Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika121

Najlepsza antykoncepcja

Polecane posty

Gość Mika121

On- uczuluony na lateks i srodek plemnikobojczy JA: kiedys bralam tabletki i przytylam, zle sie czulam itp Stad moje pytanie, jaka bedzie najlepsza metoda antykoncepcji dla nas? Jakei badania powinnien wykonac lekarz przed przypisaniem tabletek itp. ? Czy po tabletkach moze bez obawy konczyc we mnie?

Gość gość
Spirala,krążek,plastry...to nie muszą być tabletki.l

tak z tym ze plastry sa z hormonami wiec moze nyc podobna reakcja do tabletek. spirala, raczej nie

Gość gość
Zapytaj lekarza o krążek dopochwowy. To metoda hormonalna, ale nie obciąża tak organizmu jak tabletki. 3 tygodnie nosisz w pochwie, na tydzień robisz przerwę na okres. Możesz go wyjmować w międzyczasie na nie więcej niż 3 godziny. Nuvaring - słyszałam same dobre opinie. Nie zrażaj się, że to hormony. Miałaś źle dobrane tabletki i dlatego źle się po nich czułaś. Ja też zmieniałam tabletki, bo po pierwszych plamiłam, miałam bóle głowy i brzucha, ogólnie nie czułam się fajnie. Po zmianie - rewelacja. Żadnych nieprzyjemnych objawów, a wręcz poprawiła mi się cera. Teraz jestem w ciąży, którą planowaliśmy. A po ciąży zamierzam właśnie przerzucić się na krążek dopochwowy, bo jest wygodniejszy w użytkowaniu niż tabletki i spokojniej czułabym się z krążkiem niż z plastrami, bo bałabym się, że plaster się odklei a ja nawet nie zwrócę na to uwagi.