjnym kraju ale dopoki mentalnosc nasza sie nie zmieni na pewno nie ryzykowalabym.

Gość gość
widac, ze tu same obronczynie czyli mamusie takich samych dziwolągow sie zlecialy-pewnie same macie takie dzesiczki, noemi albo inne hermenegildy*********************************************************************************************************************************** błedne myslenie!!!!!!!!!!!! moja córka ma na imie Kinga a syn Kuba, tak sa wychowane ze zadne imie ich nie dziwi i do głowy by im nie przyszło wysmiewac dziecko z powodu rzadkiego imienia. Same widziecie jak chore stereotypy tworzycie, chyba tylko w naszym kraju sa tak zawistne i zacofane matki :O

Gość gość
najlepsze jest to ze mamusie takich Hiacynt to pretensjonalne głupie babska, któe imię Ania-przykladowo, u innego dziecka, skomentuja-eee, tak zwyczajnie, nie podoba mi sie, Hiacyncika jest ładniejsze tępe strzały które swoją głupota krzywdzą wlasne dzieci

Gość gość
dziecko nie wie, że imię jest śmieszne póki nie usłyszy, że jest to śmieszne od swoich rodziców. Albo innych rówieśników, których rodzice wyśmiewają się z innych w domu. Ale wy jesteście takie mądre, że nigdy tego nie zrozumiecie, że wszystko bierze się od was.

Gość gość
Boże jak mozna oceniać dziecko przez pryzmat imienia? Co z Was za ludzie, że tak podchodzicie do innych? Chodzę z dzieckiem do piaskownicy też padają dziwne imiona, raz zdziwiłam się jak babcia do wnuczki mówi "Jagienko nie syp piaskiem". Oczywiście, że się zdziwiłam ale dlatego, że nie spotkałam się z takim imieniem, pewnie gdybym miesiąc spędziła z tym dzieckiem to imię jej wydało by mi się zupełnie normalne. Na studiach natomiast miałam 2 Andżeliki i też nikomu nie przeszkadzało, że tak mają na imię (dopiero z kafeterii dowiedziałam się, że to patologia itp). Tylko, że ja pochodzę z rodziny która nigdy nie wysmiewała się z takich rzeczy jak imiona.

Gość gość
Moja corka ma na imię Małgosia i kiedys od takiej jednej mamy na palcu zabaw usłyszalam-Małgosia,takie starodawne imie,....potem się wybitnie krzywila jak wolalam malą "Gosiu", po czym okazalo się, ze ta jej dziewczynka to uwaga - Nikol :D:D:D:D nie Nikola, mama wolala NIKOL :D:D

Gość gość
Możemy tutaj bić się na argumenty na kolejnych podstronach ale nie zmieni to jednego faktu: lepiej nadać dziecko coś z kategorii imię, niż nazwę/dźwięk który wywoła kontrowersje. Hiacynta, Hiacka, Cynia? Co to jest?? Rodzice po prostu odmówili córce normalności i imienia. Nawet gdyby mieli pomalować ją we wzorki a nie założyć ubrania, to byłoby to lepsze, bo łatwiejsze do zmiany. Ale można? Można. Widocznie wiele można gdy ktoś się bawi dzieckiem jak zabawką.

Gość gość
KTO OCENIA DZIECKO, IDIOTKO WYZEJ????piszemy o glupich matkach i ich głupich pomyslach na imiona!!!!

Gość gość
za moich czasów (37lat) rzadkoscia było imie Oliwia, mam kolezanke Anikę, ja nie wiem za moich czasów nikt by nie pomyslał nawet zeby wysmiac kogos za imie, a teraz??? koszmar, ale to wina matek bo tak teraz wychowuja a raczej hoduja swoje dzieci :o

Gość gość
rodzice odmówili normalnosci bo dali dziecku na imie Hiacynta?? ale masz mały mózdzek :D

Gość gość
"Śmiech innych może się nie podawać ale taka jest prawda że to otoczenie (a w przyszłości, nauczyciele, pracodawcy itd) ocenia imiona, a po imionach rodzinę i potencjał dziecka." A to niby co jest? I nie wyzywaj innych od idiotek gdy sama inteligencją nie błyszczysz przykładna mamo.

Gość gość
głupie to sa matki które krytykują imiona innych dzieci, sama nie trawie imion typu Jas, Stas, Franciszek, Zosia, Marysia ale to na zasadzie ze sama bym nie dała dziecku takiego imienia a nie na zasadzie bede pól dnia sie nabijac bo usłyszałam imie Hiacynta, bede sie smiac do meza z tego imienia, usłysza to moje dzieci i beda wysmiewały kazdego odmiennego człowieka, bo tak wychowacie dzieci ze skoro rzadkie imie to cos dziwnego i nienormalnego, to tak samo bedzie z czarnoskórym człowiekiem, człowiekiem z rudymi włosami itp

Gość gość
ale fałsz na tym Waszym dziale:O nie, k***a, nikogo nie śmieszy Hiacynta, bo przecież jesteśmy Europejkami i jesteśmy ponad to :O proponuję co niektórym wyjąć kije z d**y

Gość gość
w tym biednym smiesznym kraju biedota i patologia musi sobie poprawic samopoczucie, naogladali sie serialikow w tv to mysla, ze jak nazwa dziecko rodem z wenezuelskiego filmu to ich zycie sie odmieni i potem zatrzesienie takich bachorow-ostatnio slyszalam Oriana i Narina, cyganskie pomioty.

Gość gość
Ludzie jak wy się zachowujecie?!Wyzywacie się od idiotek,tępych strzal.Zero kultury wypowiedzi.

Gość gość
ja bym nie wyśmiała tylko na spokojnie wytłumaczyła swojemu dziecku, dlaczego ta dziewczynka ma tak na imię, wprowadziła mniej więcej w problematykę gorszych stron naszego społeczeństwa, tzw. serialowych mamuś. uważm, że nie powinno się przed dzieckiem chować smutnych stron naszej polskiej rzeczywistości.

Gość gość
w Anglii ludzie nadają przeróżne imiona dzieciom np takie jak nazwy pór roku czy angielski odpowiednik słowa nadzieja i nikt na to nie zwraca uwagi... czy nie mogłoby być tak i u nas... imiona to sprawa indywidualna rodziców i niech tak zostanie gdyby każdy przejmował się tym czy komuś imię się podoba czy nie to nie byłoby imion bo każde z nich znajdzie swojego przeciwnika

Gość a co mi tam to
Ale obciachowe imie,jak można tak krzywdzić dziecko ?

Pomarańczo powyżej - moim zdaniem rozsądny rodzic powstrzyma się od komentowania cudzych imion, nazwisk i rodziców :) w końcu jeśli dziecko jest bystre i tak w końcu samo zauważy kto ma tendencje do jakich imion :) Za to Ty do tego czasu najesz się o wiele mniej wstydu

Gość gość
imię straszne,okropne, pretensjonalne, takie na sile oryginalne

Gość a co mi tam to
Ty mi tu nie pisz,imie obciachowe. Krzywda dla dziecka na całe życie.

Gość gość
do -a co mi tam:: krzywda to buty za 20 zł nie rzadkie ime

Gość gość
baby sa wredne jak chole**, jaki przyklad dajecie swoim dzieciom? zeby nasmiewaly sie z innych? nikt nie chce by z jego dziecka sie nasmiewano. to jak daja na imie to ich sprawa. za 20 lat imie Hiacynta moze byc bardzo popularne a doczesne kamily, anny, kaski, tomki beda rzadziej spotykane. nie robi sie tego czego sie samemu nie chce dla swojego dziecka

Gość gość
jak dorosła kobieta matka moze wysmiac imie dziecka ? wytłumacz swoje zachowanie

Gość gość
Nie posikalas sie przypadkiem w majty z tego usmiechu?jakim zakompleksionym idiota trzeba byc zeby poprawiac sobie humor wysmiewajac imiona innych. Wracaj do garow I zrob obiad swojemu dziecku o " idealnym " imieniu.

Gość gość
Mam koleżankę Hiacyntę ,znam ją od przedszkola ,nikt nigdy się śmiał z jej imienia ,jest z bardzo porządnej rodziny bardzo znanych chirurgów ,sama jest dzisiaj znakomitą lekarką.Imię jak każde inne .