Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska mamama

MASA SOLNA I PLESN

Polecane posty

Gość ciekawska mamama

Witam was kobietki nam pytanie czy na cieście z masy solnej może pojawic się plesn? Nam 3 tygodniowa córeczkę oraz męża który za 2 tygodnie ma urodziny. Postanowiłam więc zrobić mu wyjątkowy prezent od córeczki mianowicie odcisk stopki w masie solnej. Kupiłam w sklepie po 5 zł zegarek z którego wyjelam cały mechanizm i pozostała tylko ramka z wnęka do której napchalam masy solnej i odbilam stopke w trakcie snu małej i przyznam nie było to wcale takie łatwe :-P no ale wracając do tematu po odbiciu założyłam na odcisk szybke z zegarka ponieważ bałam się iż po wyschnieciu twarde grudki nie pozwolą na zamknięcie wraz z szybka i moje pytanie brzmi czy ta świeżo zamknięta masa może splesniec czy po prostu będzie bardzo długo schlo? Z góry dziękuje za odpowiedzi i przepraszam za błędy ale pisze z telefonu

Gość gość
Może ci się z tego gówno zrobić bo to musi schnąć a jak jest zamknięte to ta woda nie ma gdzie wyparować.Będzie się skraplała na to ciasto i mameja się zrobi.Musi być na powietrzu

Gość ciekawska mamama
Kurde ale na odwrocie jest taka dziura gdzie był mechanizm zegarka. Nie dużą bo nie dużą ale jest. Mniej więcej wielkości czerwonej pozeczki

Gość ciekawska mamama
Ktoś jeszcze?

Gość gość
Czemu po pristu nie zapiecZesz tego w piekarniku

Gość gość
Może Ci pleśniec jak mokre zamknęlas mogłas dac mniej masy i imię byłoby problemu z zamknięciem po wyschnieciu a tak może być problem.

Gość ciekawska mamama
Ponieważ całą forma w jakiej znajduje się odcisk stopki to tani chinski plastik

Gość gość
A nie da rady spowrotem otworzyć tego? Żeby to wyschło bo inaczej wątpię żeby coś z tego było.

Gość ciekawska mamama
Dobrze że te urodziny za 2 tygodnie nam w takim bądź razie dużo czasu na wykonanie kolejnego odbicia :) tego nie wyrzuce zobaczymy co się stanie. A nowe zamknę dopiero jak wyschnie :)

Gość ciekawska mamama
No właśnie nie bo w niektórych miejscach masy było ciut więcej i szybka się przykleila i po oderwaniu ta stopa będzie wygladala jakby ją ktoś wcześniej walcem przejechał :-P

Gość gość
Ale kurcze troszkę pomysłu...Zrób nowe niech wyschnie pomaluj to farbkami tylko nie tą odbitą stopkę i ramkę wtedy wykonaj sama

Gość gość
A skad pomysl ze mezowi spodoba sie taka durnostojka?

Gość gość
beznadziejny prezent ja bym cie ta masa solna piedrolnela w leb :D

Gość gość
a jak sie robi ta mase solna?